ANNONS

Kycklingfilé med rostade kikärtor och parmesan

/


Detta jag åt idag kräver inget recept men vill tipsa er för det blev så gott. Jag hade kikärtor hemma som jag älskar (är galen i hummus) och rostade dem i ugnen med broccoli, ringlade olivolja, havssalt, paprikapulver och in i ugnen ca 15 minuter.


Stekte en kycklingfilé, skivade en avocado och massa sallad.

Lite mer olivolja över salladen och sist hyvlade jag över parmesan. Så galet gott! Perfekt kvällsrätt eller en lunch som inte är mastig, men goda smaker och ändå mättande.
Kikärtor, parmesan och lite olivolja är riktigt gott snacks också om man bara vill göra lite gott till kvällen eller mellanmål.




Snacka om kallt väder idag, alltså det känns kallare än i Sälen när vi hade -20 där uppe. Här i Skövde har vi mycket snö och -11 idag. Strålande sol också, härligt vinterväder!


En långrunda på 1 mil blev det och visst är det skönt med ljuset nu, det märks att det faktiskt blir ljusare för varje dag.

Lucy huttrade när jag satte henne i bilen när vi åkte till djuraffären idag, inte ofta hon fryser med sin tjocka ull under pälsen. Eller så trodde hon vi skulle till veterinären, haha.


Här kommer kycklingrätten: 
Lägg gärna kycklingen i marinad en timma innan. Blir goda smaker och mycket saftigare.
Till 4 kycklingfiléer brukar jag ha:
Chili marinad 
1 dl olivolja eller rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sweet chili
2 pressade vitlöksklyftor
nypa chilipulver
nypa paprikapulver
1 pressad lime (saften)
salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda i allt i en skål och rör ihop. Putsa kycklingen och lägg i filéerna i skålen. Låt stå en timma i kyl.
Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen så den får yta, lägg den i en form och låt den bli färdig och helt genomstekt i ugnen 20 minuter.
Rostade kikärtor och broccoli 4 portioner (Kan serveras ljummet eller kallt)
2 burkar kikärtor a 400 gram
2 färska broccolihuvud
1-2 tsk paprikapulver
nypa flingsalt
nypa chilipulver
3 msk olivolja
Gör så här: 
Skölj kikärtorna i kallt vatten i en sil. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, dela broccolin i små bitar. Lägg på plåten. Blir det för tight ta en till plåt.


Rosta i ugnen 15 minuter på 200 grader, kör du varmluft kan du göra detta samtidigt som kycklingen.
På tallriken: (det du har hemma eller är gillar)
Blandsallad
1/2 -1 avocado per person
babytomater
kycklingfilé
rostade kikärtor och broccoli
ringla olivolja över
sist: hyvlad parmesanost

6

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00