• 2021-02-03, 19:52
  • 6

Detta jag åt idag kräver inget recept men vill tipsa er för det blev så gott. Jag hade kikärtor hemma som jag älskar (är galen i hummus) och rostade dem i ugnen med broccoli, ringlade olivolja, havssalt, paprikapulver och in i ugnen ca 15 minuter.


Stekte en kycklingfilé, skivade en avocado och massa sallad. Lite mer olivolja över salladen och sist hyvlade jag över parmesan. Så galet gott! Perfekt kvällsrätt eller en lunch som inte är mastig, men goda smaker och ändå mättande.

Kikärtor, parmesan och lite olivolja är riktigt gott snacks också om man bara vill göra lite gott till kvällen eller mellanmål.

Snacka om kallt väder idag, alltså det känns kallare än i Sälen när vi hade -20 där uppe. Här i Skövde har vi mycket snö och -11 idag. Strålande sol också, härligt vinterväder!

En långrunda på 1 mil blev det och visst är det skönt med ljuset nu, det märks att det faktiskt blir ljusare för varje dag. Lucy huttrade när jag satte henne i bilen när vi åkte till djuraffären idag, inte ofta hon fryser med sin tjocka ull under pälsen. Eller så trodde hon vi skulle till veterinären, haha.

Här kommer kycklingrätten: 

Lägg gärna kycklingen i marinad en timma innan. Blir goda smaker och mycket saftigare.
Till 4 kycklingfiléer brukar jag ha:
Chili marinad 
1 dl olivolja eller rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sweet chili
2 pressade vitlöksklyftor
nypa chilipulver
nypa paprikapulver
1 pressad lime (saften)
salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda i allt i en skål och rör ihop. Putsa kycklingen och lägg i filéerna i skålen. Låt stå en timma i kyl.
Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen så den får yta, lägg den i en form och låt den bli färdig och helt genomstekt i ugnen 20 minuter.

Rostade kikärtor och broccoli 4 portioner (Kan serveras ljummet eller kallt)
2 burkar kikärtor a 400 gram
2 färska broccolihuvud
1-2 tsk paprikapulver
nypa flingsalt
nypa chilipulver
3 msk olivolja

Gör så här: 

Skölj kikärtorna i kallt vatten i en sil. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, dela broccolin i små bitar. Lägg på plåten. Blir det för tight ta en till plåt.
Rosta i ugnen 15 minuter på 200 grader, kör du varmluft kan du göra detta samtidigt som kycklingen.

På tallriken: (det du har hemma eller är gillar)
Blandsallad
1/2 -1 avocado per person
babytomater
kycklingfilé
rostade kikärtor och broccoli
ringla olivolja över
sist: hyvlad parmesanost

 

 

2021-02-03 Recept

Kommentarer

Helena 4 veckor sen

Tusen tack för ett jättegott recept! Dessutom fick jag många pluspoäng av familjen efter att ha serverat den middagen idag. Alla nöjda, vissa åt med kycklingen och veganen med tofu.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Vad roligt! Jag älskar när man kan variera maten enkelt, som ni gjorde med tofu eller kyckling. Så gott-men ändå nyttigt och mättande.

Kramar

Cilla 4 veckor sen

Fick hemma dina sneakers i dag! Så sköna och perfekt storlek! Supersnygga och till pangpris med 40% rabatt men helt klart värda fullpris också❤️🙏

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Vad roligt! Ja nu är det så många som skrivit på instagram och stories att ni fått hem skorna.

Hurra!!

Kramar

Kerstin 4 veckor sen

Hur gör du när du rostar kikärtor i ugnen? Jag har provat och fick sedan rengöra hela ugnen! Kikärtorna poppade runt som popcorn. Jag har försökt täcka dem med bakplåtspapper, men då blir de inte så krispiga som jag önskar. Har du någon tips?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Hej! Oj det lät inte roligt, men jag gjorde inget speciellt, som jag beskriver i texten körde jag dem i mitten av ugnen, olivolja över, salt och paprikapulver, 200 grader ca 15 min.

Eller förresten! Du kanske kör torkade?

Hoppas du hittar felet men köp de som är färdigkokta.

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.…