Krämig lasagne


Vilken dag! Ni vet när allt börjar fel, sedan är det bara kaos hela dagen. Lucy väckte mig 08.20 och hade bråttom ut. Så länge brukar vi inte sova men över 8 timmar blev det och vi behövde nog sova ut. Jag flög upp, mitt i djupsömnen och i en knasig dröm. Jag minns mina drömmar varje natt, gör ni det? Så konstigt. Varför är det så olika?
Jag och Lucy flög upp iaf och jag kastade på mig det jag hittade, en jacka, skidbyxor och sedan ut. Några snickare gick förbi, log och sa god morgon. Jag log tillbaka, fattade inte riktigt vad de skrattade åt.
När Lucy hade kissat tre gånger stod jag och gäspade, drog mig i håret och bara ville gå in.
Då upptäckte jag vad jag hade i håret.


Jag hade inte ens fått av mig sovmasken på huvet och den här gick jag omkring med ute. Lisa-Marie skrattade så hon nästan kissade på sig när vi kom in.
Sover ni med sovmask? Jag älskar det! Sover SÅ mycket bättre. Även om det är mörk så blir det ett slags lugn. Testa om ni inte provat. Sedan gick dagen i ett. Så mycket strul, inte fått tag i folk och tekniska saker som inte fungerat. Men sen löste sig allt.
Janne kom upp och ska vara här hela helgen, det blir både utför och längd- och melodifestivalen. Om jag är taggad? ÄLSKAR mello! Så roligt. Har köpt glitterhattar, boa, drinkpinnar, tilltugg, konfetti, diadem med pom pom. Är redo!


Vi tog en långrunda i -13 och efteråt lagade jag lasagne. (Hade gjort köttfärsen innan)  Visst är det gott? Man kan ju inte inte tycka om det väl. Speciellt när det är kallt och man varit ute. Bästa som finns. Minst tre lager, krämig och en köttfärsås som kokat flera timmar.


Recept hur jag brukar göra hittar ni HÄR! Denna ska ni testa. Gör köttfärsen i tid så den får koka några timmar. Då blir den allra bäst. Servera lasagnen när den stått 30 min, då sätter den sig.

3
3

Kycklingfilé med rostade kikärtor och parmesan


Detta jag åt idag kräver inget recept men vill tipsa er för det blev så gott. Jag hade kikärtor hemma som jag älskar (är galen i hummus) och rostade dem i ugnen med broccoli, ringlade olivolja, havssalt, paprikapulver och in i ugnen ca 15 minuter.


Stekte en kycklingfilé, skivade en avocado och massa sallad.

Lite mer olivolja över salladen och sist hyvlade jag över parmesan. Så galet gott! Perfekt kvällsrätt eller en lunch som inte är mastig, men goda smaker och ändå mättande.
Kikärtor, parmesan och lite olivolja är riktigt gott snacks också om man bara vill göra lite gott till kvällen eller mellanmål.
Snacka om kallt väder idag, alltså det känns kallare än i Sälen när vi hade -20 där uppe. Här i Skövde har vi mycket snö och -11 idag. Strålande sol också, härligt vinterväder!


En långrunda på 1 mil blev det och visst är det skönt med ljuset nu, det märks att det faktiskt blir ljusare för varje dag.

Lucy huttrade när jag satte henne i bilen när vi åkte till djuraffären idag, inte ofta hon fryser med sin tjocka ull under pälsen. Eller så trodde hon vi skulle till veterinären, haha.


Här kommer kycklingrätten: 
Lägg gärna kycklingen i marinad en timma innan. Blir goda smaker och mycket saftigare.
Till 4 kycklingfiléer brukar jag ha:
Chili marinad 
1 dl olivolja eller rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sweet chili
2 pressade vitlöksklyftor
nypa chilipulver
nypa paprikapulver
1 pressad lime (saften)
salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda i allt i en skål och rör ihop. Putsa kycklingen och lägg i filéerna i skålen. Låt stå en timma i kyl.
Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen så den får yta, lägg den i en form och låt den bli färdig och helt genomstekt i ugnen 20 minuter.
Rostade kikärtor och broccoli 4 portioner (Kan serveras ljummet eller kallt)
2 burkar kikärtor a 400 gram
2 färska broccolihuvud
1-2 tsk paprikapulver
nypa flingsalt
nypa chilipulver
3 msk olivolja
Gör så här: 
Skölj kikärtorna i kallt vatten i en sil. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, dela broccolin i små bitar. Lägg på plåten. Blir det för tight ta en till plåt.


Rosta i ugnen 15 minuter på 200 grader, kör du varmluft kan du göra detta samtidigt som kycklingen.
På tallriken: (det du har hemma eller är gillar)
Blandsallad
1/2 -1 avocado per person
babytomater
kycklingfilé
rostade kikärtor och broccoli
ringla olivolja över
sist: hyvlad parmesanost

6
0

Lucy 5 år!


I fredags fyllde vår minsta lilla tjej fem år! Tänk att Lucy redan är fem år. Älsklingen! När vi var i Sälen så var hon hos Susanne och Håkan som är Lucys uppfödare, jag är så tacksam över att hon kan vara där när jag jobbar och är iväg längre perioder.
Nu är det inte alls lika ofta pga covid, dessutom pluggar Lisa-Marie hemma så Lucy kan oftast vara här, men ibland är det roligt för henne att leka med sin kullsyster och andra kompisar hos våra uppfödare så då bestämde vi att hon skulle åka dit när vi var borta. Hon älskar att komma dit och jag kan vara lugn.


Här är Lucy med sin kullsyster Bambi när de fyllde fem år! Susanne beställde sååå fina födelsedagskakor hos Dashing dogs, så gulligt. (Godis för hundar) Visst är det kul att det finns mer kul för våra pälsklingar.
De bryr sig så mycket om sina hundar, när jag köpte Lucy fick vi väldigt mycket hjälp. En seriös uppfödare har regelbunden kontakt med sina valpköpare. Ta reda på sånt innan och ta referenser. Jag var så tacksam för all hjälp kommer jag ihåg.


Susanne svarade på sms flera gånger om dagen, vi ringde och pratade varje dag första tiden. Det är väldigt roligt att vi har så fin kontakt efter fem år och att Lucy kan vara där ibland.
Bilden är från nyår, nu är det betydligt mer snö där 🙂


Idag har jag hämtat hem Lucy! Skulle egentligen hämtat henne igår, men det var verkligen kaos hos Ellos med allt kring skorna så Susanne sa att det är bättre jag kör idag. Så snällt.


Nyklippta tassar och öron, älskar det. Så fint när tassarna ser ut som en nallebjörn och inte massa päls som allt fastnar i. även korta runda öron istället för massa päls över öronen så de ser ut som rävar.


Hon somnade sittandes när jag körde iväg. Stolen har jag köpt från Dashing dogs, hon kommer upp rejält i den. Sitter fastspänd och stolen sitter fast med bälte. Godkänd bilstol. Hon kräks direkt om hon åker instängd i en bur, hon måste komma upp mer.


Sedan öppnade vi paket vi hade fått! Den söta kakan är också från Dahing dogs, visst är den gullig. Tusen tack!
(Ursäkta färgkvalitén, fel inställning på systemkameran tyvärr)
Självklart hade jag med en present till Håkan och Susanne, en låda med mellogodis! Nu börjar ju melodifestivalen till helgen så jag köpte lite gott bubbel, öl och snacks och lite smått och gott.
Så taggad jag är på mello nu, nu har vi lite kul att se fram emot varje lördag!
Nu ska jag nog stänga ner allt här och lägga mig tidigt. Det har varit galna men roliga dagar! Natten till skolreleasen drömde jag om skor hela natten. Bland annat att de tog slut på en gång, men Pernilla Wahlgren köpte alla och sedan sålde hon allt på torget i Skövde. Hur kan man drömma så galet, haha!Tack än en gång för alla fina kommentarer. Ni är bäst!

3
1