Gratinerad lax med Västerbottensost


Igår gjorde jag laxgratäng med Västerbottensost som blev så gott. Lax är ju perfekt att ha i frysen, tröttnar aldrig. Köper dock gärna färsk lax och det brukar vara bra pris så det blir inte mycket dyrare.

Den här laxgratängen är så otroligt god så jag hoppas ni vill testa. Går snabbt att laga och det är ju tacksamt vissa dagar.


Den här gången dubblade jag laxen så hade tjejerna lunchlådor. Jag hade broccoli, tomater och en sås jag kokar upp, sedan Västerbottensost över. Brukar ha purjolök men hade ingen hemma men det är också gott att ha i.








Lax med Västerbottensost 4 portioner
4 portions laxbitar eller färsk lax ca 800 gram
1 färsk broccolihuvud
1/2 purjolök
ca 14 babytomater
200 gram Västerbottensost
1 dl creme fraiche
3 dl grädde, jag kör hälften mjölk och hälften grädde 40%
1 fiskbuljong
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
nypa chiliflakes (blir grymt gott, ett ”djup” i smakerna
nypa cayennepeppar
salt och svartpeppar
neutral olja till formen
fryst persilja till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en oljad gratängform. Salta och peppra laxen. Skär ner purjolöken i tunna skivor, dela broccoli i små buketter, dela tomaterna och strö runt om laxen. Även lite över.
Häll grädde, creme fraiche, vitt vin och smula ner buljong i en gryta, vispa ihop allt, salta och peppra lite.

Häll i chiliflakes och cayennepeppar. Låt det koka upp och ta av från plattan.
Häll över den vita såsen över fisken. Strö sist på riven ost över allt och gratinera mitten av ugnen 20-30 minuter tills osten fått färg.
Serveringstips: Ris, blomkålsris eller potatis och en krispig grönsallad.

4
29

Ny läcker färg på mina skor!

Oj vad skorna som jag tagit fram tillsammans med Ellos har gått åt! Både de och jag är helt chockade, underbart att ni tycker om dem lika mycket som jag gör. Nu kommer dessutom en special: skorna kommer i beige också! 

Du hittar den snygga skon i beige HÄR! 

Rickard L Eriksson

Vi la till den färgen i sista sekund så tyvärr kunde den inte komma ut samtidig som den svarta och den vita, som nu är helt slut. Fabriken kunde inte säga när de kunde få klart den här färgen, eller hur många, men eftersom så många ville ha de andra färgerna ville vi ändå ta fram en specialare när vi såg hur uppskattade våra sneakers blev.  Dessa i beige kommer inte komma in igen så nu gäller det att vara snabba om ni vill ha dessa. 

Visst är de snygga i beige? Jag älskar dem! Stort tack alla ni som köper och låter ännu en av mina drömmar gå i uppfyllelse.




35
1

Klänning och sneakers


Ny vecka och många har sportlov, hoppas ni får sköna dagar och kan njuta av vintervädret! Även om det är snö och kallt ute ser jag ändå fram emot våren, tänk när vi kan sitta ute och dricka kaffe i solen. Åh! När man känner vårvärmen mot huden är ju magiskt. Vi kan knappt förstå att om ca två månader lägger vi i båten.


Jag älskar klänningar och har ofta sneakers till, nu kör jag byxor under, men tänk i vår när man kan gå barbent! Det kommer mycket blått i vår och den här klänningen har den där härliga blå färgen.


Klänningen finns HÄR. 25% rabatt såg jag nu.
Så glad över att ni är så galet många som köpt våra sneakers! Andra omgången sålde också slut på en gång, så roligt att ni gillar dem lika mycket som jag. Jag älskar sneakers som passar till klänningar och det gör dessa. Man kommer även upp lite, kul att kilklacken är tillbaka igen.


Svarta stretchbyxor som jag har tre par av, bästa jag haft under klänning. Ni kommer älska DESSA. Raka, sitter skönt och smidiga att ha under en klänning.



Nu ska vi upp på Billingen och köra längdskidor, har tagit fram lax så idag blir det laxgratäng med västerbottenost till middag.


9
0