• 2021-02-17, 11:25
  • 11

Citron och apelsin fick starta den här onsdagen, en stark ingefärsshot kickar igång morgonen!

Jag och Janne ska åka både utför och längd, tror det blir en tur till Falköping strax. Får passa på att köra så mycket skidor som möjligt nu om det kommer bli plus framöver.

Har tagit dagens vitaminer och ätit fullkornsgröt och ett ägg, står mig längre på den frukosten. Gillar ni gröt? Jag äter det i perioder, men det är både gott och mättande. (ger mig bra energi)

Vitaminer undrar ni ofta vad jag äter och det är en del, men märker så stor skillnad på hur jag mår när jag får i mig allt.

Jag äter järn förstås eftersom mitt järnvärde varit uselt och i botten, tre dubbelt med C-vitamin (man kissar ut om det är för mycket) B6, D-vitamin, Magnesium, Probiotika, rosenrot, hår och naglar tabletter, Zink, B12 (droppar)

Jag äter inte alla på en gång, vissa tar jag på morgonen, vissa på kvällen. Järnet ihop med C-vitamin och ingen kaffe eller mjölk till. Tar ofta järnet på tom mage men mår man illa kan man ta det med mat.

Äter inte lika mycket järn nu som när jag var dålig men alltid 35 mg per dag som en vitamin och Duroferon 100 mg var tredje dag ungefär. När jag hade järnbrist och lågt blodvärde åt jag minst 200mg Duroferon per dag. Ge inte upp, ni kan få upp era värden. Lågt järn är inte kul, har skrivit om det HÄR och HÄR om ni vill gå tillbaka. Listan på hemska biverkningar är lång tyvärr så gå och ta prov på ert järnvärde om ni mår dåligt.

Men äter även kollagen varje dag. Boosta din hy nu när vädret är så torrt! Vilken skillnad de blir. Dessutom har jag fått en ny kod! Skriv Johanna30 så får ni 30% rabatt! HÄR hittar ni detta grymma kollagen. (fri från gluten och laktos)

Så kul att ni är många som beställde detta i höstas, har era prenumerationer gått ut? Passa på med koden Johanna30 så ni inte missar 30% rabatt.

Jag äter Be Holo kollagen och det har även hjälpt mina fransar som var BEDRÖVLIGA efter 6 år fransförlängning. Aldrig mer fejkfransar och då gick jag till seriösa duktiga fransstylister, men det sliter enormt om man inte tar pauser och låter dina tunna fransar få vila.

Rågflingor med äppelmos (mindre socker) och kanel är ju så gott. Ägg, ingefärsshot och apelsiner och en shot kollagen.

Nu är jag redo för skidåkning!

2021-02-17 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria S 1 vecka sen

Köpte i höstas när du hade rabattkod. Supernöjd och beställde precis ny omgång😍👌Tack för att du tipsar!

Ninni 2 veckor sen

Hej
SÅ tröttsamt med alla olika bud kring ferritinvärde😬hade 9 men fick själv tjata på gynläkare om att äta järn… efter 3 mån och prov på vårdcentral hade jag 25 ”helt normalt och du kan sluta med järn” hette det nu. Googlar och läser att ”bra värde är 50 men helst 100”
Vad ska man tro?? Får lätt hjärtklappning och har bedrövligt risigt hår och sover dåligt. DU verkar ha bättre koll än de flesta läkarna😉😜 hur mycket järn ska man ta?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Jag vill inte ge er råd som en läkare, men jag förstår er precis ni som kämpar med era dåliga järnvärden.

Det viktiga är dock att veta varför man har dåliga järnvärden, jag har rikliga menstruationer och haft i många år utan att förstått att jag måste äta järn. (Vet, låter korkat men så är det, mens är naturligt och jag har tyvärr inte trott jag skulle tappa så mycket i järn och hb men kroppen har inte hunnit fylla på inför varje månad)

Jag håller med dig helt i detta. Men min läkare i Göteborg säger att minst 40-
men det finns ett brett referensvärde vad man kan ha. Man kan ha från 15-150.
Därför är det inte FÖR lågt med 15 men självklart alldeles för lågt. För vad händer om man blöder extra mycket en månad och kroppen inte hinner fylla på av sig själv? Om man har tex 15.
Det tar ju på ditt järnförråd så sakta så kommer de går ner ännu mer om man blöder mycket tex vid mens.
Men även löpare kan ha dåligt järn och lägre hb (hårt idrottande)

Jag fick upp mitt låga värde från 9 till 22 men det tog tre månader, det tar lång tid för kroppen att få upp järn. Så börja ät!
Först åt jag 100 mg per dag men ökade till 200 mg Duroferon per dag, i november var det uppe i 30. Men jag äter fortfarande för nu ska det upp!

iInskat dock till 100mg för 200 känns för mycket om man inte har uselt järnvärde.

Sover man dåligt, håret är bedrövligt, huttrar och fryser men man är varm, blekhet mm – kolla era järnvärden!

Maria 2 veckor sen

Åh Johanna, följer det du skriver om extraslag. Lider också av dessa och ingen hjälp. Nu har jag också upptäckt att mitt Ferritin är lägre än 8 så jag hade hoppats att detta var orsaken. Vi får se, men om du hittar en lösning så måste du berätta! Kram

Ann-Charlotte 2 veckor sen

Godmorgon, jag har inte testat kollagen men jag har läst en del om det både här inne, på nätet, i tidningar och hört att det pratas om och saluförs i ett antal olika poddar. Som du skriver den här årstiden är inte snäll varken mot hud el. hår så nu ska jag banne mig prova och se hur och om det kan bli en förbättring även för mig. Tack för koden :-) Ha en fin dag och Kram

Lena 2 veckor sen

Jag äter också en hel del vitaminer och dricker Ingefärsshot varje dag. Hur funkar kollagen? Har lästa mycket negativt och att det inte gör någon nytta, men är så klart sugen på att prova. Läste tex. att kött innehåller mycket kollagen vilket innebär att människor som äter mycket kött skulle ha färre rynkor. Har också läst att de flesta kollagentillskotten kommer från slaktavfall, känns ju inte helt hundra. Du har säkert positivt erfarenhet som jag gärna tar del av.

Linda 2 veckor sen

Vad ligger ditt järnvärde på nu?
Jag låg på 14 men läkaren tyckte inte att det var någon fara, trots symptom. Jag började äta järntabletter ändå.
Har du blivit av med alla symptom?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

I november hade jag fått upp järnet till 30, men min läkare säger att man mår som bäst om det är minst 40.

Jag har en del kvar men allt är så mycket bättre! Inte lika blek, fryser eller huttrar inte längre, ingen kramp eller krypningar i benen.
Håret är bättre och jag sover SÅ mycket bättre.

Jag har dock lite öronsus/ tinnitus kvar… men jag har även haft Covid-19 mitt i allt detta så jag är osäker vad som är vad.

Det tog 6 månader för mitt järn som var 9 att komma upp till 30 så ät starka järntabletter, 14 är för lite….
helt otroligt att en läkare kan säga det är normalt.

Men det är inte i botten men där vill man inte hamna… Så märkliga läkare ibland.

Kramar

Therese 2 veckor sen

Så bra grejer! Hur mår du med dina extra slag nuförtiden? Är det något tillskott som hjälper mot dessa?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Tack! Det är bedrövligt. Men jag är helt säker det är hormonellt nu. Det slår till som en blixt vid ägglossning- håller på ca 10 dagar.
I början av den perioden är det fruktansvärt. Extraslag hela dagarna. Sedan när det närmar sig mens- borta.
Märker det direkt. För ju närmre mens jag kommer- desto färre extraslag per timma.
Hormonerna……

Så ledsamt bara att INGEN kan hjälpa till, men jag är inte rädd men sista omgången nu i januari var jag på väg att få åka in.
Tog betablockerare och det lugnade sig. Men det var en tuff period. Nu är det samma igen men dessa dagar har börjat klinga av.

Vi får se nu om det slutar när mensen kommer.

Tröttsamt är det men detta är ju hormoner när det kommer regelbundet samma månad…

Anna 2 veckor sen

Åhhh så bra! Älskar kollagenet🙌🏼
Beställning gjord!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.…