ANNONS

Utförsåkning i Falköping och Falbygdens ost

/


Vilka vinterdagar! Igår körde vi utför i Falköping igen, förra veckan hade vi en heldag med klarblå himmel och magiskt vinterväder, igår var det inte klarblått men desto bättre i pisten! Jag tror inte vi kört så mycket skidor som vi gjort den här säsongen, vi älskar verkligen vinter!


Vi skulle varit i alperna och kört skidor egentligen men njuter extra mycket av att vi faktiskt har en del pister på hemmaplan, i Skövde kör vi mycket längdskidåkning på Billingen, det finns även en nedfart där. I Falköping på Mösseberg finns det fyra liftar och fyra nedfarter. Jag älskar att vi har detta intresse tillsammans.Jag har dessutom växt upp här så gissa min nostalgi! Är född i Åsarp som ligger två mil söder om Falköping där jag också gick högstadiet på Kyrkerörsskolan. Här körde vi mycket utför när jag var tonåring, så roliga år! Backen ni ser bakom Janne kallas för ”Branten” och jag var totalt LIVRÄDD när jag var yngre och skulle ner där. Men den är faktiskt ganska brant på ett parti, så vill ni träna på branta backar så ska ni köra där för det är ett kort parti så ni kommer ta er ner till slut lovar jag 😉Istället för gulaschsoppa eller en pasta med en öl i alperna hade vi med oss kaffe och smörgås, mysigt och gott även om utsikten är lite annat. Vi får göra det bästa av det nu när vi inte kan eller får resa utomlands.Efter några härliga timmar i backen åkte vi till Falbygdens ost som ligger 2 minuter nedanför pisterna. Har ni inte varit där kan jag verkligen rekommendera er att åka dit. Jag och barnen har varit där hur mycket som helst, för en ostälskare är man i paradiset. Vilket utbud de har! De har allt. Eget ostlager och en fantastisk fin butik. Jag älskar Falbygdens ost! Och älskar stort sett all ost.  Vanliga fall har de även en mysig restaurang, hoppas de får öppna i vår.Köpte med mig en hel del och i morgon blir det ostfredag! Fondue bland annat.Ha en fin torsdag, missa inte recept på Cannelloni vi åt igår, den blev magisk. Älskar all slags Cannelloni och lasagne! Extra god riven ost över så klart.

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00