• 2021-02-18, 09:46
  • 11

Vilka vinterdagar! Igår körde vi utför i Falköping igen, förra veckan hade vi en heldag med klarblå himmel och magiskt vinterväder, igår var det inte klarblått men desto bättre i pisten! Jag tror inte vi kört så mycket skidor som vi gjort den här säsongen, vi älskar verkligen vinter!

Vi skulle varit i alperna och kört skidor egentligen men njuter extra mycket av att vi faktiskt har en del pister på hemmaplan, i Skövde kör vi mycket längdskidåkning på Billingen, det finns även en nedfart där. I Falköping på Mösseberg finns det fyra liftar och fyra nedfarter. Jag älskar att vi har detta intresse tillsammans.

Jag har dessutom växt upp här så gissa min nostalgi! Är född i Åsarp som ligger två mil söder om Falköping där jag också gick högstadiet på Kyrkerörsskolan. Här körde vi mycket utför när jag var tonåring, så roliga år! Backen ni ser bakom Janne kallas för “Branten” och jag var totalt LIVRÄDD när jag var yngre och skulle ner där. Men den är faktiskt ganska brant på ett parti, så vill ni träna på branta backar så ska ni köra där för det är ett kort parti så ni kommer ta er ner till slut lovar jag ;)

Istället för gulaschsoppa eller en pasta med en öl i alperna hade vi med oss kaffe och smörgås, mysigt och gott även om utsikten är lite annat. Vi får göra det bästa av det nu när vi inte kan eller får resa utomlands.

Efter några härliga timmar i backen åkte vi till Falbygdens ost som ligger 2 minuter nedanför pisterna. Har ni inte varit där kan jag verkligen rekommendera er att åka dit. Jag och barnen har varit där hur mycket som helst, för en ostälskare är man i paradiset. Vilket utbud de har! De har allt. Eget ostlager och en fantastisk fin butik. Jag älskar Falbygdens ost! Och älskar stort sett all ost.  Vanliga fall har de även en mysig restaurang, hoppas de får öppna i vår.

Köpte med mig en hel del och i morgon blir det ostfredag! Fondue bland annat.

Ha en fin torsdag, missa inte recept på Cannelloni vi åt igår, den blev magisk. Älskar all slags Cannelloni och lasagne! Extra god riven ost över så klart.

 

 

2021-02-18 Johanna Toftby

Kommentarer

Ann-Sofie 2 veckor sen

Nu svarade jag på det föregående, den med receptet. Det andra med ost och skidåkning och snö inte dumt det heller. :)

Vinterhälsningar från Ann-Sofie

Ann-Sofie 2 veckor sen

Halloj! Såå gott det där verkar! Den ska jag göra! Förresten….fick hem de beiga skorna. Alltså…sååå snygga! Så himla glad!! :):). Trevlig helg!
Hälsningar Ann-Sofie

Rille 2 veckor sen

Härligt att ni är vinterälskare! Senaste veckorna har det varit fantastiskt vinterväder här i södra Sverige. Det är inte ofta vi har så långa perioder med kyla, snö och sol samtidigt. Ändå klagar folk och är trötta på vintern. För min egen del finns det ingen vår- eller sommardag, hur härlig den än är, som slår en kall och solig vinterdag. Så jag har njutit som en tok! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

ÄLSKAR vintern. För det finns ingenting som slår en klarblå himmel, vackert snölandskap, det blir på något sätt så magiskt vackert, finns inte mycket som slår det.

Vi njuter också!

Lena 2 veckor sen

Frys in, ta fram när du behöver riven ost. Helt perfekt.

Sussi 2 veckor sen

Falbygdens ost är ett måste för mej både julmarknad och påskmarknad. Såå mycket fina grejer och så många goda ostar! Verkligen att rekommendera en tur dit.

Eva 2 veckor sen

Älskar falköping är född där
Bor numera i Gbg
Och bara falbygdens ost grymt gott
Tack för en superbra blogg
Ha en trevlig helg
Mvh Eva

AnnaE 2 veckor sen

Älskar deras ost , Finns mycket att välja på. Jag brukar åka på deras julmarknad. 👍🏼

Lena M 2 veckor sen

Jag älskar också all ost, kan riktigt längta efter en helt vanlig ostmacka.
Men efter en ostbricka blir det alltid en massa bitar kvar, som inte ser så roliga ut. Vad gör man med dom resterna? Har du något bra tips, jag tycker inte om att slänga, och det är ju faktiskt väldigt dyrt med ostar.
Härligt att njuta i vintervädret, själv ska jag idag till tandläkaren, usch!
Kram

Svar på kommentaren:
Ulrika 2 veckor sen

Köp mindre mängd och ät upp allt på samma kväll!
Ostrester går att ha i en sås till exempel. Hårdost går att riva och ha på en varm macka eller över en lasagne. Ostkuber i en sallad är gott. Kan ju bjuda grannen på en bit : )
Blir det jättemycket över får ni ha ost & kex-kväll 2 gånger på en vecka : )

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Håller helt med, ofta blir det över.
Men jag försöker göra sås, eller så kör mina tjejer en till ostkväll, de är grymma på att ta vara på rester här hemma, haha.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.…