Ostfondue med goda tillbehör


Hallå denna härliga mellolördag! Ska ni titta? Jag är så taggad, älskar mellon som ni vet så är bänkad ikväll här hemma, har köpt massor med skaldjur och smyglyssnat på bidragen. Säger bara Charlotte Perellis nummer…! Pangsnyggt och riktigt bra låt. Alvaros låt gillar jag också, han kommer bli livsfarlig. Dessa två har massor med röster här från oss.


Blus leopard HÄR, skinnleggings HÄR, mina sneakers är helt slut men kommer in igen. Så tacksam och glad ska ni veta att ni gillar mina skor. <3



Men först några bilder från vår ostfondue igår, jag saknar alperna så det gör ont men bara gilla läget och göra god mat här  hemma och drömma sig bort. Janne plockade fram sin fina fonduegryta som är över 30 år för ett tag sedan men nu var vi sugna på ostfondue istället för köttfondue.


Både jag och tjejerna älskar all ost så gissa om de var taggade igår. Jag hade köpt massor med olika ostar på Falbygdens ost i veckan så vi körde även en del plock till.





Älsklingar!


Man brukar doppa bröd i ostfondue men jag hade även rostad potatis som var såå gott att doppa, även broccoli, paprika, tomater passade perfekt. Till det hade jag olika chark och även oliver och cornichon som passar bra till denna rätt.
(Finns även färdig ostfonduemassa om man inte har ostar hemma) Så fram med era foduegrytor nu och kör tyrolafton med familj eller vänner.


Ostfondue
ca 4 dl vitt vin
ca 500 gram riven lagrad ost, tex Gruyere, Emmentaler
1 vitlöksklyfta
1 tsk maizena
1 tsk citronsaft
nypa malen vitpeppar
Gör så här: Gnid in fonduegrytan med en skalad vitlöksklyfta för smaken.
Riv osten eller skär i mindre bitar, lägg i osten i fonduegrytan. Häll ner vitt vin, maizena, citronsaft och vitpeppar och rör om, värm på svag värme så osten smälter och blir varmt. Bränn inte.
Rör om då och då tills allt kokar upp.
Ställ fonduegrytan på sin värmare direkt så inte osten kallnar. Använd spett och doppa brödet och goda tillbehör.
Tips på tillbehör: Rostad eller kokt potatis, broccoli, tomater, paprika, svamp. Olika sorters chark, vindruvor, olika ostar och kex. Här finns inget less is moore. 😉

Ingen middag utan dessert. Jag gjorde en ny variant på cheesecake i glas men med BAILEYS. Älskar baileyssmak och kaffe i desserter. Klings kaffe congnac är min absoluta favoritglass och denna smakade som den.
Fick lite över så gjorde två till pappa och Lena som kom förbi idag. (Därför olika glas)


Jag har dock inte hunnit skriva ner detta idag men lovar er att den kommer i morgon. Så har ni en god ny dessert att planerar in i veckan eller till nästa helgs mello!
Nu kör vi! Häng med på stories så ses vi där.