ANNONS
Integritet på Tailsweep

Skaldjursfrossa och gratinerad hummer

/


Såg ni mellon igår? Grattis Charlotte Perelli och Tusse! Vilka värdiga finalister. Charlotte var ju hur grym som helst, vilket proffs. Snyggare än någonsin, så vältränad och ett riktigt håll käften nummer. Wow, wow, wow! Älskar hela numret, hon var fantastisk från början till slut! Så kul också att Gson har varit med och skrivit låten.Tusse, vilken talang! Han kommer bli farlig i finalen. Är så glad över att Alvaro också gick till andra chansen, så kul när bakgrundsdansare växlar upp och kör solo efter många år bakom andra stora artister. Gillade även Emil Assergårds låt, den spelas för fullt här hemma. Han är duktig låtskrivare och jag tycker han borde gått vidare. Blir så glad av hans musik.
Men annars är jag inte imponerade av allt runtomkring, bland det sämst på längre tror jag.
Hoppas Pernilla Wahlgren och Per Andersson skakar om hela karusellen nästa lördag.


Vi dukade upp skaldjur och drack lite champagne till, nu är skaldjuren som allra bäst när det är så kallt i vattnet. Köpte goda havskräftor på Ica Kvantum i Skövde, vi köpte även med oss ostron, vi älskar ostron! Gillar ni? Så vackert också. Ingen skaldjursbuffé utan ett par ostron innan.


Det var faktiskt allra första gången för oss att öppna ostronen hemma, Janne gjorde det med bravur! Nu måste vi köpa en ostronkniv för det var ju jättekul. Vi pressar lite citron över bara, tycker det är allra godast att inte ha för mycket på.


Och gratinerad hummer med aioli och pommes. Bland det godaste jag vet. Även om skaldjur dock är allra godaste naturella men jag gillar att ha både och.


Detta örtsmör har jag även på havskräftor ibland. Blir riktigt gott.
Örtsmör till ca 8 kräftor eller två stora humrar
150g smör
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk ljus fransk senap
2 krm cayennepeppar
1 tsk dragon
1 tsk basilika
1 tsk italiensk salladskrydda
3 msk finhackad persilja eller fryst
salt och peppar
Gör så här: Rör ihop örtsmöret i god tid så sätter sig smakerna mer. Klyv, klipp itu havskräftorna eller hummern på längden. Lägg kräftorna tätt i en ugnspanna eller en plåt med folie i botten.
Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn på 220 grader tills smöret smält, bara några minuter. Detta går snabbt, förbered allt så är det bara att köra in i ugnen när ni ska äta. Enkelt men väldigt festligt. Lägg en brödskiva på tallriken för det är ganska mycket smör man kan doppa i. Eller servera krispiga pommes till. Vi hade även chiliaioli och limeaioli.Köpte med krabbklor också, jag ÄLSKAR krabba. Letar tips på något gott man kan göra med krabba, ni kanske har något bra på lager?


En mysiga lördag och söndag. Vi har tränat mycket i helgen, vintern försvann snabbt så vi har kört inne på gymmet istället, skönt med lite styrketräning nu även om skidåkningen har känts i hela kroppen.


Nu ska vi se någon film tror jag, jag älskar thriller och skräck och häromdagen såg vi svenska Red Dot. Både jag och Janne gillade den! Usch så läskig emellanåt men spännande. Den har ju fått olika recensioner men jag tycker ni ska se den.
Har ni tips på någon bra skräckis får ni säga till. Har ni sett Don´t Breath förresten? Hua… Grym film. Sjukt läskig, men jag tycker det är svårt att hitta ”bra”skräckfilmer och den är riktigt bra. (Behöver ju inte vara hemska overkliga monsterfilmer för en bra skräckis.)
Kram på er!

15

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00