Kycklinggryta med cyrry och tomat


Hoppas ni haft en fin start på måndag! Vilket underbart vårväder vi haft här i Skövde idag. Tjohej, vilken energi man får! Jag, Janne och Lisa-Marie var ute i solen och gick en skön runda, vi trodde knappt det var sant. 11 grader idag. 11 grader?!
Klarblått och värmande sol. Även om jag älskar vinter och skidåkning är det underbart att känna vårvärmen.


Blir alldeles lycklig i själen av det här vädret.


Lagade kycklinggryta med curry igår, just curry kan ju ta över tycker jag men detta blir otroligt gott! För det är även apelsin i, smakerna passar bra ihop och jag tar även i lite chiliflakes, vitlök och soja. Hur gott som helst.




Kycklinggryta med curry och apelsin 4 stora portioner
4 kycklingfiléer
1 msk gul curry
250 gram färska champinjoner
rivet skal från en apelsin och saften
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
3 -4 dl grädde (jag tar hälften 40% grädde och hälften mjölk på vardagen)
1 dl creme fraiche
ca 4 msk msk chilisås
2 msk japansk soja
nypa chiliflakes
2 msk olja att steka i
1-2 msk smör till svamp och curry
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar, fräs i olja och salta och peppra. Lägg åt sidan.


Skär svampen på hälften om de är stora, stek på hög värme i stekpanna utan smör eller olja. När vattnet kokat ur och de börjar få färg, lägg i smör och lite salt. Lägg åt sidan.
Skär löken och vitlöken i mindre bitar i smör i en stekpanna, vänd ner curryn och fräs på medelvärme i olja tills det mjuknar. Vänd ner kycklingen, svampen och rör om allt.
Häll i grädden, creme fraiche, chilisås, tomatpure, sojan, krydda med salt och svartpeppar, lite chiliflakes. Riv lite skal från en apelsin och pressa i saften. Sänk värmen och låt grytan småkoka ca 10 minuter.
Serveringstips: Ris eller blomkålsris, en skål med salta jordnötter, krispig sallad.