Mina favoritparfymer


Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften under tiden, eller om jag ska ut och gå. Haha!
Gillar ni parfymer? Berätta gärna vilken typ! Dels är det kul med alla dofter men jag har en förkärlek för vackra flaskor. Kan gå och känna på flaskan, titta och njuta av att att se hur vacker den är. Jag lägger gärna lite extra pengar på fina parfymer. Kan gå in på NK och bara drömma mig bort som ett barn i en leksaksaffär.

Jag har alltid ett par parfymer jag aldrig tröttnar på, en slags bas kan man säga, men tycker så mycket om parfymer så brukar alltid testa ett par nya då och då.
Här kommer mina favoriter, passa på för nu har bland annat Nordic Feel grymma priser och bra rabatter. HÄR. Missa inte 20% rabatt på Paco Rabanne HÄR! 
Marilyn köpte den först, både jag och mina tjejer har faktiskt liknande parfymer, vi gillar mycket som är åt samma håll. Olumpea är så fin.


Jean Paul Gaultier Scandal hittar ni HÄR. Alltid gillat dessa parfymer, hade kvinnokroppen Classique i många år när den kom 1993 (känns väl ändå som igår) den här påminner om den. Något söt, sensuell. Håller hela dagen. Gillar parfymer som håller länge.


Vercace Crystal Noir parfymen är ett måste, den har jag gärna på dagen även om den är åt myskhållet och en del kanske kallar den för kvällsdoft, men den är ändå ”lätt” för den sitter inte i jättelänge, kan ändå vara skönt ibland.  Vercace Crystal Noir finns HÄR. Lite vanilj som jag gillar om det inte är i toppen av parfymen.
Jag kikar alltid så det inte är blommigt i toppen av en parfym, är det i mitten eller botten funkar det bättre. Mer mysk och kryddigt längst upp så är det en riktig Johanna parfym! 🙂 Utan att det är tungt, de parfymer jag gillar är inte tunga.


Jag har alltid älskat parfymer som är pudriga, gärna mysk. Vi ”mörka” passar nog bättre i dessa parfymer, jag gillar inte citrus eller blommigt, funkar inte alls på mig. Men det är ju det som är intressant med dofter. Alla är olika som person.


En annan favorit som jag haft i många år är Elisabeth Arden White tea! Somrig, lätt och fräsch. En fin dagdoft. HÄR.


Sist men inte minst, två favoritparfymer jag alltid har på kvällen. Jag fullkomligt ÄLSKAR By Terr Délectation Splendide, denna har du HÄR . Tröttnar aldrig, bästa parfymen jag vet. Finns på NK om ni vill dofta.


Kan spraya på halsen om jag ska ut och gå för att känna doften under hela rundan, haha. Kryddig, men inte alls tung. Orientalisk, helt underbar. Svindyr, runt 2000kr men värt varje krona. Det är kul att ha parfymer också som inte alla har.


Sist men inte minst- har ni haft lyxiga doftljus från Byredo och speciellt doften Bohemia? (Älkskaaar den doften, bästa jag haft) Då kommer ni gilla denna parfym. Den heter Byredo 1996, dyr men underbar, kryddig, lyxig.

Gå in på NK eller Kicks och dofta, tyvärr är både doftljuset och parfymen i denna doft ofta slut, när ni doftat på den kommer ni förstå varför.


Jag blir glad av goda dofter och parfymer påminner även om saker man kanske upplevt, en rolig, galen fest med sina vänner, en romantisk middag, eller en härlig resa.
Eller hur? Just nu behöver vi alla minnen vi kan leva eller längta tillbaka till mer än någonsin.