• 2021-02-24, 11:58
  • 27

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften under tiden, eller om jag ska ut och gå. Haha!

Gillar ni parfymer? Berätta gärna vilken typ! Dels är det kul med alla dofter men jag har en förkärlek för vackra flaskor. Kan gå och känna på flaskan, titta och njuta av att att se hur vacker den är. Jag lägger gärna lite extra pengar på fina parfymer. Kan gå in på NK och bara drömma mig bort som ett barn i en leksaksaffär.

Jag har alltid ett par parfymer jag aldrig tröttnar på, en slags bas kan man säga, men tycker så mycket om parfymer så brukar alltid testa ett par nya då och då.

Här kommer mina favoriter, passa på för nu har bland annat Nordic Feel grymma priser och bra rabatter. HÄR. Missa inte 20% rabatt på Paco Rabanne HÄR! 

Marilyn köpte den först, både jag och mina tjejer har faktiskt liknande parfymer, vi gillar mycket som är åt samma håll. Olumpea är så fin.

Jean Paul Gaultier Scandal hittar ni HÄR. Alltid gillat dessa parfymer, hade kvinnokroppen Classique i många år när den kom 1993 (känns väl ändå som igår) den här påminner om den. Något söt, sensuell. Håller hela dagen. Gillar parfymer som håller länge.

Vercace Crystal Noir parfymen är ett måste, den har jag gärna på dagen även om den är åt myskhållet och en del kanske kallar den för kvällsdoft, men den är ändå “lätt” för den sitter inte i jättelänge, kan ändå vara skönt ibland.  Vercace Crystal Noir finns HÄR. Lite vanilj som jag gillar om det inte är i toppen av parfymen.

Jag kikar alltid så det inte är blommigt i toppen av en parfym, är det i mitten eller botten funkar det bättre. Mer mysk och kryddigt längst upp så är det en riktig Johanna parfym! :) Utan att det är tungt, de parfymer jag gillar är inte tunga.

Jag har alltid älskat parfymer som är pudriga, gärna mysk. Vi “mörka” passar nog bättre i dessa parfymer, jag gillar inte citrus eller blommigt, funkar inte alls på mig. Men det är ju det som är intressant med dofter. Alla är olika som person.

En annan favorit som jag haft i många år är Elisabeth Arden White tea! Somrig, lätt och fräsch. En fin dagdoft. HÄR.

Sist men inte minst, två favoritparfymer jag alltid har på kvällen. Jag fullkomligt ÄLSKAR By Terr Délectation Splendide, denna har du HÄR . Tröttnar aldrig, bästa parfymen jag vet. Finns på NK om ni vill dofta.

Kan spraya på halsen om jag ska ut och gå för att känna doften under hela rundan, haha. Kryddig, men inte alls tung. Orientalisk, helt underbar. Svindyr, runt 2000kr men värt varje krona. Det är kul att ha parfymer också som inte alla har.

Sist men inte minst- har ni haft lyxiga doftljus från Byredo och speciellt doften Bohemia? (Älkskaaar den doften, bästa jag haft) Då kommer ni gilla denna parfym. Den heter Byredo 1996, dyr men underbar, kryddig, lyxig.

Gå in på NK eller Kicks och dofta, tyvärr är både doftljuset och parfymen i denna doft ofta slut, när ni doftat på den kommer ni förstå varför.

Jag blir glad av goda dofter och parfymer påminner även om saker man kanske upplevt, en rolig, galen fest med sina vänner, en romantisk middag, eller en härlig resa.

Eller hur? Just nu behöver vi alla minnen vi kan leva eller längta tillbaka till mer än någonsin.

 

 

Kommentarer

Mia 2 månader sen

Hypnotic Poison från Dior.
Förförisk och beroendeframkallande mjuk doft med en basnot av vanilj.
Ett absolut måste ha på hyllan och kan inte vara utan parfym!!!

Lena Gustafsson 2 månader sen

Den bästa parfymen är Si från Armani👍

Icka 2 månader sen

Min bästa bästa ultimata är She från Emporio Armani. ÄLSKAR DEN ♥️♥️♥️
Sen ibland lite enkelt till vardags använder jag Killer Queen från Katy Perry. Väldigt bra pris, luktar så gott och sitter länge så den använder jag med mellan varven. Den kan jag slänga på mig titt som tätt på om dagarna. Men som sagt She 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

K 2 månader sen

Tyvärr kan jag på grund av allergier och astma inte ha parfym själv men jag kan tycka att vissa doftar gott på andra.
Men tyvärr använder en del alldeles för mycket.
Har hänt att man kommit in i nån butik och fått vända för det är fullkomligt kväljande av parfymdoft och det är synd.
Önskar jag kunde ha nåt dock

Lena 2 månader sen

Jag har EN parfym jag klarar doftmässigt, väldigt känslig och lätt för illamående och huvudvärk. Det är Dolce Gabbana, Light Blue. Använder parfym väldigt sparsamt. Har en kollega som har för vana att spraya på sig lite extra på toaletten varje lunch, nästan omöjligt att jobba ihop.

Kicki 2 månader sen

Hej Johanna,
Skulle du vara så gullig och skriva receptet på efterrätten med Baileys. Tänkte göra den i helgen =)

Petra Karlsson 2 månader sen

Jag letar ständigt efter “den rätta”…..jag kan ofta känna en doft på en annan person och den är spot on……OM jag tar mod till mig och frågar, visar det sig när jag testar den att den inte doftar likadant på mig. Jag är nog liksom du lagd åt det djupa hållet vad gäller parfymer……..det får INTE dofta citrus eller blommigt utan jag letar efter en parfym som är “pudrig” i doften…inte för kryddigt, inte för orientaliskt men åt det hållet…Eller så vill jag lukta nyduschad….Hittade Ariana Grandes Moonlight, nästan spot on men bara nästan. För tillfället är min favorit Le Couvent Santa Cruz.

Anette 2 månader sen

Marc Jacobs, decadence är fantastisk😊 en lyxig och maffig doft , du måste prova den Johanna 😘

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Tack! Jag har dock provat fler Marc Jaobs och de funkar inte. Osäker om jag testat denna, ska prova :)

Siw andersson 2 månader sen

Har en parfym som ja gillar Chanel nummer 5. Tydligen hade Marilyn Monroe sådant. Min man älskar den doften. Han har svårt migrän men denna klarar han. Kostar nästan 1000 men värd pengarna. Siw. A.

Veronica carlsson 2 månader sen

Ett tips från mej är att beställa från Notino istället ..mycket billigare 🙂🙂

Sussi 2 månader sen

Dune fr Dior är min absoluta favorit, men är nu svår att hitta. År det någon som har förslag på liknande skulle jag va tacksam.
Jag har så svårt för att byta parfym, gillar enkla som inte är tunga. Köpt Poison och Bocheron, men får huvudvärk av dem.

Christina 2 månader sen

Mina favoriter ar YSL Black Opium, Versace Crystal Noir, Valentino Donna born in Roma och Armani My way.

Lajnda 2 månader sen

Jag tycker många parfymer luktar jättegott, men min astma gör det besvärligt.
Lyckligtvis har jag hittat en parfym som jag tål, så jag inte måste offra min andning i kompromissen att få lukta gott.
Den är från Decléor och heter Arôme Tonic.

Anna 2 månader sen

Lider av svår kronisk migrän och kan tyvärr inte ha parfym då det är en trigger för mig. Blir svårt också därför att vistas på platser där man blir utsatt för folk som “delar med sig av sin parfym till hela rummet”. En gång fick jag gå ut från en teater som jag betalat dyra pengar för att se då damen bredvid mig hade badat i parfym… Så tyvärr, även om parfym luktar underbart i lagom dos så kan det ge mig migrän och bli liggandes i flera dagar. Har också fått gå hem från arbetet då folk inte respekterar sjukdomar och allergier. Så vet inte hur man ska göra på sådana platser för att folk som vill lukta gott ska kunna göra det, och de som blir sjuka ska kunna ha ett socialt liv också….

Cecilia 2 månader sen

Min absoluta favorit är Angel av Thierry Mugler 😍 Har också fastat för den manliga parfymen Maharaja d’Or från Rituals 👍 Sedan älskar jag Chanel Coco Mademoiselle. Älskar parfymer 👌

Jenny 2 månader sen

Glömmer aldrig min första (dyyyyra) parfym.
Jag var sjutton år 1979 och sparade hela sommarjobbslönen för att kunna köpa Yves-Saint-Laurents ”Opium”.
Innan dess var det ”Muskolja” som gällde under tonåren på 70-talet.😊
Idag (och sen 30 år tillbaka) har jag Cliniques klassiska ”Aromatics Elixir”, har försökt byta ut den många gånger men det går inte… Älskar verkligen den tvåliga och superfräscha doften.
Kram🌸
Jenny

Svar på kommentaren:
Ulrika Hultberg 2 månader sen

Den tyckte min mamma om också

Diana 2 månader sen

Jennifer Lopez Miami glow & Moschino pink bouquet

Sofia 2 månader sen

Armani si. Bäst bäst bäst.

Nettan 2 månader sen

Älskar Alien från Thierry Mugler, och även Poison, den röda eller den gröna, länge sedan jag köpte en ny, kanske dags…

Karin 2 månader sen

Åhh parfymer gillar lite varma söta dofter
Fizzy
vanilla
båda är Alyssa ahley

Sol de janiro stor favorit nu
sure et cerrtatain

Annika 2 månader sen

Jag älskar dofter!! Min senaste favorit är Smyrna från Le Couvent. Hermès Un jardin sur le toit återkommer jag alltid till. Även min vardagsfavorit Clean Warm Cotton återkommer ständigt.

Lotta 2 månader sen

Jo Malone o nyligen upptäckta Buly1803 Paris.Ljuvliga produkter.
Även Byredo La Tulipe,Black Saffron

Lena 2 månader sen

Jag älskar också parfymer! Testar gärna nya och har olika dofter för olika tillfällen. Min man däremot använder endast 2 st olika, Aventus från Creed och Uod Wood från Tom Ford. Underbara underbara dofter!

Ulrika Hultberg 2 månader sen

Mina parfym är vit mysk,och vanlig mysk,replay for women.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Älskar mysk!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…