• 2021-02-28, 11:26
  • 8

Hallå söndag! Vilken fin dag vi verkar få idag, jag blir på sånt underbart humör så fort solen skiner och det ska bli fint väder hela veckan och 1 mars i morgon. Hurra!

Vi ska ut och gå en långrunda men först vill jag tipsa er om att Cervera har 25% rabatt på alla tallrikar idag! De har så mycket fina tallrikar och det är så kul att duka med ett porslin man tycker om, visste ni att de även har Vintage? Jag älskar det! Jag köpte precis jättefina tallrikar från Gustavsberg, så kul att blanda nytt och gammalt.

HÄR har du alla tallrikar, (inte rabatt på Vintage)

Är ni sugna på temamiddagar nu när vi inte kan resa har jag massor med recept på mat och dukningar här inne, jag älskaaaar att  duka! Man äter ju även med ögat, jag längtar ihjäl mig till att resa men då får man göra det bästa av det, duka spanskt eller Italienskt, gör en god pasta och upp med italienska musiken.

Jag orkar bara inte ta in alla negativa nyheter hela dagarna, de som skriver negativt och skäller på allt och alla på sociala medier. Jag scrollar förbi, märker att allt negativt gör mig bara ännu mer deppig på den här hemska pandemin så då väljer jag att tänka positivt. Jag ser på nyheterna en gång per dygn, då får jag all info och det räcker. Fattar inte hur vissa orkar med sig själva genom bara skriva arga, negativa saker.

Vaccinet är här, vi har våren framför oss. Vi kan vara ute ännu mer, vi måste tänka positivt. Eller hur?! 

Varför inte duka upp och laga en spansk Paella? Så kul och väldigt gott, jag drömmer mig bort till Barcelona.

Eller Italienskt? (Oxfilepasta med tryffel på länken)

Längtar såååå att få resa till Gardasjön, cykla runt sjön och njuta av god pasta, ett glas rött och njuta av miljön. Vi bilade ner i Europa fem år i rad, att få känna den friheten att åka var man vill, tänk känslan när vi kan göra det.

Men nu reser vi inte utomlands, det går ju inte. Men vi drömmer oss bort och gör det bästa av det här hemma.

Eller Grekland? 

Grekisk paj med grekisk musik i bakgrunden, snart kan vi äta lunchen utomhus! I veckan ska jag göra Moussaka!

Eller USA! Åh vad jag längtar. Goda burgare HÄR!

Eller Amerikanska pannkakor? 

Eller klassisk svensk husman, det är ju aldrig fel med vår svenska underbara husmanskost. Snart kan vi sitta på balkongen och äta.

Godaste köttbullarna har du HÄR. 

Nu väntar Janne och Lucy så måste stänga datorn och ut och ut i det fina vädret!

 

2021-02-28 Johanna Toftby

Kommentarer

Barbro Franzson 2 månader sen

Tack för en bra blogg, missar inte ett enda inlägg! Bra blandning av inredning, resor och kläder och sånt som man gillar och som gör livet värt! Toppen! Scrolla bara när de där elakingarna skriver dumheter, det är egentligen synd om dem att de inte har ett roligare liv själva och framför allt inte bättre vett! Strunta i dem, scrolla är ett bra alternativ! Fortsätt att skriva så som du gör, jättekul att du har lyckats så bra! Bara att gratulera! Ser fram emot att följa er i Tornet! Såå spännande! Ha det gott! Kram och tack!

Kim 2 månader sen

Vilket härligt och positivt inlägg👍 Jag håller med om att vi får försöka se det som är positivt, drömma oss bort och göra det så roligt vi kan hemma. Nu, ut och njut☀️
Kram

Sussi 2 månader sen

Ah så kul med vintage, har börjat duka med lite olika glas mm. När vi bodde i Chicago och blev hembjudna till grannar hade de aldrig en enhetlig servis, lite skönt egentligen…..
Ja från en annan Sussi :)

Ulrika 2 månader sen

Rest en hel del under livets gång och bäst hittills var ner till min syster & svåger som bodde i Schweiz under många år. Blev flertalet turer dit ner och varenda resa blev makalöst bra! Schweiz ligger så bra till geografiskt med sin närhet till många andra länder och med syster som guide fick vi se och uppleva fantastiska ställen och vyer. Alperna är till 100% lika bra sommartid!
Ett minne är när vi kom till Milano med vår “fräsiga” Ford Sierra. Folk vinkade och tjoade högt på oss när vi sakta körde genom stadens gator. Vi tänkte jisses så vänligt folk i en stad vi trodde skulle vara lite stroppig. När vi kom utanför stadskärnan tjöt det i våra öron av alla hejjarop och visslingar. Visade sig vara vår fläktrem som gått sönder så “hejjaropen” var mer “HALLÅÅÅ, NI HAR FEEEL PÅ BILEN!” Aningen pinsamt men vi njöt av stunden i city likt en Eriksgata ändå *ha ha ha*

Anonym 2 månader sen

Har följt din blogg länge o tyckt om vad jag sett o läst om dig. Nu tänker jag sluta följa dig pga att du inte är gamla vanliga Johanna. Du har blivit någon som bara glassar omkring o shoppar o reser, är ute o äter på restaurang trots Corona mm mm. Skryter om ny lgh, båt ni köpt, bil osv. Nä fy Johanna. Jag tackar för mig.

Svar på kommentaren:
Sussi 2 månader sen

Och du är tvungen att meddela och tala om det? ;)
Bara sluta läsa om du är avundsjuk.

Eva 2 månader sen

Vad roligt att Cervera har Vintage, det måste jag kolla in!

Marie 2 månader sen

Tack för alla dina fina tips, du peppar oss att må bättre och laga god mat hemma.
Ska göra den grekiska pajen och duka fint i veckan.

Kram och tack för en fin blogg

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…