• 2021-03-02, 11:03
  • 11

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.

Mår så bra av att kunna vara ute mer och njuta av solen, igår gick jag och Marilyn en långrunda vid 17 och det var ljust!
Har gjort citronshots med ingefära till gänget och ätit frukost, jag och Janne ska ta en jobbpaus och ut på en runda med Lucy snart, sedan är det mycket pappersjobb som jag måsta göra, det händer mycket den här veckan både med bloggen och en annan rolig grej jag ska berätta!

Turkisk yoghurt med bär och kokos, havreknäcke med avovado och ost och kaffe till frukost.

I helgen åkte vi över till Eriksberg och Lindholmen i Göteborg, Karlatornet byggs uppåt för fullt nu! Tänk att vi ska bo där om två år, Janne köpte lägenhet där så fort de släppte lägenheterna för drygt fem år sedan och jag kommer köpa in mig på den. Vi ska ha en lägenhet på våning 35 och utsikt ut mot Vinga och Danmark, det skulle varit klart det här året egentligen men blev försenat och sedan kom corona. Men nu byggs det för fullt. Kommer bli så coolt och tänk utsikten.

Vad vore livet utan drömmar. Ni som gnäller, klagar, eller tycker jag skryter för något som jag är väldigt glad över- tänk om istället. Kämpar man för något kommer man framåt. Att ha mål och ett driv gör dig starkare och du kommer må bättre. Jag har alltid ett fokus framåt mot något. Det är häftigt att ha drömmar och våga följa sitt hjärta. Men en del mår tragiskt nog bättre av när andra har det sämre eller mår dåligt. Sorgligt.

Bild lånade från Karlatornet fb. Kolla vilket torn!

Efter en runda på Lindholmen tog vi färjan hem igen och gick en sväng till Farellis, det ligger oss varmt om hjärtat då det var där vi sågs mycket 2012 i början när vi träffades. Vår gamla fina vän Wange jobbade där som alltid stod i baren med sitt leende finns inte längre kvar. Därför betyder Farellis extra mycket för oss.

Testa deras pizzor. Jag valde en mindre med löjrom, den var grym. Janne älskar pizzan som heter New York. Riktigt god.

Titta vilka som även tittade förbi som också var inne i Göteborg.

Vår kompis Michela med sin underbara lilla pomchi valp Frans som är drygt fyra månader. Vilken goding va!

Bra miljöträning och man får ta med sig sin lilla hund på de flesta restaurangerna i Göteborg. Mycket bra!

Nu ska jag ta på mig PW kläder och ut i solen. Hörs lite senare så ska ni få receptet på “Öppen lasagne”.

 

 

 

 

2021-03-02 Johanna Toftby

Kommentarer

Helena 2 månader sen

Håller helt med! Din blogg är en av de få jag läser för att du lyckas med konceptet att inspirera, där såväl lätta som tunga ämnen balanseras på ett bra sätt samtidigt som att du inte tar någon “sk*t” för att du vågar leva ditt liv och njuta av allt du har åstadkommit. Så otroligt skönt att läsa i en värld där Corona tyvärr gjort Sverige, som redan var en plats där många har svårt att glädjas åt andra, till en plats där skam ska driva allt. Gör du inte så gör du fel och gör du inte si så gör du också fel. Känns lite som tanken att den som sitter hemma mest och beklagar sig över alla andra samt beställer allt på nätet är den som är “bäst” så som många ser det. (Nu undantar jag självklart de som är sjuttio +/riskgrupp och inte känner att de har något val. Har själv föräldrar i den åldern som jag handlat åt i ett helt år nu). I mitt tycke handlar det inte om att man automatiskt är knäpp om man gör saker. Det handlar om att man måste vara smart NÄR man gör dem, vare sig det är ett besök på restaurang eller något annat. Balans helt enkelt. Tack för en bra blogg Johanna!

Petra Karlsson 2 månader sen

Jag tänker så här: människor som har ett behov att racka ner/klaga/vara elak eller vad man nu vill kalla det, mår så dåligt själv, så de är tvungen att göra så att någon annan mår sämre än de själva (vad de tror iaf)….istället för att skada sig själv för att må bättre, skadar man andra för att må bättre………Sorgligt att man isåfall inte går iväg och får hjälp att må bättre på riktigt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Så är det. Tragiskt men sant. De förstår det bara inte själva :)

Säger ju en hel del att hon som blev dömd i rättegången och fick fängelsedom förra året inte arbetar…
Inget elakt mot de som ofrivilligt är arbetslösa (verkligen inte) men hon som blev dömd sitter på röven hemma och stalkar folk, häromdagen hemska saker mot Christina Scollin så hon fortsätter med sitt hat.

Hatet hon håller på med är ofattbart. Fick även skyddstillsyn frivården, i rätten sa hon att hon ville ha hjälp. (Snyfthistoria) men de har ju något stort jävla fel, ursäkta språket men en normal människa beter sig inte så illa. Hotar och stalkar folk.

Men skam den som ger sig, skönt att hon fick en fängelsedom, inte så kul att ha på sitt CV.

Carina H 2 månader sen

Det blir ju en super utsikt. men en undring? kommer Du inte sakna markplan med skog och allt som hör till? vet att man kan ta sig ut i naturen fast man bor högt upp.men en tanke bara. blir i vilket fall som helst spännande och få följa med i detta som sker.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Vi har båt (Båtplats utanför lägenheten) och letar även efter en stuga på en ö, sedan är det otroligt häftig byggnad med flera olika stora terasser på olika plan.

Hur häftigt som helst. :) Var sak har sin tid, inga småbarn, inga barn som kommer flytta med och då är detta en perfekt lägenhet att investera i.

Kramar!

Kristina.E 2 månader sen

Va härligt det låter,klart man ska följa sina drömmar och ännu härligare när man når dom efter hårt jobb och ibland motgångar. Hoppas vi får följa er när ni flyttar till ert nya boende,det ser ut som ni får en makalös utsikt.Kram och ha en fin vecka💖

Sara 2 månader sen

Har aldrig någonsin uppfattat dig som skrytsam, bara som väldigt glad, positiv och peppig! Dessutom är du väldigt generös med ditt liv och det är supertrevligt tycker jag

Anette 2 månader sen

Håller med , man måste ha drömmar , stora som små 🤗och längta efter nåt är ju härligt 😁 man får njuta och glädjas av det man har och måste kunna glädjas åt andra 💕

Louise 2 månader sen

Ska ni bo i Karlatornet?? Wow!!

Barbro 2 månader sen

Härliga bilder..
Min bror med familj bodde förrut vid Eriksberg det var så fint där..
Ha nu en fortsatt bra tisdag i solen..slutar snart jobbet och då blir det en långpromenad i solen.

Marie 2 månader sen

Underbart Johanna! Ja missunnsamma energitjuvat finns det gott om, har en på jobbet som klagar om allt.
Man gläds med andra, det mår man bättre av.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…