• 2021-03-09, 22:15
  • 10

Detta är helt galet. Skorna sålde slut på några timmar igår. Ni var väldigt många som hängde på låset och fick tag i ett par skor, även den här gången tog de slut väldigt snabbt. Tack för alla fina kommentarer, vi får fantastiska recensioner och jag blir så jäkla glad! Tusen tack från hela mitt hjärta. Är så glad att ni också tycker de är sköna. Snyggt och skön kvalité är en trevlig kombo.

Jag skulle lagt ut detta recept tidigare ikväll men blev sittandes till nya programmet Återskaparna, direkt efter visades  Balkongfallet som jag också ville se. Såg ni det? Herre, herregud. Vilken mardröm. Måste se del två.

Men här kommer dagens TikTokpasta med en ny variant! Jag älskaaar vegetariska pastarätter och har en hel del här inne. Jag tycker helt ärligt att en god pasta är bäst utan kött.

Jag har sett flera liknande som den med fetaost jag gjorde förra veckan, men här kommer en med vitlöksost, körsbärstomater och soltorkade tomater, färsk spenat, vitlök och färsk basilika. Den blev riktigt god! Vi slukade formen både jag, Janne och tjejerna. Riv rejält med parmesan över och njut!

TikTok pasta med vitlöksost och soltorkade tomater 4 port
500 gram pasta- penne eller gnocci (såsen hamnar inuti pastan)
2 burkar valfri vitlöksost med örter
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja ca 200 gram
150 gram färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
400 gram körsbärstomater
1/2 kruka färsk basilika
3-5 msk olivolja
nypa chiliflakes
1 dl pastavatten
salt och svartpeppar
parmesanost

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Ringla olivolja i en ugnssäker form. Lägg i vitlöksosten och alla tomater. Salta, strö rikligt med svartpeppar och ringla lite olivolja över allt. Strö även lite chiliflakes över. Ställ in mitten av ugnen 15-20 minuter tills osten smält.
Koka pastan, glöm inte salta ordentligt i pastavattnet. grovhacka spenaten, skär vitlöken smått, även löken. Fräs i en stekpanna med lite olja så det mjuknar något. Häll ner färska spenaten i omgångar och rör runt tills det krympt.
Vänd ner soltorkade tomater, häll av oljan först men jag tar med lite olja från tomaterna ner i pannan. Stek några minuter. Salta och peppra.

Ta ut formen med osten efter 15-20 minuter. Häll av pastan. Glöm inte spara 1 dl pastavatten innan du häller av.
Grovhacka färska basilikan. Ta en sked och rör runt tomaterna och den smälta osten i formen. Vänd ner den färdigkokta pastan, den stekta spenaten och soltorkade tomater, 1 dl pastavatten. Vänd om allt ordentligt. Vrid gärna en kvarn med svartpeppar över hela formen.

Riv rejält med parmesanost över din goda pastarätt och njut!

 

 

2021-03-09 Recept

Kommentarer

Eva 1 månad sen

Äntligen fick jag testat detta.
Så gott det var!
Körde utan soltorkade tomater och hade tärnad knaperstekt bacon i.

Anne 1 månad sen

Mm.Det såg riktigt gott ut.Ska jag prova o göra i helgen.Älskar din blogg😊

Kristina.E 1 månad sen

Superfina skor fast det gick väldigt fort med storlekarna . Tyvärr… Hoppas du fortsätter med goda recept, som jag verkligen gillar
Du är en sån inspirationskälla för oss alla som verkligen gillar dig ,det ska du veta. Nu ska du ha en trevlig helg med mellofinal och god mat till det.Kram💖

Linda Nordin 1 månad sen

Vet du om skorna kommer in igen? Jag hann inte med, vill ha ett par svarta i storlek 36 :)

Maria 1 månad sen

Funderar på skorna, är dom mjuka framtill ?
Har lite problem med halgus så de får absolut inte vara smala och hårda.
Kommer den igen?

Marita 1 månad sen

Så gott detta ska provas till helgen!

Anneli 1 månad sen

Har inte provat pastan, trots att hon (Jenni Häyrinen) också är från Finland, men denna ska testas.
Med spenat och andra tillägg låter det inte så “slabbigt” som den jag sett recept på :)
Grattis till succén med skorna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Jag har inte sett recept alls, har dock sett på TikTok att de gjort med vitlöksost istället för fetaost.
Men jag lade till spenat och soltorkade tomater.
Absolut ingen grädde eller creme fraiche. Blir för mäktigt.

Ta olivolja och pastavatten istället. Blir otroligt gott!

Tusen tack! Kramar

Erika 1 månad sen

Mums, det är så roligt att det kommer nya varianter på TikTok-pastan, detta lät jättegott! Ha en bra dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Tack, ja detta är så galet gott. Har inte sett denna varianten på TikTok dock men såg en med vitlöksost och tomater, så lade jag till soltorkade tomater och spenat.
Så galet gott.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…