ANNONS
Integritet på Tailsweep

TikTok pasta med vitlöksost och soltorkade tomater

/

Detta är helt galet. Skorna sålde slut på några timmar igår. Ni var väldigt många som hängde på låset och fick tag i ett par skor, även den här gången tog de slut väldigt snabbt. Tack för alla fina kommentarer, vi får fantastiska recensioner och jag blir så jäkla glad! Tusen tack från hela mitt hjärta. Är så glad att ni också tycker de är sköna. Snyggt och skön kvalité är en trevlig kombo.

Jag skulle lagt ut detta recept tidigare ikväll men blev sittandes till nya programmet Återskaparna, direkt efter visades  Balkongfallet som jag också ville se. Såg ni det? Herre, herregud. Vilken mardröm. Måste se del två.

Men här kommer dagens TikTokpasta med en ny variant! Jag älskaaar vegetariska pastarätter och har en hel del här inne. Jag tycker helt ärligt att en god pasta är bäst utan kött.

Jag har sett flera liknande som den med fetaost jag gjorde förra veckan, men här kommer en med vitlöksost, körsbärstomater och soltorkade tomater, färsk spenat, vitlök och färsk basilika. Den blev riktigt god! Vi slukade formen både jag, Janne och tjejerna. Riv rejält med parmesan över och njut!

TikTok pasta med vitlöksost och soltorkade tomater 4 port
500 gram pasta- penne eller gnocci (såsen hamnar inuti pastan)
2 burkar valfri vitlöksost med örter
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja ca 200 gram
150 gram färsk bladspenat
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
400 gram körsbärstomater
1/2 kruka färsk basilika
3-5 msk olivolja
nypa chiliflakes
1 dl pastavatten
salt och svartpeppar
parmesanost

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Ringla olivolja i en ugnssäker form. Lägg i vitlöksosten och alla tomater. Salta, strö rikligt med svartpeppar och ringla lite olivolja över allt. Strö även lite chiliflakes över. Ställ in mitten av ugnen 15-20 minuter tills osten smält.
Koka pastan, glöm inte salta ordentligt i pastavattnet. grovhacka spenaten, skär vitlöken smått, även löken. Fräs i en stekpanna med lite olja så det mjuknar något. Häll ner färska spenaten i omgångar och rör runt tills det krympt.
Vänd ner soltorkade tomater, häll av oljan först men jag tar med lite olja från tomaterna ner i pannan. Stek några minuter. Salta och peppra.

Ta ut formen med osten efter 15-20 minuter. Häll av pastan. Glöm inte spara 1 dl pastavatten innan du häller av.
Grovhacka färska basilikan. Ta en sked och rör runt tomaterna och den smälta osten i formen. Vänd ner den färdigkokta pastan, den stekta spenaten och soltorkade tomater, 1 dl pastavatten. Vänd om allt ordentligt. Vrid gärna en kvarn med svartpeppar över hela formen.

Riv rejält med parmesanost över din goda pastarätt och njut!

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00