• 2021-03-17, 09:58
  • 32

Jag gillar att lyssna på poddar och intressanta dokumentärer, gör ni det också? En bra podd som får mig på gott humör underlättar städningen hemma, eller när jag är på gymmet. När jag springer eller kör kondition på bandet så lyssnar jag alltid på bra musik, men om jag går ute bland vikterna och kör styrketräning så älskar jag att lyssna på en podd. Det blir som ett sällskap och den timman flyger fram. 

Det finns ju en uppsjö av poddar, men jag tänkte tipsa om de jag lyssnar mest på. Kom gärna med era egna tips i kommentarsfältet, både till mig och till varandra! 

 

Jag älskar spännande och intressanta dokumentärer och inte bara underhållande poddar. Det finns speciellt en som jag blev väldigt tagen av, “Storbedragerskan”. Lyssna på den, herre herre gud! Den är i tre delar och gjord av Pernilla Wadebäck, som är en duktig reporter från Mariestad. 

Storbedragerskan handlar om en bilhandlardotter från Västergötland som hamnar i ett kriminellt nätverk, det slutar riktigt illa och hon hamnar i det ökända fängelset Kality. Hon har även gett ut en bok, “Mina åtta år i Kality”, som jag måste lyssna på någon dag. Det är så gripande när människors hemska öden ändå på något vis kan inspirera på något sätt. 

Härom dagen när jag och Janne åkte hem från Sälen så lyssnade vi på en helt ny dokumentär i bilen, “Modellfotografen”. Den handlar om unga tjejer som blir utnyttjade av en fotograf som lovar dem modelljobb, den är också gripande och hemsk men så viktigt ämne. Bra av tjejerna att våga berätta så de kan hjälpa andra som riskerar att råka lika illa ut. Lyssna på den! 

Ibland lyssnar jag även på Rättegångspodden som är mycket intressant. När jag var i rättegången mot min stalker (som fick fängelsedom) lyssnade jag ofta på den.

Lite mer lättsamma poddar: 

Jag älskar Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams podd. Den är lättsam, rolig och underhållande och jag längtar till varje avsnitt! 

Jag lyssnar gärna på “Framgångspodden”, där Alexander Pärleros intervjuar framgångsrika entreprenörer, idrottsmän, artister med flera. Det finns många avsnitt och jag har långt ifrån lyssnat på alla, men det finns alltid något intressant att hitta.
Och självklart lyssnar jag på Skaraborgspodden, där jag själv medverkat ;-) 

Mia Skäringer och Anna Mainheimer har en härlig podd med så mycket skratt och roliga ämnen.

Sedan kan jag lyssna på JLC ibland, Sveriges största humortrio. Lättsamt och roligt med unga killar, så vi lever ju helt olika liv, men de är duktiga på att underhålla och har alltid roliga och en del viktiga ämnen. 

Något som jag inte rekommenderar själv, men som säkert andra älskar är Alex och Sigges podd. Jag stängde av efter sju minuter, det gick bara inte. Så mycket skitprat om andra människor och bara att göra narr av andra, det är inget för mig alls.

Nu vill jag höra era favoriter!

 

2021-03-17 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria 1 månad sen

Här kommer mina tips:
Wennstams vrede
Svenska folkets historia
Spöktimmen (absoluta favorit)
Systrar (av GP)
Spotify dok (avsnitten som heter kidnappad)

Sandra 1 månad sen

This is 40 är min absoluta favorit med Karin bastun i La och issa som nu bor i sthlm, riktigt bjussiga och pratar om allt från himmel till jord

Rasmus 1 månad sen

GöttÄnna podden med Glenn Hysén och Micke Målaren!

Barbro 1 månad sen

Bathinas skilda världar.

Lena M 1 månad sen

Jag har aldrig fastnat i det här med poddar, jag sätter mig hellre med en bok, inte en ljudbok då utan en “riktig”. Är nog lite oldschool i detta fallet.
Men dottern lyssnar mycket, och gärna på Skäringer och Mannheimer.
Viktigt att njuta i vardagen, och att ibland fly in i en annan värld en stund. Härligt!
Ha en fin dag, kram!

Tusse 1 månad sen

Jag gillar Keeping up with Jennie&Malin. Mycket för att de talar om Los Angeles – min favoritstad.

Jenny 1 månad sen

P3-dokumentärerna, Hasse Aros podd och några av Kristin Kaspersens avsnitt är riktigt bra. Det finns en podd som heter Spår som jag ivrigt väntar på ett nytt avsnitt på… :)

Annika 1 månad sen

Hälsorevolutionen och Klimakteriepodden

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Jag lyssnar på klasskompis podd.
Hon heter Susanne Pettersson. Mycket bra podd

Jessica 1 månad sen

Alltid Fredagspodden med Hannah Widell och Amanda Schulman!

Anna J 1 månad sen

Nours poddelipodd, Kristin Kaspersen, Agneta Sjödin, Sårbar och superstark, detta är några jag lyssnar på förutom de du redan har rekommenderat.

Anna S 1 månad sen

Sarah Dawn Finers intervjupodd “Talk to me”. Podden “I säng med Tobias och Gabriel” med Tobias Karlsson och Gabriel Forss, den är lättsam och ger många skratt. “Lattas döttrar” med systrarna/artisterna Hanna och Lina Hedlund. Agneta Sjödins podd “Så in i själen”.

Helena 1 månad sen

Edward blom o mats Ryds podd, mycket av allt.

Barbro 1 månad sen

Kristin Kaspersen har alltid intressanta gäster i sin podd ”Nyfiken på”

Carina 1 månad sen

Kompaniet, Gynning & Berg, Våra Sanningar med Vivi och Carin

Emma 1 månad sen

Gynning och Berg är en fantastisk rolig podd, Carolina bjuder verkligen på sig själv.

Carina 1 månad sen

Bathinas skilda möten , Hjärntillskott med Lydia och Säker stil lyssnar jag på

Carina 1 månad sen

Bathinas skilda möten, Hjärntillskott med Lydia, Säker stil är några tips

Erika 1 månad sen

P3 dokumentär, P3 musikdokumentär och självklart Värvet med Kristoffer A som intervjuar kända personer, han har en skön röst!

Annica Gustafsson 1 månad sen

Träningspodden, Filip och Fredrik, Flashback forever samt P3 Dokumentär tillhör mina favoriter!

Lena 1 månad sen

Har aldrig lyssnat på någon podd alls, säkert gammalmodig. Många lyssnar när dom är ute och går, jag älskar tystnaden och promenerar helst ensam. Får kanske testa, man kan kanske lära gamla hundar att sitta!

Svar på kommentaren:
Lena 1 månad sen

Så glada jag blev över att läsa din kommentar – kanske det beror på vårt namn att vi är lite “gammalmodiga” men jag har inte heller lyssnat på någon podd någon gång. Kanske det finns flera gammalmodiga “Lenor” ;))

Mia 1 månad sen

Heter inte Lena men jag har inte fastnat för poddar alls ….lyssnar mest på ljudböcker.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Jag lyssnar på böcker också! Men jag älskar variation, det är så kul att ibland har musik, ibland inget alls.
Ibland en bok och ibland en bra podd.

Olika dagar helt enkelt :)

Marie 1 månad sen

Våra sanningar, den bjuder på massa skratt, det är min absoluta favorit podd. Andra som är bra tycker jag är Kristin Kaspersen, En mörk historia och Spöktimmen.
Tack för en fantastiskt bra blogg.

Frida 1 månad sen

Min nya favorit jag upptäckte för några veckor sedan är Våra sanningar (gamla mammasanningar). Så himla härlig och lättsam!!

Malin Björk 1 månad sen

Kompaniet!

Maria 1 månad sen

Skaraborgspodden har intervjuer med framgångsrika profiler och bl a ett underbart avsnitt med dig, Johanna!

Johan 1 månad sen

Självklart Skaraborgspodden där du är med som gäst, Johanna.
Riktigt bra avsnitt som beskriver dig som person och det du jobbar med.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Ja!!

Glömt av, måste lägga in 😅👏🏻

Christina 1 månad sen

Träningspodden med Jessica Almenäs och Lofsan!

Helena 1 månad sen

Gynning och Berg är roliga att lyssna på!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…