ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lyssna på mina favoritpoddar

/

Jag gillar att lyssna på poddar och intressanta dokumentärer, gör ni det också? En bra podd som får mig på gott humör underlättar städningen hemma, eller när jag är på gymmet. När jag springer eller kör kondition på bandet så lyssnar jag alltid på bra musik, men om jag går ute bland vikterna och kör styrketräning så älskar jag att lyssna på en podd. Det blir som ett sällskap och den timman flyger fram. 

Det finns ju en uppsjö av poddar, men jag tänkte tipsa om de jag lyssnar mest på. Kom gärna med era egna tips i kommentarsfältet, både till mig och till varandra! 

Jag älskar spännande och intressanta dokumentärer och inte bara underhållande poddar. Det finns speciellt en som jag blev väldigt tagen av, ”Storbedragerskan”. Lyssna på den, herre herre gud! Den är i tre delar och gjord av Pernilla Wadebäck, som är en duktig reporter från Mariestad. 

Storbedragerskan handlar om en bilhandlardotter från Västergötland som hamnar i ett kriminellt nätverk, det slutar riktigt illa och hon hamnar i det ökända fängelset Kality. Hon har även gett ut en bok, ”Mina åtta år i Kality”, som jag måste lyssna på någon dag. Det är så gripande när människors hemska öden ändå på något vis kan inspirera på något sätt. 

Härom dagen när jag och Janne åkte hem från Sälen så lyssnade vi på en helt ny dokumentär i bilen, ”Modellfotografen”. Den handlar om unga tjejer som blir utnyttjade av en fotograf som lovar dem modelljobb, den är också gripande och hemsk men så viktigt ämne. Bra av tjejerna att våga berätta så de kan hjälpa andra som riskerar att råka lika illa ut. Lyssna på den! 

Ibland lyssnar jag även på Rättegångspodden som är mycket intressant. När jag var i rättegången mot min stalker (som fick fängelsedom) lyssnade jag ofta på den.

Lite mer lättsamma poddar: 

Jag älskar Pernilla Wahlgrens och Sofia Wistams podd. Den är lättsam, rolig och underhållande och jag längtar till varje avsnitt! 

Jag lyssnar gärna på ”Framgångspodden”, där Alexander Pärleros intervjuar framgångsrika entreprenörer, idrottsmän, artister med flera. Det finns många avsnitt och jag har långt ifrån lyssnat på alla, men det finns alltid något intressant att hitta.
Och självklart lyssnar jag på Skaraborgspodden, där jag själv medverkat 😉 

Mia Skäringer och Anna Mainheimer har en härlig podd med så mycket skratt och roliga ämnen.

Sedan kan jag lyssna på JLC ibland, Sveriges största humortrio.

Lättsamt och roligt med unga killar, så vi lever ju helt olika liv, men de är duktiga på att underhålla och har alltid roliga och en del viktiga ämnen. 

Något som jag inte rekommenderar själv, men som säkert andra älskar är Alex och Sigges podd. Jag stängde av efter sju minuter, det gick bara inte. Så mycket skitprat om andra människor och bara att göra narr av andra, det är inget för mig alls.

Nu vill jag höra era favoriter!

32

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00