• 2021-03-31, 21:30
  • 17

“Antikroppar mot coronavirus (SARS-CoV2) har påvisats i ditt blodprov. Detta tyder på att du har haft Covid-19 infektion eller vaccinerats.” 

Dessa stela och byråkratiska meningarna gör mig väldigt lycklig! 

Jag har precis tagit testet igen och nu går jag in i månad elva med antikroppar! Helt otroligt och väldigt, väldigt skönt. När man haft den här tuffa sjukdomen och varit väldigt sjuk, då är det en stor lättnad att ha antikroppar så här länge. Nej det gör mig inte osårbar och de kommer inte sitta i hur länge som helst, jag vet. Men varje försäkring mot att behöva gå igenom eländet en gång till känns som en trygghet.

Jag tar alltid venprov eftersom det är säkrast, jag kryssar också i att mina provsvar får vara med i forskning och statistik. Det bidrar jag så gärna med.  

Jag får frågor om hur de var att ha covid-19 varje dag. HÄR och HÄR har ni inlägg från den tiden. Även HÄR om tiden efter.  Jag hade det extremt jobbigt med mina luftrör, att tappa lukt och smak var det allra minsta problemet. Jag hittade inte ens rätt ord efter jag varit sjuk, hjärnan var helt borta.

Men nu mår jag bättre än någonsin, luftrören och det jobbiga slemmet som gjorde att jag måste harkla mig hela tiden är så mycket bättre. Jag får frågor om just detta dagligen, kan gärna skriva hur allt gått om ni vill.
Snälla ni som inte blivit vaccinerade eller smittade redan, var försiktiga! Ni vill inte vara med om det här.

 

2021-03-31 Johanna Toftby

Kommentarer

Johanna 2 veckor sen

Hade också covid i november och har kvar slem och harklingar som du beskrivit. Undrar också som Mona, hur botar man detta? Tacksam för svar

Mona 2 veckor sen

Jag fick covid-19 i december förra året..

Har tyvärt fortfarande slem i halsen, harklar konstant. Har du tips o råd om hur man botar det??

Elin 3 veckor sen

Jag och min man ligger just nu sjuka i covid *bläää*. Vi har ändå fått rätt milda symtom men jobbigt är det. Så fort jag fick svar att jag var positiv så fimpade jag min sista cigarett för jag fick verkligen ingen luft!! Har varit rökfri i 1 v nu å kommer ALDRIG att börja igen. Lukt å smak försvann idag men värre e att jag har inget minne kvar. Kan hitta soppåsar i kylskåpet bla å jag fattar inte hur den kom dit, såå ja, läskigt detta m covid å då jobbar jag med covid patienter också. Så var rädda om er alllihop!

Anneli 3 veckor sen

Så glad att du mår bra min favorit bloggerska som lär mig saker. För ett par år sen skriv du om hur det var och ha tonåringar och det har jag tagit till mig. Tack för jag får följa med dig på dina äventyr i den grå vardagen ❤️

Jeanette 3 veckor sen

Jag har också haft covid – långtidscovid. Blev ordentligt sjuk.
Jag har dålig syresättning samt slem. Jag är konstant trött och orkeslös. Jag är inne på min femte månad.
Hat fått antibiotika men det hjälper inte.
Fick du medicin eller hur blev du frisk?

Lena 3 veckor sen

Det viktiga är, trots antikroppar, att man fortsatt är försiktig. Läst att det inte är någon garanti att bli smittad eller smitta vidare. Om man skulle bli smittad igen får man ju säkert en mildare släng. Många i kön på Ica, som jag tycker står för nära, ursäktar sig med att dom haft COVID-19 och har antikroppar, verkligen ingen ursäkt. Man skall fortsätta att leva efter de restriktioner som finns.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Så är det men det är helt klart en trygghet. Många läkare som säger att ger mer skydd än vaccinet.
Så vi som har antikroppar och HAFT skiten är ju lättade, så är det.

Vet en som fick det igen- men han var knappt sjuk när han insjuknade första gången, andra omgången blev ännu lättare.
Som tur är.

Tror dock inte det är enbart de med antikroppar som står nära. Snarare tvärtom. Man vet hur jobbigt det är att få skiten om man haft det.

Hanna 3 veckor sen

💛🐣💫🙌🏼
Härligt!! Och så himla bra du delar med dig av detta!! 💛
Glad fin påsk!!

Angela 3 veckor sen

Tack Johanna. Jag är en av dom som frågat dig hur allt känns för dig nu. Min 25-åring är inne på sin tredje vecka nu och har varit väldigt sjuk. Hög feber, illamående, ingen smak och lukt och extrem hosta. I förrgår började han spy massa slem. Det spelar ingen roll att barnen är vuxna, man är lika orolig ändå. Jag hade ändå trott att yngre personer i princip alltid får det milt men så var det ju inte riktigt. 😭 Skönt att höra att du känner dig återställd nu! Skrämmande sjukdom det här.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Ja det är hemskt. HEMSKT.
Men hur har han det med andningen? Hög feber? Det är det viktigaste.

Om han orkar- säg att han inte ska ligga ner för mkt, orkar han inte vara uppe kan han halvsitta, vända sig om osv….
dricka massor massor massor. För det hjälper slemmet. Jätteviktigt. Ligger man ner blir slemmet värre… för mig var det så iaf. Satt upp i sängen hela nätterna. Andades ånga från kokande vatten runt 3-5 varje natt. Lutrören var som eld.
I efterhand kanske jag borde åkt in men det gick ju bra tack och lov.

Pappa ringde varje dag och sa att lungorna måste jobba, man kan inte ligga ner för mkt (om man orkar) så jag gick upp ofta, gick runt överallt här hemma. Haha.

Drack vätskeersättning, drycker med energi (inte med koffein) för jag kunde inte äta en matbit. Det var skrämmande,…

Under två veckor minst hade jag NOLL aptit. Fick inte ner en matbit. Åt glass, drack smoothie osv.

Han ska inte dricka mjölkprodukter bara för det gör slemmet värre.

Hälsa krya på sig från mig, snart vänder det.

Lise 3 veckor sen

Åh så bra att ha antikropparna kvar , men långt ifrån alla har ej antikroppar trots positivt covid19 test…
Jag har än så länge klarat mig från infektioner och förkylningar under pandemin…jag hörde nyss på rv4 att svenska forskare kommit fram till att rätt mängd d-vitamin har en skyddande effekt mot Corona infektion, så börjar tro att tack vare det så har jag klarat mig..jag jobbar inom vården och även jobbat på covid19 avdelning och haft nära kollegor som fått covid19…dock tror jag att det beror på virusmämgden man får i sig också, viktigt att hålla avstånd och vara hemma vid minsta symtom och tvätta händer med tvål o även sprita ofta…så fort de kommer igång igen med vaccinet av vårdpersonal och de som jobbar nära patienter så ska jag ta vaccinet…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Ja det är mycket skönt! 😊

Skön du klarat dig!
Tror tyvärr inte det beror på D-vitamin.
Jag äter dagligen.
Många har fått covid-19 trots de gjort allt och vet att de äter bra (även D-vitamin)

Så det är ett lotteri helt enkelt.

Felix 3 veckor sen

Härligt att höra!

Gjorde du något annat än att köra pulmicort morgon och kväll samt vila för att få eländet att ge med sig?

Kul att du mår bättre samt att det även finns hopp för oss som fortfarande genomgår det!! :)

Gunilla 3 veckor sen

Hemsk sjukdom. Vi är äldre och håller oss hemma! Vi får hålla ut o vänta på vaccin!

Linda vihanto 3 veckor sen

Ja har blivit vaccinerad för covid-19 det känns väldigt skönt eftersom jag jobbar inom äldreomsorgen 👍 men får ju fortfarande vara försiktig så jag inte drar smitta med mig hem till nära och kära men känns skönt att man har fått ett vaccin i alla fall

Lotta 3 veckor sen

ÅH Johanna vilken nyhet! Så bra att du testar dig så dom får fram mer statistik.

Grattis till antikroppar, förstår det känns skönt.

Camilla 3 veckor sen

Åh, vilka goda nyheter! Jag testade positivt 4/2 i år och har genomgått sjukdomen. Ångrar bittert min lite kaxiga attityd gällande Covid, jag var inte särskilt rädd för att bli smittad. Lukt och smak försvann helt under en vecka. Har kommit tillbaka i viss mån men långt ifrån fullständigt. Det har nu gått åtta veckor och jag håller på att bli galen över mina kraftigt nedsatta sinnen. Är stundtals riktigt nedstämd och vet inte om jag vågar lita på att jag kommer att bli helt återställd. Har påvisade antikroppar nu, vilket känns skönt såklart. Jag vill varna ALLA, var försiktiga och vaccinera er så snart ni erbjuds möjligheten, sjukdomen är inte att leka med! 😩

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…