ANNONS

Toast skagen och påskdukning

/

Glad påsk alla härliga läsare! Jag hoppas ni har en riktigt fin påskhelg. Tack alla som hängde med på vår livesändning igår när vi hade ölprovning, det var riktigt kul att ni var så många som hängde med!

Själva sändningen finns på min instagram om ni vill kika i efterhand (utan kommentarer och likes från sändningen tyvärr, det var sååå mycket kommentarer! Nästa gång tror jag faktisk vi kommer köra från facebook)

Nästa gång kör vi champagneprovning- lutar åt nästa helg så då får ni hänga med igen om ni vill.

Så kul att köra live för det blir ju på riktigt, märker att det är viktigt att köra mer film i sociala medier och även företagen efterfrågar mer rörigt material. Kul tycker jag!

Igår åt vi toast skagen till förrätt och det är bland den godaste förrätten jag vet. Klassisk, vacker och underbart god oavsett säsong.

Har tagit fram mitt vår och sommarporslin, älskar dessa tallrikar ”Butterfly Parade från Vista Alegre, passade på när Cervera hade detta porslin från Portugal för flera år sedan men nu verkar det svårt att få ta i dem tyvärr. Vet ni får i gärna tipsa. Har även de stora blåmönstrade, så vackra tallrikar.

Finns ju så många sätt att duka på, nu till påsken är det kul med alla vackra färger.

Toast skagen och bubblor eller rosevin, mums så gott!

Jag steker i mycket smör och har mycket räkor i röran.  Kalix löjrom är underbart god så den kör jag alltid. Finns även billigare fryst amerikansk som är god.

Toast skagen 4 portioner

4 skivor formfranska
250 gram stora handskalade räkor
3 msk majonäs
4 msk creme fraiche
1/2 rödlök
1/2 kruka färsk dill
50 gram löjrom
1 citron
färska dillkvistar till dekoration
1 msk smör
salt och peppar

Gör så här: 
Skala räkorna, eller häll av vattnet om du kör räkor i lag. Skär rödlöken riktigt smått. Grovhacka räkorna. Blanda majonäs, creme fraiche, rödlöken, hacka ca 1/2 kruka färsk dill, saft från en halv citron. Vänd ihop allt, rör inte för mycket för creme fraiche kan lätt bli rinnigt. Ställ i kylen så sätter sig smakerna om det får stå en stund.

Skär bort kanterna på brödet, skär så nära kanten som möjligt. Stek brödet i rikligt med smör på båda sidor, lägg på tallrik klicka på räkröran. Lägg på en klick löjrom, en skiva citron och den dillkvist.

Servera direkt och njut av en klassisk toast skagen.

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00