ANNONS

Kladdkaka med glasyr och påskägg

/

Glad fortsättning på påsken! Har ni det bra? Visst är det härligt att solen skiner, en ljuvlig helg! Även om det är ganska kallt får man vara glad för att solen är framme.


Att kunna dricka sitt morgonkaffe utomhus, lycka!

Klicka HÄR för den gröna skjortjackan. Underbar! Bor i den nu. Och mina sneakers. Ni är så otroligt många som skriver att ni börjat använda dem, visst är de sköna? HÄR hittar du dem. Dessa skor kommer inte in igen så det är nu man ska passa på.

Har ni ätit mycket påskgodis? Om ni har godis över- gör en kladdkaka och toppa med påskägg. Blir så gott och tjusigt att bjuda på. Denna bjöd jag på igår med lättvispad grädde till. Hade lite annat också men det kommer i nästa inlägg.

Jag köpte påskägg med nogatfyllning på Åhlens, godaste påskäggen. Förutom Anton bergs mandelägg.

Jag tog de större äggen med nougat och även Anton bergs chokladägg. Tycker det blir fint när det inte är perfekt utan några är krossade eller delade och några är hela.

Kladdkakan har en glasyr över, blir lite festligare kladdis. Man kan ju lägga på vad som helst som man tycker om. När Lisa-Marie fyller år har jag strött snöflingor (strössel) över för hon fyller i december.

Hade även nybakad silviakaka (hur gott?!) och rulltårta med hallon och grädde, med vit marsipan runt om. DEN måste ni baka.

Man tar små bitar, haha. Var proppmätta efter påskmaten innan också, men påsk och jul- då ska det vara stort dessertbord. Älskar det!

Nu ska vi ge oss ut på en runda och sen ska vi åka till Hornborgasjön och se om vi ser några tranor innan de flyger iväg.
Här kommer kladdkakan! Den är med en chokladtryffel över, så den blir mäktig men supergod. Räcker till många!

Kladdkaka med chokladkräm ca 10 bitar
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl 

Chokladtryffel:
1,5 dl Grädde
1,5 dl socker
3 msk sirap
75 g smör
50 gram ljus choklad  (Jag kör marabou)
50 gram mörk choklad  (Brukar ha Odense)
1/2 msk ströbröd
smör till formen 

(Vill ni ha mörkare tryffel byter ni ut 50 gram ljus choklad till mörk.)

Dekoration: Påskchokladägg eller det man tycker om. Fint även att ta en sked och göra som små vågor med skeden på tryffeln, man måste inte ha godis över. 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en gryta och låt det svalna, rör i socker, kakao, vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm. Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 15-18 minuter. minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Tryffel:
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och låt den smälta i den varma grädden. Tillsätt socker, sirap och låt koka i ca 10 minuter.

Låt tryffeln stelna i kylen i ca 30 minuter, bred den på kladdkakan och om du ska ha påskägg över, dela och lägg på och tryck ner dem lite.
Låt kakan stå kallt i ytterligare 1 timme innan servering.

Tips: Byt ut ströbrödet som du bröar formen med till kokosflingor om du gillar kokos.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00