ANNONS

Hemmagjord kebab med kebabsås- så galet god!

/

Hemmagjord kebab och kebabsås är så gott! Detta åt vi före påsk och såsen blev så galet god, precis som hos pizzerian!
Det finns hundra olika varianter på kebab och där vi bor är det ingen tomatsås i kebaben utan bara den vit /rosa goda kebabsåsen. Jag älskar god kebab!

Detta är ju en ”fusk”variant och inte på spett osv men det går snabbt att laga och blir dessutom riktigt gott.

Jag körde på fläskkött men kycklingkebab är ju också gott.

Så här gjorde jag kebab med pitatbröd före påsk. Men man kan ju göra vad man känner för. Kebabsallad utan kött är också supergott. Eller libabröd man rullar in allt.

God kebab 4 portioner 
ca 600 gram fläskkarré eller strimlad kyckling, eller nöt tex entrecote eller biff
1-2 msk kebabkrydda
1 tsk paprikapulver
1 /2 tsk spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olja

Gör så här:
Skär köttet eller kycklingen i tunna strimlor. Häll olja i en skål och lägg vänd i alla kryddor, lägg ner köttet eller kycklingen så det får stå och dra ca 20 minuter. Stek köttet eller kycklingen knaprigt i en stekpanna, smaka och krydda mer om du vill.

Lägg i en form och håll varmt i ugnen på 150 grader tills du ska servera.

Kebabsås:
2 dl Grekisk eller turkisk yoghurt
1 dl majonäs
1 msk Srirachasås (eller chilisås)
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 dl fanta
2 tsk kebabkrydda
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
(1 tsk sambal oelek för hetare sås)

Gör så här:
Blanda allt i en skål, ställ kallt gärna en timma, ju längre i kylen desto godare blir den.

Tillbehör:
Vi hade pitabröd, sallad, majs, tomat, fefferoni, gurka och rödlök
Njut av hemmagjord god kebab!

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00