• 2021-04-06, 22:00
  • 14

Hemmagjord kebab och kebabsås är så gott! Detta åt vi före påsk och såsen blev så galet god, precis som hos pizzerian!
Det finns hundra olika varianter på kebab och där vi bor är det ingen tomatsås i kebaben utan bara den vit /rosa goda kebabsåsen. Jag älskar god kebab!

Detta är ju en “fusk”variant och inte på spett osv men det går snabbt att laga och blir dessutom riktigt gott.

Jag körde på fläskkött men kycklingkebab är ju också gott.

Så här gjorde jag kebab med pitatbröd före påsk. Men man kan ju göra vad man känner för. Kebabsallad utan kött är också supergott. Eller libabröd man rullar in allt.

God kebab 4 portioner 
ca 600 gram fläskkarré eller strimlad kyckling, eller nöt tex entrecote eller biff
1-2 msk kebabkrydda
1 tsk paprikapulver
1 /2 tsk spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olja

Gör så här:
Skär köttet eller kycklingen i tunna strimlor. Häll olja i en skål och lägg vänd i alla kryddor, lägg ner köttet eller kycklingen så det får stå och dra ca 20 minuter. Stek köttet eller kycklingen knaprigt i en stekpanna, smaka och krydda mer om du vill.

Lägg i en form och håll varmt i ugnen på 150 grader tills du ska servera.

Kebabsås:
2 dl Grekisk eller turkisk yoghurt
1 dl majonäs
1 msk Srirachasås (eller chilisås)
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 dl fanta
2 tsk kebabkrydda
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
(1 tsk sambal oelek för hetare sås)

Gör så här:
Blanda allt i en skål, ställ kallt gärna en timma, ju längre i kylen desto godare blir den.

Tillbehör:
Vi hade pitabröd, sallad, majs, tomat, fefferoni, gurka och rödlök
Njut av hemmagjord god kebab!

2021-04-06 Recept

Kommentarer

Marica 2 veckor sen

Åh, det ser fantastiskt gott ut! Måste testa snart! Ha en fin helg ☀️

Carola 2 veckor sen

Har gjort detta idag, jösses vad gott 😋🤤
Tack för alla recept och tips du ger oss 🍃

Jessica 2 veckor sen

Hej Johanna! Gjorde kebaben idag till familjen. Alla tyckte det var supergott 😃 Tack för alla goda recept du delar med dig av 💕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Vad roligt! Kebab är så gott när man gör det hemma :)

Tack snälla, vad glad jag blir.

Kramar

Anna 2 veckor sen

Här där jag bor är det också den vita kebabsåsen som gäller :) Blir alltid lika förvånad när man är i andra städer och inte får den vita, för mig är ju det den äkta kebabsåsen. Brukar göra den hemma då med creamfraish, vitlök och salladskrydda :)

Lisa 2 veckor sen

Mums, ska laga snart. Tack för alla fina och bra tips.

Charlotte 2 veckor sen

Ska det stå fanta som i läsken 😲

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Japp! Den godaste, kändaste kebabsåsen innehåller apelsindryck.

Ulrika 2 veckor sen

Åh…vad är det där sa min man när han skulle ge mig en kram när jag satt och scrollade på mobilen. Så jag fick en härlig kram och han ska få kebab till middag imorgon. :) Tack för tipset!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Men så trevligt! Både kramen och kebab :)

Smaklig spis!

Sophie 2 veckor sen

Mmmm vad gott! Om jag får ge ett tips. Jag brukar göra på kycklingfilé eller fläskytterfilé, och jag lägger köttet i frysen en stund innan jag skivar det, så det blir lite halvfryst. Då kan man skära tunnare skivor/bitar, liknande de “riktiga” :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Ja men vad kul! Också sett lite olika varianter på kebab, man trär på pinne osv..

Älskar kebab!

Moa 2 veckor sen

Det måste jag testa såg supergott ut, tack! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Gör det, så galet gott! Och jag gillar göra mat som är som på restaurang, även om jag älskar att äta ute är det kul att göra pizzerians goda kebab hemma ibland :)

Speciellt nu när många är mer hemma.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…