ANNONS

Grön juice med grönkål och passion

/

Hoppas måndagen startat bra! Jag har precis gjort en grön nyttig juice för att få en energikick. Den här är med spenat, grönkål, passionsfrukt, citron, lime och ingefära. Min favoritjuice! Syrligt god.

Vill du ha lite mer mättnad, ta med en avocado så mättar den mer.

Jag börjar oftast med en citronshot och en grön juice och äter frukost lite senare. Men den mättar mer än vad man tror. Lägg till två ägg så står man sig bra. Jag har DENNA mixer/blender. Bästa jag haft. Kraftfull och rejäl. Har även sugrör i stål, klarar inte av sugrör i papper så jag köpte DESSA. Dessutom snygga. Man får med en rengöringsborste också.

Jag tar ofta vad jag har hemma. Ibland har jag tex inte grönkål, då kör jag mer spenat. Eller tvärtom.

Grön syrlig juice med passion 1 stort glas.
2 dl kall äppelmust
1 näve färsk bladspenat
1 stjälk grönkål ca 20 cm, inte stammen.
1 apelsin
1 citron
1 lime
2 passionsfrukt (eller några bitar fryst)
1 msk riven ingefära
1-2 tsk kokosfett (om man har hemma)
Ev 1 avocado för mer mättnad

Gör så här:
Häll äppelmust i en mixer. Pressa i citron och lime, skär ner köttet från 1 apelsin. Skölj och tvätta ingefäran och riv 1 msk och vänd ner. Häll i 1 näve färsk bladspenat. Skölj grönkålen och riv av bladen, ta inte med stammen. Ca 20-25 cm stort blad. Eller om du köper hackad, färdig 1 näve.
Gröp ur passionsfrukten eller om du har frysta bitar ca 4-6 st. Har du kokosfett, häll i någon tsk, nyttigt och blir lent.
Mixa allt några minuter på full effekt tills allt blandat sig ordentligt. 

Häll upp och njut av en energirik nyttig juice!

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00