ANNONS

Första positiva tecknet efter hysterektomin

/

_-36

God morgon! Idag är det två veckor och fem dagar sedan jag opererade bort min livmoder. Det går sakta framåt och jag ser äntligen ljuset i tunneln.

Idag hände det! Jag har sovit sex timmar i ett sträck utan att vakna eller behöva gå upp och kissa. Sov på soffan två timmar först och sedan sex timmar i sängen utan att vakna. Jag gråter nästan. Sex timmar sömn i ett sträck! Det har inte hänt på många år.

 45

Nu kan jag bocka av första tecknet på att läkarna hade rätt, att ta bort livmodern var det enda som gällde.

_-31

Livmodern och det största myomet tryckte på urinblåsan och jag har blivit väckt av att jag måste upp och kissa två till tre gånger varje natt. Minst.

Hade jag mens eller mellanblödningar så fick jag springa varannan timma minst, ibland ännu oftare på natten. Dagtid fick jag byta mensskydd flera gånger per timma. Ibland kunde det gå 15 minuter.

Hade ångest inför den veckan för då visste jag att jag kommer inte att  sova. Och det var ingen vanlig mens, det var alltid koaglar. Janne fick ibland torka på golvet för det hade runnit på vägen från sängen till toan. Det var fruktansvärt. Myom kan verkligen förstöra livet, ändå förstår man inte eftersom man tror att kraftiga menstruationer är normalt, det är fel!

_-32

Det har varit en dominoeffekt av alltihop sa min läkare. För de sista månaderna hade jag även skyhögt blodtryck. Allt har berott på klumpen i magen som tryckt på kroppspulsåldern, järnbrist, dippande blodvärden, sömnbrist, tryck och smärta.

Nu kan allt bara bli bättre.

_-33

Gick i vackra trädgårdsföreningen igår, vi bor på andra sidan kanalen så det gick bra. Första gången jag gick, eller rättare sagt stapplade fram bland människor och det var också lite skönt.

_-34

Varit livrädd att jag inte ska klara av att gå eller svimma, Janne är med mig hela tiden tack och lov.
Satte oss flera gånger och bara njöt av allt som slår ut. Så fint överallt.

_-37

Strax ska vi iväg till Calanderska CARLANDERSKA (fick bannor av en läsare, bryr mig inte riktigt om stavfel just nu) igen för läkaren ska kika på en sak som inte ger med sig, men jag hoppas allt är bra.

24

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00