ANNONS

Kyckling med kall yoghurtsås och rostade rotfrukter

/
_-73

God morgon! Grillar ni mycket nu är det är så fint väder? Grillad kyckling tröttnar jag aldrig på. Gärna lite knaprig yta. Marinaden gör massor. Jag gör marinaden på lime, färsk chili, vitlök mm. Och rostade rotfrukter, med en kall yoghurtsås med soltorkade tomater. Himmelskt.

_-74

En klassisk klotgrill med kol, blir bara så gott. Även om det är mer att göra.

_-75

Här kommer tips på chili och lime marinerad kyckling, kall yoghurtsås med soltorkade tomater och rostade rotfrukter. Mums.

_-74


Jag gör i den här ordningen: Lägger kycklingen i marinaden i god tid. Gärna flera timmar. Blandar ihop yoghurtsåsen, gärna ett par timmar innan. Gör rotfrukterna, lägg kycklingen på grillen.

Chili och limemarinerad kyckling med rotgrönsaker 4 portioner:


4 kycklingfileér


Rotgrönsaker 4 portioner


4 potatisar


4 morötter


2 rödlökar


1 gul paprika


1 röd paprika


(ev palsternacka, aubergine, rödbetor)


1 msk olja


2 msk honung


1 tsk salt


2 krm peppar


Gör så här:


Sätt ugnen på 220 grader.

Skala rotfrukterna och löken. Skär paprikorna, morötterna och potatisen i stavar. ca 1 cm tjocka. Lägg alla rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper i en långpanna. Ringla honung och olja över allt, salta och peppra. Sätt in långpannan mitten av ugnen ca 25 minuter, Vänd rotfrukterna ett par gånger under tiden. Honung gör det krispigt och supergod smak. Man kan även krydda med timjankrydda som också är gott. 

Marinad till kycklingen 
1/2 dl neutral olja
1/2 dl soja
1/2 dl sweet chili
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 färsk chili
1 pressad lime
1 msk honung
salt och svartpeppar- rejält med peppar är gott
Gör så här:
Blanda ihop allt till marinaden och lägg i kycklingfiléerna så det får dra en timma.
Grilla på grillen eller stek i ugnen på 200 grader i 20 minuter så de blir helt genomstekta. 

Kall yoghurtsås med soltorkade tomater 4
portioner: 
(Gör helt i god tid så blir smakerna bättre)

2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl hackade soltorkade tomater i olja
1 tsk honung
1 msk sweet chili
1/2 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Häll av oljan från soltorkade tomater, jag tar ibland mer hackade tomater för jag gillar att det smakar mycket. Häll i resten av ingredienserna och rör ihop, ställ kallt.

Servera med krispig sallad och njut! Grillade majskolvar är ju alltid lika gott också.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00