ANNONS

Krämig pasta med scampi och chili – nytt recept!

/
_-5

God morgon! Hoppas ni mår fint och är laddade för helg. Kanske många som har student också, vilket väder studenterna får! Vi ska på tre studenter i morgon, så kul att äntligen träffa familj och lite vänner.

Idag ska jag laga den här rätten-Pasta linguini med scampi och vitlök. Detta är så gott så den hamnar på top tre av mina bästa pastarätter.

_-2

Har ni gjort den innan? Jag har ändrat lite i receptet, tyckte det blev så gott med mer chili och lite mer vitlök. Man kan ju även ta stora räkor istället för scampi!

_-7

Pasta med scampi och vitlök 4 portioner
Tina jätteräkorna allra först, jag köpte fina färdigkokta frysta.

500 gram pasta linguine
400 gram jätteräkor/scampi eller stora räkor
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 färsk chilifrukt
20 babytomater
1-2 dl grädde
1 dl pastavatten
rivet skal av en citron, inte det vita
3 msk färsk hacka persilja
3-5 msk olivolja
nypa salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt på vattnet till pastan, det ska vara en rejäl gryta. Jag tar alltid lite olivolja i och ett par msk salt. Det ska smaka salt hav. Koka enligt anvisningar men spar ca i dl av pastavattnet till såsen. Var noga med pastatiden, jag tar den något innan så den är al dente vilket betyder tuggmotstånd.

Krama försiktigt ur räkorna så vattnet försvinner innan du fräser dem, annars ”kokar” de i pannan. Ta fram en hög stekpanna. Skär löken smått, även vitlöken och chilin i mindre bitar. Häll i 1 msk olivolja, fräs räkorna med hackad lök, vitlök och chili på högre värme snabbt. Fräs lite i taget. Lägg åt sidan. Scampin får inte stekas länge eller kokas, då krymper de.

Stäng av plattan och ställ åt sidan om inte pastan är klar, glöm inte spara lite pastavatten. Vänd sedan ner pastan i stekpannan, utan räkorna på medelvärme. Häll i 1 dl pastavatten, 1-2 dl grädde, rör omallt, dela tomaterna och vänd ner och persiljan, citron, mer olivolja och rejält med svartpeppar och smaka av med salt. Vänd ner räkorna och rör runt försiktigt. Scampin får inte stekas eller kokas, bara värmas snabbt.
Strö mer persilja på. Servera och njut!

_-6
_-8
49

Gott att bryta av allt grillat med något annat, som en lyxig pasta.

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00