ANNONS

Drömrulltårta- magiskt god!

/
_-34

Drömrulltårta. Vad tänker ni då? För mig är det barndomsminnen. Farmor, hemkunskapen, kompisar och bakkaos i köket och en sönderstressad mamma. Jag älskade att baka och jag älskade drömrulltårta! Det gick ju inte bara ta en bit. Det var ju inte svårt att klippa en halv rulltårta om man fick tillfälle, haha!

_-33


Bland det enklaste man kan göra i bakväg men som också kan krångla, spricka eller bli torr.
Gör den enligt detta klassiska recept och låt den svalna inne i pappret som en rulle- då kommer ni inte att misslyckas.

Vispa smörkrämen fluffigt- Och rulla rulltårtan hårt.

_-29
_-30
_-31
_-39
_-33
_-34

Drömrulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk siktad kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker

Smörkräm
100 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här:

Börja med att ta fram smöret så det blir rumsvarmt till smörkrämen.
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda potatismjöl, siktad kakao, bakpulver i en bunke. Vänd ihop med äggsmeten och bred direkt ut på en plåt ca 30 X 30 cm långpanna med bakplåtspapper. Smeten får inte stå, då sjunker kakan lätt ihop.
Grädda mitten av ugnen ca 5-7 minuter. Den får inte brännas men måste vara klar.

Vispa ihop smörkrämen fluffigt!
Stjälp upp kakan på sockrat papper och lossa det andra pappret som sitter över. Pensla lite lätt med kallt vatten om det inte lossnar.

Här ska man låta drömtårtan svalna men jag låter den alltid svalna rullad i pappret istället.
Jag rullar in rulltårtan i det pappret med socker på. Låt den sedan svalna rullad.
Knepet för att den INTE ska spricka!! Den blir riktigt bra!
När den svalnat: Rulla ut den och bred på fluffig smörkräm. Rulla ihop och låt svalna i kylen, skär den när den är kall.

_-36

Idag har vi bytt ut våra gäster och välkomnar Jannes son Erik med hans familj från Stockholm! Jannes lilla barnbarn Oliwer har blivit stora killen och mumsade på nybakad drömrulltårta på båten idag.
Visst är det något speciellt med att ha med nybakat till fikat?

Vi simmade även ut till en ö med Oliwer på SUP-brädan och fiskade krabbor, premiär för Oliwer.

_-37

Ännu en underbar dag till havs! 

_-38
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00