ANNONS

Rostad spetskål med torsk och sojamajo

/
_-40

Nu ska ni få tips på en fantastisk god rätt vi åt igår. Rostad spetskål med torsk och sojamajo, alltså det var så gott! Jag kunde nästan inte sluta äta. Önskar dofterna kunde gå igenom datorn till er, så gott var det.

_-38

Gillar ni spetskål? Jag ÄLSKAR det. Både billigt och lätt att laga hemma.

Jag gjorde en asiatisk känsla på den här rätten, en marinad med olja, soja och sesamolja som jag penslade spetskålen med och sedan en sojamajo och färsk torsk. Fisk och asiatiska smaker är ju så gott. Ta annars vilken fisk ni vill, eller kött. Funkar det med. Marinaden passar nämligen både till fisk, kött eller kyckling.

Vi hade ris till, men klyftpotatis är också gott till om man vill ha potatis.

_-36
_-37
_-41

Fräscht, lyxigt gott och ljuvliga smaker.

_-40

Marinerad ugnsrostad spetskål med torsk och sojamajo  4 port
1 stor spetskål
Dela spetskålen i fyra bitar som på bilden, lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Marinad:
1,5 dl rapsolja
1 msk honung
1 msk sesamolja
1-2 msk soja (jag har Kikkoman)
svartpeppar och salt
sesamfrön
Gör så här:

Sätt på ugnen på 220 grader.


Rör ihop marinaden och pensla på allt på spetskålen, låt den stå en stund innan du lägger i ugnen. Låt det gärna rinna ner mellan kålen så blir det bättre smak.

Sätt in spetskålen mitten av ugnen ca 20-30 minuter. Den ska får färg, men gärna tuggmotstånd. När det är 5 min kvar, strö på lite sesamfrön på kålen.
Gör under tiden sojamajonäs och förbered fisken.

Sojamajonäs
(Om du inte gör egen majo)
1,5 dl majonäs
2 msk soja
1 pressad vitlök
2 msk sesamolja
1/2 msk honung
salt och svartpeppar
Gör så här:
Pressa vitlöken, rör ihop allt och ställ i kylen

Stekt färsk torsk i ugn eller stekpanna
ca 800 gram färsk torsk eller valfri fisk
Salta fisken och låt den ligga framme 30 minuter

Lägg i en form som du smörat, skiva smör och lägg över fisken. Jag brukar även ta lite vitpeppar.

Har du kålen i ugnen brukar jag sänka ner till 160 grader, sätt in fisken i mitten och stek tills fisken är klar. Ca 15 minuter.

Eller så steker du torsken i en stekpanna med smör.
Lägg upp allt på tallrik eller på fat. Klicka på sojamajonäs på spetskålen och servera med ris och gärna en skål med soja.

Njut!

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00