ANNONS

Chokladbollar som på konditori

/
_-22

Havrebollar, chokladbollar, kokosbollar. Kärt barn har många namn. Dessa chokladbollar bakade jag häromdagen och kan säga att det var tur jag lade in alla utom två i frysen. De var exakt som på cafe! Så galet goda. De är krämiga och bara smälter i munnen. Ni måste prova!

_-23

Mixar man havregryn och tar oboy blir de precis som på kondis. Jag älskar mörk choklad, älskar raw bollar som jag ofta gör, men ibland är det gott med en söt rackare.


Tjejerna hemma älskade dessa! Det är kul att ”återskapa” sånt som finns på kondis, eller hur?

Kokos eller pärlsocker? Jag ÄLSKAR kokos så det rullade jag mina i.

_-18
_-19
_-20
_-21


Kaffe kan man ta bort men jag tycker det blir lite mer mustig smak. Man kan även ta kakao förstås istället för Oboy. Men Oboy gör att de blir så galet goda som på cafe.

_-24

Hemmagjorda Delicatobollar ca 15 stycken (Jag dubblade och lade i frysen)

120 gram smör (Jag tog något mindre)
5 dl havregryn
1 dl socker
1/2 dl oboy
1/2 msk kakao
4 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe (Kan uteslutas)
ca 1 dl kokos

Gör så här:
Ta fram smöret så det blir rumstempererat. Mixa havregrynen i en mixer eller stavmixer till havremjöl ca 20 sekunder. Skär smöret i kuber och vänd ner. Jag tog elvispen och körde i en bunke. Häll i oboy, socker, vaniljsocker, ev kaffe och mjölken. Vispa ett tag så det blir riktigt krämigt!

Ställ in smeten en stund i kylen så det stelnar, då går det lättare att rulla.
Forma till bollar och rulla direkt i kokosflingor.
Tips! Blöt händerna lite lätt när du rullar så fastnar kokosflingorna bättre.

7

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00