ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Snygga sammetsgardiner!

/

Igår var jag i Jönköping hela dagen och hjälpte Marilyn i sin lilla studentlägenhet. Så konstigt när barnen flyttar ut och pluggar i en annan stad -Men jag är väldigt stolt! Plugga är nästan ett måste idag om man vill jobba med något man tycker om och trivs med. Om man kan och har möjlighet.
Vi åkte runt i hela Jönköping igår, men nu är nog det mesta klart.

När jag filmade från lägenheten igår var ni många som frågade efter gardinerna. Visst är de fina? Så fin kvalite! Tjockare sammet, inte  tunna som de flesta är när man beställer. Det är en kanal och även öglor på varje längd.

De beiga gardinerna finns HÄR! Hon har 2.50 på sina gardiner, dessa finns även 2.20 och 3.00 meter.

Hon har köpt en ny bäddsoffa, ny säng och nytt köksbord, tänk vad mycket man behöver när man flyttar hemifrån till sitt riktiga första lilla boende.
Allt från potatisskalare till handdukar till möbler till lakan. För inte tala om bredband, TV, försäkringar, flyttändring mm mm.


Nu är hon ganska glad att hon fått en hel del i present och julklapp genom åren, allt från porslin till bestick till glas och grytor, kudden och täcken och lite finare påslakan.

Hon har i stort sett det allra mesta men det är ju ändå en hel del som behövde fixas.
Som gardiner! Det gör ju så mycket att få det mysigt och ombonat. 

De är beiga som på bilderna, men lite mörkt igår när jag fotade. Mörkbeige kan man säga. Hur snygga som helst. Fanns även snygg grå i två olika nyanser.
(Bra pris såg jag nu)

Tips! Sätt gardinerna så högt upp det går och sätt gardinstången lite längre ut så blir det en större känsla än tunna smala gardiner precis vid fönstret. Det gör att rummet ser större ut.
Dessa är 2.50. Det är fint om tyget går från golv till tak. Blir lite hotellkänsla.


30 kvadratmeter är inte så stort men den blir så mysig och ombonad, hon har en liten sovalkov och passar ju perfekt när man bor ensam och pluggar. Bonus är att den ligger fem minuter till universitetet och hon har nära både till stationen och affärer. Skönt för mammahjärtat. 

Beige matta är från Ellos som hon hade i sitt rum hemma, men hon har beställt DENNA i mörkare beige/ljusbrun som ska vara i den nya lägenheten. Så fin och gosig.
Det svarta tyget är en mörkläggningsgardin som vi satte upp till sovalkoven så hon kan skärma av där, bra om hon har gäster och även stänga ute ljuset från det stora fönstret.

Bäddsoffa är perfekt när man bor litet så det har hon köpt, hennes dubbelsäng fick inte plats så hon fick köpa en ny säng som hon väntar på. När man bor litet ska man bygga på höjden och ha smart förvaring! Vi har varit på Ikea ett par gånger och hon hittade ett så fint vitrinskåp som hon har lådor i för lite mer förvaring som verktyg, kvitton osv.


Kuddarna fick hon när hon fyllde år, dessa köpte jag på NK och märket är Mimou. De har så fina kuddar. Finns även HÄR. 

Den mörka pläden är från MIO. Glasbordet är från Chili som hon haft hemma i sitt rum.
Köksbordet är från IKEA och stolarna från vårt hem, tror dessa är från Bluecos som hade möbler för längesen. Hon fick även plats med två stolar till som inte syns på bilden.


Nu är även mikro och kaffebryggaren på plats. Viktigt i en studentlya, haha!


Hoppas något kan användas som tips om ni också ska inreda eller kanske har barn som ska plugga och flytta till liten lägenhet.

10

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00