ANNONS

Vit kladdkaka med saffran och mandelmassa

/
_-17

Jag kunde inte hålla mig längre. Hittade saffran i skåpet idag och var bara tvungen baka denna saffranskladdkaka. Som en dröm. Doftar jul, smakar jul, den har allt! Jag tycker julen går så fort så jag börjar redan nu smyga in lite julbak och planerar mysiga juldukningar, glöggmingel, julfester OCH julbord. ÄLSKAR den här tiden vi har framför oss. Alla stjärnor och ljus, jag tror jag längtar mer än någonsin.

_-13

_-14

Och saffran kan man äta året om. Eller hur?

_-15

_-16

_-18


Kladdkaka med saffran, mandelmassa, vit choklad

125 gram smör
75 gram vit bakchoklad
100 gram mandelmassa
0,5 g saffran
2 dl socker
2 dl mjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
rostad flagad mandel, florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en springform på ca 25 cm diameter. Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och rör ner grovhackad vit choklad och saffran. Rör tills den smält.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, riv ner mandelmassan. Häll ner smörblandningen med de torra ingredienserna, sist äggen, ett i taget och rör. Inte vispa.

Häll smeten i formen och häll på mandeln. Ställ kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara ganska kladdig inuti. (Den efterbakas)

Låt den svalna, pudra florsocker och servera med lättvispad grädde och ev rårörda lingon. Eller strö på frusna lingon runt om.

Äts med fördel dagen efter, så blir den lite seg. Så galet god.  

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00