ANNONS

Krämig pasta med kräftor och saffran

/
_-23

Vad roligt att ni var så många som gillade julinlägget igår! Det kommer massor med tips här inne framöver så håll utkik.
Vi fortsätter på lite jultema, den här goda pastan med saffran och kräftor kan man laga både till fest eller vardag, den är fantastisk god och vacker.

Gillar ni saffran? Då ska ni göra detta. Jag älskar precis allt med saffran! (funkar att ta bort också om ni inte vill ha det)

_-24
_-22

Ta kräftor i lake eller färska kräftstjärtar. Båda funkar bra.
Den är med chili och vitlök, detta blir otroligt gott och festligt.
Ett glas vitt vin till helgen, det får minsann bli denna på lördag tror jag.

_
_-16
_-23
_-17
_-24
_-18

Och riven parmesan är inte så gott på skaldjur eller saffran. Det krockar helt i smakerna. Men man gör som man vill förstås!

_-20

Tips till alla recept. Läs igenom hela receptet, även hur man lagar rätten så är du mer förberedd.

Pasta med kräftor och saffran 4 portioner

500 gram tagliatelle eller spagetti, eller linguini, pappadelle
400 gram kräftstjärtar i lake eller färska kräftor (kräftstjärtar)
3 dl grädde
1 dl vitt vin (kan uteslutas men ta 3 msk vitvinsvinäger istället)
1 dl pastavatten
0,5 gram saffran (1 påse)
1 dl färska sockerärtor
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chili
1 tsk sambal oelek
1/2 citron, skalet
2 msk olivolja
2 msk hackad persilja

Gör så här:
Häll av vattnet på kräftorna om du har i lake. Eller skala kräftorna. (Går att köpa endast kräftstjärtar i de flesta fiskaffärer)
Sätt på pastavattnet.


Skär lök, vitlök och chili i små bitar och fräs på medelhög värme i en stekpanna så det blir mjukt. Häll på vita vinet och fräs ihop så det blir till hälften, häll på grädden. Rör om och tillsätt sambal oelek och saffran och låt såsen koka ihop på medelvärme ca 5 minuter.

Glöm inte ta upp 1 dl pastavatten till pastasåsen innan du häller av pastan i ett durkslag!
Häll i 1 dl pastavatten i såsen, låt den koka ett par minuter tills såsen tjocknat något.
Koka upp bönorna i lite vatten någon minut i en liten gryta, vänd ner i pastan ihop med kräftorna i slutet.

Ta pannan åt sidan efter någon minut, lägg i kräftorna. De får inte kokas för då krymper de och blir sega, de ska bara vändas om i den heta pastan när du stängt av plattan.

Vänd i pastan med bönorna, vänd om allt försiktigt och riv lite citronskal över, strössla hackad fryst eller färsk persilja över allt.

Njut!

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00