ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Apollo

Utflyktstips på Gran Canaria

/


Igår hyrde vi bil här på Gran Canaria för att se mer av ön och vilken dag vi fick! Vi körde runt i nästan 12 timmar och jag har så mycket fina tips till er. Gran Canaria är så mycket mer än sol och bad.

Här kommer två av sju tips från vår roadtrip på ön, Mirador Degollada La yegua och den lilla byn Fataga!

Det bästa sättet att upptäcka ön är att hyra en bil och åka iväg själv, vi älskar äventyr och gillar att se så mycket som möjligt på våra resor.  Vi planerade rutten kvällen innan så alla orter var klara på kartan och klockan åtta på morgonen fick vi bilen levererad till hotellet. Vi bokade via Apollo och det var riktigt smidigt.

Efter frukosten gav vi oss iväg rätt upp mot bergen! Vi hade sju stopp planerade, totalt 25 mil och våra första två stopp ska ni få här.

Vill ni inte köra en så lång heldag som vi gjorde, börja då med dessa två så blir det en halvdag! Jag tipsar er i kronologisk ordning så som vi körde.

Första stoppet var på Mirador Degollada La yegua. Här har ni en slående utsikt, som brukar jämföras med Grand Canyon i USA. Det var så fint! Vi älskar berg och hissnande vyer. Precis där ligger också Palmernas dal som vi körde förbi.

Vårt nästa stopp var den lilla byn Fataga som är en typisk Kanarisk by där man kan strosa runt omkring i deras vackra gränder, dricka riktigt gott kaffe på någon terass och bara njuta av denna vita, lantliga miljö. Det var som en saga.
En riktig pärla mitt bland alla höga berg som inte får missas om ni ska ut på en utflykt här på Gran Canaria.

Jag fotade massor och jag tycker nog bilderna kan tala för sig själva. Som balsam för själen att strosa runt här, knappt inga turister, lugnt och skönt. Och så otroligt vackert.

Våra nästa fyra stopp är uppe i bergen som jag ska tipsa er om i nästa inlägg.

Tänk att ha denna entre som sin dörr i sitt lilla hem, så fint så jag nästan fick tårar.

Ser ni den fina katten?

Dofterna, ljuset, färgerna. Alla sinnen får sitt.

Vi avslutade Fataga med en riktigt god kaffe på ett cafe och njöt en stund i solen innan vi fortsatte vår roadtrip.

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00