BETALT ANNONSSAMARBETE MED Apollo

Utflyktstips på Gran Canaria


Igår hyrde vi bil här på Gran Canaria för att se mer av ön och vilken dag vi fick! Vi körde runt i nästan 12 timmar och jag har så mycket fina tips till er. Gran Canaria är så mycket mer än sol och bad.

Här kommer två av sju tips från vår roadtrip på ön, Mirador Degollada La yegua och den lilla byn Fataga!

Det bästa sättet att upptäcka ön är att hyra en bil och åka iväg själv, vi älskar äventyr och gillar att se så mycket som möjligt på våra resor.  Vi planerade rutten kvällen innan så alla orter var klara på kartan och klockan åtta på morgonen fick vi bilen levererad till hotellet. Vi bokade via Apollo och det var riktigt smidigt.

Efter frukosten gav vi oss iväg rätt upp mot bergen! Vi hade sju stopp planerade, totalt 25 mil och våra första två stopp ska ni få här.

Vill ni inte köra en så lång heldag som vi gjorde, börja då med dessa två så blir det en halvdag! Jag tipsar er i kronologisk ordning så som vi körde.

Första stoppet var på Mirador Degollada La yegua. Här har ni en slående utsikt, som brukar jämföras med Grand Canyon i USA. Det var så fint! Vi älskar berg och hissnande vyer. Precis där ligger också Palmernas dal som vi körde förbi.

Vårt nästa stopp var den lilla byn Fataga som är en typisk Kanarisk by där man kan strosa runt omkring i deras vackra gränder, dricka riktigt gott kaffe på någon terass och bara njuta av denna vita, lantliga miljö. Det var som en saga.
En riktig pärla mitt bland alla höga berg som inte får missas om ni ska ut på en utflykt här på Gran Canaria.

Jag fotade massor och jag tycker nog bilderna kan tala för sig själva. Som balsam för själen att strosa runt här, knappt inga turister, lugnt och skönt. Och så otroligt vackert.

Våra nästa fyra stopp är uppe i bergen som jag ska tipsa er om i nästa inlägg.

Tänk att ha denna entre som sin dörr i sitt lilla hem, så fint så jag nästan fick tårar.

Ser ni den fina katten?

Dofterna, ljuset, färgerna. Alla sinnen får sitt.

Vi avslutade Fataga med en riktigt god kaffe på ett cafe och njöt en stund i solen innan vi fortsatte vår roadtrip.

3
46

Saffranslass med pepparkakor

Gillar ni saffran? Är ni en glassälskar också så ska ni göra denna krämiga glass med saffran och pepparkakor. Alltså jag smäller av så god den blev. Jag älskar verkligen saffran så hade två paket, minska om du inte vill ha lika mycket saffranmak.

Jag gjorde den precis före vi reste till Gran Canaria och tjejerna hemma blev glada för att ha lite god glass med julsmak i frysen.


Den blev otroligt god, enkel att göra på ett par ingredienser och låt den stå ca 6 timmar i frysen så har du egengjord krämig glass med saffran! Hur god som helst!

Stick ner pepparkakor så blir den ännu vackrare, goda smaker ihop.


Saffranglass med pepparkakor ca 6 portioner
5 dl grädde 40%
1 burk 397g kondenserad mjölk, sötad
1-2 paket saffran a 0,5g
1 msk strösocker
6-8 pepparkakor

Gör så här: 
Mortla saffran med strösocker, har du ingen mortel kan du röra ihop saffran med socker i en skål, pressa och rör ihop ordentligt. Jag gillar mycket smak av saffran så jag har 2 paket. Vill du inte ha lika mycket smak tar du 1 paket saffran.


Vispa grädden fluffigt, det ska bli ganska tjockt. Vispa ihop med saffran. Rör sedan ihop allt med kondenserade mjölken försiktigt. Häll glassen i en sockerkaksform, jag brukar ha en avlång brödform. Sätt ner pepparkakorna i smeten. Plasta om och ställ i frysen minst 6 timmar.

Ställ fram ca 10 minuter innan du ska servera, jag tycker den är fin att ställa fram som den är med pepparkakor i.

Njut! Jag ska även göra med polka och kardemumma, dessa glassar blir nog goda ihop!

4
54