ANNONS

Äntligen får vi covidpass!

/
_-18

Första december är här och nu är det krav på uppvisande av vaccinpass i Sverige på offentliga tillställlningar där det är över 100 personer. Jag tycker det är riktigt, riktigt bra! Det kommer inte bara att kännas säkrare att vara ute bland människor, det kommer också att verkligen VARA säkrare. 

_-19

Alla över 18 år som vill gå på bio, idrottsevenemang, teater eller konserter behöver ha covidpasset, annars får man stanna hemma. Syftet är enligt regeringen att begränsa smittspridningen framför allt bland ovaccinerade. Nu rekommenderar även WHO att personer över 60 inte ska resa utomlands, och jag tror detta kommer bli ännu värre.

Så jag hoppas att fler kommer kräva vaccinpass så vi som tagit vårt ansvar kan känna oss säkra och vara säkra. Jag förstår att kollarna blir besvärliga för arrangörer, särskilt i början, men det blir ännu värre för dem om de måste ställa in allting igen.

31-1

Enda skälet att vi kunde släppa på restriktionerna i september är att 80 procent av den svenska befolkningen vaccinerat sig. När det nu kommer nya och mer smittsamma varianter av covid så är vi snart där igen – OM vi inte hjälps åt! Jag vill absolut inte att fler människor ska dö eller få livet förstört av denna hemska sjukdom, alltså har både jag och barnen skaffat covidpass och tar mer än gärna vårt samhällsansvar.


14-2 (1)

Ja, man kan bli smittad med covid även om man är vaccinerad. Men risken ÄR mycket lägre. Man kan smitta andra, men den risken är också lägre. Skulle man bli sjuk trots vaccinationen är chansen få lindrigare symptom mycket högre. Och det finns risk för både lindriga och allvarliga biverkningar, men de riskerna är mycket lägre än att få den livsfarliga sjukdomen. Inget vaccin är hundraprocentigt, det handlar om att ge dig själv bättre odds och då ger du samtidigt alla oss andra bättre odds också. 

20-4

Vill du trots det verkligen inte ta vaccinet, då får du också finna dig i att inte bli insläppt överallt. Du kan få leva med riskerna som du valt att ta själv, men tvinga inte andra att ta samma risk. Nu handlar det återigen om att vi alla måste hjälpas åt så vi kan vara friska och få behålla vårt öppna samhälle.  

39
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00