ANNONS

Libapizza med frasig grönkål och parmesan

/
_-25

Jag måste dela med mig av libapizzan med krispig grönkål jag gjorde igår! Enkelt, galet gott och väldigt juligt. Perfekt som kvällsgott eller som tilltugg till juldrinken. Den blev så god! Och vacker att ställa fram. 

Smart att ha som snittar, går att förbereda allt, gratinera när gästerna kommer 5 minuter i ugnen, skär upp snittar med en vass kniv.

Klart!

_-26

Är du hungrig och ska göra som en måltid gör en pizza per person. Detta går snabbt i ugnen så enkelt att köra flera på tex varmluft. Som kvällsgott funkar det perfekt att dela på två. Eller skär upp i många små snittar eller slices till glöggfesten. 

_-23
_-22
_-28
_-29
_-31
_-32

Libapizza med frasig grönkål  1 portion 

1 Libabröd
2-3 msk ricotta eller creme fraiche
2 dl färsk rensad grönkål
1,5 dl riven parmesan
1 msk pinjenötter
1 tsk citronsaft
2 msk granatäpplekärnor (Jag hade frysta som jag tinade innan)
salt och svartpeppar
olivolja att steka i
färska fikon (kan uteslutas)
några droppar tryffelolja (kan uteslutas) 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 220 grader. (Ska du göra flera på samma gång, kör varmluft men sänk till 200) Skölj den rensade grönkålen och fräs i stekpanna i olja några minuter så det blir krispigt, ha inte för hög värme. Vänd ner lite flingsalt och svartpeppar. Akta så grönkålen inte bränns men den ska bli frasig. 

Lägg libabrödet på en plåt med bakplåtspapper, bred ut ricotta eller creme fraiche över hela libabrödet, spara 1/2 cm på kanten. Riv parmesan på ett rivjärn och häll på över hela pizzan, spara lite till att ha efteråt. 

Lägg på krispig grönkål på hela pizzan, strö över pinjenötter, pressa lite citron över. 

Jag ringlade även lite vit tryffelolja över hela för jag älskar tryffel men en smaksak. 

Gratinera pizzan i mitten av ugnen 5-7 minuter. Den ska få färg, osten ska smälta men den får inte bli bränd eller för hård. 

När du tagit ut pizzan, lägg på granatäpplekärnor, skär färsk fikon och lägg i mitten, riv lite mer parmesan över hela. 

Servera och njut! 

_-33
0

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00