ANNONS
Integritet på Tailsweep

Thaiwok med sjögräsnudlar i kokosmjölk

/
_-43

Sladdar in här sent som vanligt men vill tipsa er om en god thairätt jag gjorde idag till lunch. Kalorisnål för det är mycket färska grönsaker och sjögräsnudlar, jag tycker de är goda och mättar bra! Känns fräscht och inte så tung. Så goda smaker med röd currypasta, vitlök och lime.

_-45
_-42

Enkelt knep på vardagen är att byta ut grädde mot tex kokosmjölk.

_-46

Dessa är bara att skölja av och vända ner i allt. Eller kalla krispiga i en god sallad är också gott.

_-47
_-43

Enkelt och riktigt gott. Ta vad ni har hemma, jag hade massor med grönsaker, även i lite räkor, halloumi är gott, eller kyckling.

Här är basen:

Thaiwok i kokosmjölk och sjögräsnudlar 4 port
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 purjolök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk röd currypasta
1 tsk sambal oelek
2 morötter
1 näve sockerärtor (de platta)
1 litet broccolihuvud
400 ml kokosmjölk (kan skippas om du vill bara ha wok!)
1 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 msk pressad lime
salt och svartpeppar

EV räkor eller kyckling, lägg i räkorna det allra sista, dra av plattan. Kyckling kan vara med från början.

Gör så här:
Skär alla grönsaker så du har allt klart. Värm en wokpanna eller en hög stekpanna, häll i lite olja och fräs grönsakerna med hackad vitlök, purjolök på hög värme ett par minuter, häll i soja, sweet chilisås, sambal oelek, röd currypasta, pressad lime, salta och peppra, vänd om allt och häll över kokosmjölk och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skölj sjögräsnudlar ordentligt, vänd ner dem i wokgrytan och vänd om allt. Även gott med ris eftersom det är sås!

_-44

Nu ska jag lägga mig, är nere i Göteborg och förbereder allt inför lördagens Bloppis! Häng med mig på stories om du vill där jag visar massor. Är så taggad för lördag!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00