ANNONS
Integritet på Tailsweep

Akta er för sjöborrar!

/

Innan jag tipsar er om stränder och öar i Split måste jag dela med mig av en mindre trevlig upplevelse när vi var i Kroatien.

Trampa inte, inte på sjöborrar. Det kan sluta riktigt illa, men jag hade nog tur.

Adriatiska havet är helt fantastiskt, det är verkligen magiskt på alla sätt och det finaste havet helt klart i Europa.

Tyvärr finns det en del man ska ha koll på vilket jag tyckte att jag hade- nämligen badskor mm.
Det är en del stenar-och sjöborrar. Men ofta är de längre ut, gömda under massa stenar och jag har alltid badskor, har alltid koll på botten när du ska bada.

Sista dagen gick jag för snabbt ut i havet för jag var nästan kokt av värmen, ville bara doppa mig och kyla ner mig.

Gick lite för snabbt ut bland stenarna, snubblar lite och fick plötsligt så ont i hela foten och upp i benet. Jag fattade ingenting, det gjorde verkligen helt hysteriskt ont.

Jag haltade upp och satte mig på solsängen, tog av mig badskorna och japp. Två jäkla taggar sitter rakt in under skinnet på fotens ovansida. Jag har aldrig någonsin trampat på en sjöborre eller något annat otyg i havet och var ju osäker om det var gift som värkte så hemskt.

Jag är hypokondriker så är livrädd när det inträffar olyckor när det gäller mig själv. Händer det andra är jag lugnet själv och har tagit hand om många olyckor.

35 grader, svetten bara rann och en smärta jag faktiskt aldrig känt förut av en sån ”skitsak”.

Fick lite panik och haltade till en restaurang och visade bild på en sjöborre, frågade efter en nål eller pincett men ingen fattade nada eller kunde göra något.

Det sjuka är att två små taggar i foten kunde göra så ont, det är ju nästan så jag skäms. Men jag tror faktiskt det måste varit gift?!

Jag har ändå haft tur sa pappa som jobbar på operation och varit mycket på akuten. Det finns de som trampat rakt på en sjöborre och har taggar i hela foten. Ryser.

Janne var snäll och gick en bra bit för att köpa något på apoteket, en pincett på Supermarket var allt han kunde hitta men det var ju helt kört. HELT kört. Taggarna satt verkligen som klister inuti foten. Det var rött runt om, svullet och vi fick tag på en äldre kvinna och en ung tjej som städade på ett lägenhetshotell vid stranden där vi var.

Tjejen var snäll och hjälpte mig, sa att man skulle kissa på det.

Japp, ni hörde rätt. KISSA. Sedan sa hon att hon har jobbat på sjukhus och fått in många med taggar i fötterna och det enda är att åka till sjukhus för att foten kommer svullna upp och det kommer bli infektion.

KUL! När man är livrädd redan innan blev detta inte bra. Janne var helt knäckt över vad tjejen sa för han visste att detta kommer skrämma skiten ur Johanna. 😅

Vi tackade för all hjälp (fick olja och vinäger att hälla på också som skulle vara bra)

Men sedan hände det något. Jag blev bara helt lugn och bestämde mig att två jäkla taggar kommer jag inte åka in för. Aldrig. Jag ska se till att de kommer ut. Jag haltade till Supermarket, köpte en stor dunk vinäger och hällde varje timma över taggarna.

Dagen efter var foten inte svullen som jag hade räknat med, men smärtan satt i och jag fortsatte att badda med vinäger. Hade med en stor dunk vinäger till stranden och jag undrar vad grannarna bredvid oss tänkte, för det stank vinäger över hela stranden.

Ser inte illa ut men när en tagg sitter rakt in och kryper neråt är det inte lika kul…

Tre dagar senare när vi kommit hem satt fortfarande taggarna rakt ner under foten, det hade nu blivit mer svullet och mer rött.

Men jag baddade med min vinäger och även sprit och fjärde dagen såg jag hade taggarna hade börjat komma upp! Kroppen är fantastisk. Femte dagen kunde jag plocka bort en av taggarna och halleluja så skönt. Och idag fick jag upp den andra. En hel vecka senare efter det hände.

Tack kära kropp för att du är så bra på att klara av sånt här, men min vinäger gjorde nog susen 😉 Om jag kissade på foten eller inte låter jag vara osagt.


Ha alltid badskor, se ner på botten, spring inte ut som jag gjorde om det inte är sand och njut av fantastiska Kroatien!

21
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00