ANNONS
Integritet på Tailsweep

Varför klä ut sina barn till horor?

/

Jag tror ingen har undgått kändisfesten med hortema i helgen och den starka kritiken mot föräldrarna som klädde ut sina barn till horor och la ut bilderna på nätet. Många har blivit väldigt upprörda och arga, andra har tagit dem i försvar och tyckt att det var en kul grej… jag känner bara sorg.

Det vred sig i hela min kropp när jag såg allting i sociala medier. Jag blev ett enda stort frågetecken och fick en stor klump i magen. Jag fattar det fortfarande inte hur det kunde bli så galet. 

Att föräldrarna får kritik får de leva med, de är kända och gillar att vara kända. Inget fel med det, men då får man ta sina smällar också. (Tro mig, jag vet!) Men barnen har inte bett om att spridas på det här sättet och varje gång någon kritiserade eller försvarade så dök bilderna upp igen. De finns överallt nu.

Det finns så många sjuka vidriga pedofiler där ute som går igång just på sånt här. Hur många gånger har dessa bilder snurrar runt som skärmdumpar och hamnat i fel händer tror ni? De kan just nu finnas hos pedofiler som går i gång på lättklädda barn. Vi måste skydda våra barn och därför är det bra att både Facebook och Instagram stänger ned bilder med till exempel nakna barn. 

Oavsett om man har öppen eller privat profil så kan bilder hamna fel. Flera bekanta till mig har inte riktigt tänkt på det och jag är alltid snabb med att varna dem. En vän lade ut en bild på sin son som stod och kissade så man bara såg en liten barnrumpa. Kanske kan tyckas vara oskyldigt och gulligt i föräldrars ögon, men såna bilder hör inte hemma i sociala medier. Barn ska inte exponeras på det sättet, bilderna finns där för alltid och kan väldigt lätt hamna hos fel personer.

Tänk er för och hjälp till att stoppa bilder eller filmer på små barn som fotas nakna eller med för lite kläder. Föräldrarna kanske inte tänker sig för utan ser det bara som något sött. Då måste vi hjälpas åt att varna dem.

Jag hoppas att jag inte behöver uppmana er att låta bli att klä ut era barn till horor… 

42

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00