ANNONS
Integritet på Tailsweep

Polkacheesecake med snöbollar med kokos

/

Gillar ni polkagris? Jag älskar det! Och nu mina vänner ska ni få ett riktigt gott tips på en frozen polkacheesecake med snöbollar ala Ferrero Rafaello! Den är himmelsk. Jag har haft den på julafton och då hade jag röda marsipantomtar, nu satte jag två polkagris käppar som ett hjärta. Visst blev det gulligt?

Enkelt att göra, perfekt att förbereda, sätt på dekorationen när du ska servera- klart!

Polkacheesecake 10 bitar 
Botten:
100 gram smör
200 gram digistivekex

Fyllning: 
2 dl krossade polkagrisar (2 dl pulver) 
3 dl grädde 40%
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 gram färskost 

Topping: 
1 dl grovhackade/krossade polkagrisar
50-75 gram vit choklad
12 vita Ferrero Rafaello eller röda marsipantomtar 
2 polkagriskäppar 

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, mixa digestivkexen i en mixer och blanda med smöret.
Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

Mixa polkagrisarna i en mixer eller matberedare till pulver. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vispa grädden med vaniljsockret i en annan skål. Vispa äggulorna ihop med sockret i en tredje skål och rör ner färskosten. Vänd ner grädden och äggvitorna i skålen med äggulorna. Vänd försiktigt om allt och rör ner polkagrispulvret.
Häll smeten över botten i formen och frys minst 5 timmar, sätt platsfolie över.

Topping: Krossa polkagrisar grovt, jag gjorde det i en mortel.

Riv vit choklad med en osthyvel eller hacka den med en kniv. 
Ta ut den frysta cheesecaken 10 minuter före servering och strö vit choklad och hackade polkagrisar över och sätt vita Ferrero runt om eller marsipantomtar. Sätt ihop 2 små polkagris käppar till ett hjärta, eller tomtebloss på Nyår! 


0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00