ANNONS
Integritet på Tailsweep

Halloumistroganoff med vitkålssallad

/

Jag har precis ätit en ljuvlig lunch! Halloumistroganoff med vitkålssallad med sesamolja så det blir lite asiatiskt. SÅ jäkla gott och fräscht. Jag älskar kål! Gillar ni?

Jag har alltid en stor skål i kylen, det är så mycket billigare än andra grönsaker och dessutom nyttig och den står sig länge i kyl. 

Perfekt att ha som tillbehör eller mellanmål.

Idag har jag int rödkål hemma, körde vitkål med morötter. Ta det ni har hemma. Men om ni vill att den ska stå sig länge ska ni inte blanda i salladsblad.

Och lite lunchlådor till tjejerna! Gör ofta några extra portioner och lägger i frysen så de får ett stort gäng när vi ses.

Halloumistroganoff 4 portioner

400 gram halloumi
200 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1/2 dl chilisås
3 dl grädde
1 dl vatten att hälla på under kokning
2 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
salt och svartpeppar
2 msk olja att steka i
vatten/mjölk att späda med om det blir tjockt under tiden det kokar ihop.
Tillbehör: Ris och/eller vitkålssallad

Gör så här:

Förbered riset och salladen. Skär halloumin i ca 2-2 cm kuber eller stavar och stek i olja på medelvärme i olja i en stekpanna ett par minuter. Ta upp och lägg på tallrik vid sidan. Skär löken i små bitar och hacka vitlöken. Fräs ihop med lök snabbt i pannan i olivolja så det mjuknar.

Lägg åt sidan. Ta en ren panna, skär svampen i bitar, stek på hög värme utan smör eller olja. Då försvinner vätskan. Salta och peppra lite när svampen krympt och fått fin färg. Tillsätt lite olja, sänk plattan. Häll i grädden och passerade tomater. Tillsätt tomatpuré, chilisås, soja, dijonsenap, honung, salt och peppar. Lägg sedan i svampen, paprika och löken. Låt detta koka ihop 10-15 minuter. Tillsätt lite vatten under koktiden, smaka av med salt och peppar, ev soja. Lägg i halloumi det allra sista när grytan fått lite färg och kokat ihop.

Vitkålssallad 4 portioner
1/2 vitkålshuvud (ev även rödkålssallad)
2-4 morötter
1-2 msk sesamolja
2 msk vitvinsvinäger
2-4 msk neutral olja
1/2 tsk italiensk salladskrydda
salt och svartpeppar
Gör så här:

Strimla vitkålen på en mandolin eller osthyve. Lägg i en skål, ta mortlen och stampa lite så kålen blir mjuk och det saftar sig lite.
Strimla morötter och ev rödkål
Häll i olja, vitvinsvinäger, sesamolja, kryddor och smaka av med salt och peppar.
Ställ i kyl så smakerna sätter sig.

Kålen står sig länge i kyl!  

3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00