Bortamatch!

I fredags var vi partners till Frölunda inbjudna att åka med ner till Jönköping för att se matchen mellan HV-71 och Frölunda. Och vilken kul resa det blev! 15.30 samlades vi utanför Scandinavium och i bussarna fick vi lite att äta och dricka och hade en kul quiz!

Jannes trevliga kusin Tomas var också med, de är ju även ”dubbelkusiner”. Deras mammor är systrar och deras pappor är bröder. Så hade även min mamma med två kusiner, lite kul för kusinerna blir verkligen lika.

Och i Jönköping mötte vi även upp Marilyn som gick med oss på matchen!

Dessvärre förlorade Frölunda men vi hade en riktigt kul kväll ändå!  Måste berömma HV för en riktigt fin arena, i barerna var det mycket personal så det gick snabbt att beställa, när det är 18 minuters paus mellan perioderna vill man inte stå i kö i 15 minuter…
Så tack för en riktigt trevlig kväll, vilket drag det var överallt!

Efter matchen gick bussarna hemåt mot Göteborg och jösses vilket drag trots förlust. Det blev jag som skötte musiken och det blev allt från schlager till en och annan hockeylåt. Råkade visst avsluta med Sven-Ingvars som visst var Färjestads låt, hahaha! När låten var slut rullade vi precis in vid Scandinavium i Göteborg, Janne trodde jag skämtade, men lite kul var det allt.

Tack Frölunda för en riktigt kul resa, ser fram emot nästa!

1
61

Ryggbiff med parmesanstuvad vitkål och ungsbakade tomater

Mör ryggbiff med parmesanstuvad vitkål och ungsrostade tomater på kvist! Här har ni tips vad ni kan göra i helgen! Jag skippade kolhydraterna vilket är hälsosamt men då ökar jag på protein och lite mer fett (osten) så det mättar. Dessutom mår jag prima efter en sån middag och känner mig inte svullen och trött.

Idag var jag ruskigt sugen på kött. Alltså så där så det nästan dreglade i munnen när jag bara tänkte på en god köttbit. Jag äter mycket vegetariskt på veckorna och tror man ska lyssna på kroppen.

Den vet oftast vad den behöver så jag knallade ner (sprang, haha!) till Hemköp och köpte en så fin ryggbiff. Jag hittade även kort datum, det är ju så bra! Finns ofta mycket i köttdisken på kort datum så kika efter det.

Mör och fin ryggbiff med parmesanstuvad vitkål med kvisttomater i ugn. Alltså när jag åt detta stod nästan tiden still. På riktigt så var det bland det godaste jag ätit på länge. Herregud så gott det blev.

Smaklig spis!

Ryggbiff eller valfritt kött med parmesanstuvad vitkål 2 portioner
2 ryggbiffar a 180 gram eller valfritt kött, kyckling
1/4 litet vitkålshuvud (2-3 stora nävar strimlad vitkål)
1/2 dl riven parmesanost (jag tycker det räckte, öka något om du vill)
1/2 dl matlagningsgrädde 15%
400 gram kvisttomater
2 msk olivolja
1 msk smör
salt och svartpeppar

Gör så här: 

Ta fram köttet så det får ligga i rumstemperatur minst 45 minuter. Strimla vitkålen fint. Sätt på ugnen 200 grader. Ringla lite olja i en liten form, lägg ner kvisttomaterna, ringla lite olivolja över och salta, peppra. Sätt in i ugnen ca 10-15 minuter.

Stek kålen mjukt i lite olja i en stekpanna på medelvärme några minuter. Tillsätt riven parmesanost och matlagningsgrädde. Salt och peppar. Rör ihop så det blir krämigt.
Ställ åt sidan men i pannan så det hålls varmt. Ta fram en stekpanna, gärna gjutjärn och salta, peppar köttet. Bryn i lite smör och olja på högre värme, vänd köttet var 20e sekund. Man ska vända fler gånger, då blir det mört! När saften på köttet börjar synas ta bort pannan och låt köttet ”vila lite på stekspaden.”

Lägg upp allt på tallriken och njut!

3
90

Inlägget innehåller annonslänkar

Söta blusar till fest och vardag!

Följer ni mig på instagram så kör jag ”ställ en fråga” ett par gånger i veckan på stories, jag får extremt mycket frågor på DM om mat, resor, hotell, mode, träning mm och då är det så smidigt att lägga ut länkar och tips där så alla kan se då och då.

Idag har jag varit hos duktiga Roea på Beauty Corner på södra vägen och gjort mina bryn. Om ni undrar varför de är så ”hårda”. Det kommer lägga sig.

Äntligen har jag tagit tag i det och kommer visa bilder och skriva mer i morgon. Men den tjejen är så galet duktig och ni är många som tipsade mig, även min svägerska har gått där länge.

Nu spelar Sverige handboll men sitter i soffan med datorn och jobbar lite så passar på att tipsa er om söta toppar som flera undrade över idag!

Nu är det med pastell igen och även blommigt, zebra funkar alltid och dessa tre gillade jag! Tänk till ljusa, beiga byxor i vår. Tänk att vi går mot ljusare tider nu, så härligt!

Kolla denna söta, den är ljuvlig! Klicka HÄR så hittar du den. Stretchig, även snygg att ha under en kavaj. Finns även zebra också snygg.

Zebrablusen jag hade i Köpenhamn hittar ni HÄR. Normal i storlek. Den finns även vitt och svart. Ett kap, denna är SÅ användbar!

Och det är ju så kul med blommigt igen, denna är underbar i verkligheten. Tänk till jeanshorts! Klicka HÄR så hittar du den. Rak upptill, vid nertill. Går att styla på många sätt, knäpp upp fler knappar, stoppa in i jeans osv. Ursnygg modell!

Kul med lite vårkänslor nu, JA JA jag vet det bara är mitten på januari, men härligt med sol idag och fågelkvitter här utanför.

2
81