ANNONS
Integritet på Tailsweep

Thaigryta med kyckling, röd currypasta och kokosmjölk

/

Idag blev det thaigryta! Så goda smaker med röd currypasta, lime, ingefära, vitlök och goda grönsaker! Idag har jag nämligen kört kylskåpsrensning och ville göra mig av med en massa grönsaker så då passade detta bra. Hittade färsk kycklingfilé med kort datum så det fick det bli också. Missa inte kika efter mat med kort datum, ofta riktigt bra priser och bra för miljön.

Jag steker i kokosolja och serverade blomkålsris och vitkål till, så gott och nyttigt med mycket grönt.
För vegetariskt, ta bort kycklingen och ta tex halloumi. Blir också gott. Eller veganskt- kör ännu mer grönsaker tex, aubergine och exakt efter receptet.


Thaigryta med röd currypasta, lime och ingefära 4 portioner
600 gram kyckling
400 ml kokosmjölk
1 kruka färsk basilika eller 1 msk fryst hackad basilika
1 röd eller gul paprika
2 morötter
1 broccolihuvud
2 chalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 färsk chili
1 msk riven färsk ingefära
1 msk röd currypasta
1/2 dl chilisås (jag har Felix)
2-3 limeblad eller 1 msk limesaft
1 msk japansk soja
salt och svartpeppar

Gör så här:
Skär löken grovt, hacka vitlöken smått. Riv ingefäran. Ta bort kärnorna i chilin och skär smått. Stek allt detta med röd currypasta i lite kokosolja eller olivolja i en stekpanna så det mjuknar något. Lägg åt sidan.
Skär grönsakerna och stek i pannan i kokosfett eller olivolja några minuter. Lägg åt sidan. Skär kycklingen i 3X4 cm bitar och stek på hög värme, salta och peppra. Lägg i lök och grönsaker, tillsätt kokosmjölken, chilisås, soja, smula limebladen eller pressa i limesaft. Salt och peppar. Grovhacka basilikan och vänd ner i grytan.

Låt grytan koka på medelvärme ca 10 minuter så kycklingen blir klar och smakerna kommer fram. Smaka av om du behöver mer lime, soja, salt och peppar.

Serveringstips: Blomkålsris, strimlad vitkål.
Jag river färsk blomkål på rivjärn, steker i lite kokosfett eller lägger ner 1 minut i kokande vatten.
Och/eller strimlad vitkål med lite olja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00