ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kesloplättar ala croque monsieur

/

Kesoplättar! Men som croque monsiur. Detta åt vi idag till kvällsmat, mättar bra och perfekt att bara slänga ihop när man har bråttom. Jag har gjort kesoplättar många år och tycker det är ett bra substitut till annat som tex varma mackor osv. Riktigt gott och nyttigt mellanmål/lunch. Eller frukost. Passar till vilket mål som helst.

Vill ni inte köra som croque monsiur (skinka, senap men med grillad bröd annars) så kör ni kesoplättar med sallad, eller med tex grädde och bär. Funkar vilket som och det är så galet gott. Jag gillar mat man blir mätt på länge och blodsockret åker inte berg o dalbana.

Kesoplättar 8 små plättar eller 4 stora
250 gram keso
2 ägg
1 msk fiberhusk eller 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk kokosolja eller neutral olja/smör
ev skinka, smältost och lite dijonsenap

Gör så här:
Vispa upp äggen i en bunke, vänd ner keson och rör runt. Häll i fiberhusk eller bakpulver.
Låt smeten svälla 5-10 minuter. Då håller plättarna ihop bättre när du steker dem.

Lägg kokosoljan eller smör/olja i en stekpanna och klicka ut kesosmeten i klickar. Stek på medelvärme några minuter. Vänd plättarna med stekspade och lägg då på skinkan och bred lite senap på skinkan och en skiva ost. Efter några minuter när plättarna fått färg och blivit knapriga så lägger du upp dem på tallrik och serverar.

10

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00