ANNONS
Integritet på Tailsweep

Halloumisallad med kall basilikasås

/

Gillar ni halloumi? Jag älskar det! Och så gott att lägg på en sallad nu när sommaren är här. Häromdagen gjorde jag en enkel sallad med rostade pinjenötter och en kall basilikasås, det blev så goda smaker!

Melon är även gott att lägga på och passar ihop med den salta osten.


Halloumisallad 4 port
romansallad (två stora knippen)
2 paket halloumi
1 knippe färsk sparris
1 liten ask babytomater
3 msk rostade pinjenötter
1-2 avocado

Gör så här:
Skölj salladen och tomaterna. Lägg ut romanbladen på ett stort fat. Dela tomaterna och lägg över.
Stek sparrisen på medelvärme i olivolja, flingsalt och peppar. Dela och lägg på salladen.
Skär avocadon i mindre bitar och lägg på.
Dela halloumi i fyrkantiga bitar, stek på svag/medelvärme i en stekpanna med olivolja så den får lite färg.
Lägg osten över hela salladen, rosta pinjenötterna snabbt i en panna någon minut. (De bränns lätt) Men rostar man kommer smaken fram mer.
Ringla den kalla basilikasåsen lite grann över. Och ställ en skål med såsen bredvid.
Lägg gärna på fäsk basilika över salladen. Jag glömde det på bilderna men det blir gott och ser vackert ut.

Kall basilikasås 4 port
2 dl creme fraiche
1 dl lätt creme fraiche
1 pressad vitlök
1/2 pressad citron
1/2 kruka färsk basilika
1 tsk honung
Gör så här:
Hacka den färska basilikan, rör ihop allt och ställ kallt en stund.
Servera och njut!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00