ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mardrömmar om skolmaten

/


Idag ska jag vara med i Mix Megapol med Lotta Bromé och prata om skolmat. En skola som haft problem med att få barnen att äta har börjat ha köttbullar som alternativ – varje dag! Det är ämnet för diskussionen i radio, men nu vill jag veta vad ni tycker! Är det viktigaste att barnen verkligen äter eller att lära dem att de får äta det som finns på bordet?


När jag gick i skolan så var vi tvungna att äta upp innan vi fick gå från bordet. Än idag kan jag ha mardrömmar om hur jag satt ensam kvar med en tallrik vidrig sparrissoppa! Jag fick inte gå från skolmatsalen före jag hade ätit upp.

Jag kände mig så ensam och utsatt, men bara att lukta på soppan fick mig att vilja kräkas. Det hjälpte mig definitivt inte att lära mig att äta allt, tvärt om. Fortfarande kan sparrissoppa ge mig kväljningar. 

Mina barn fick smaka på allt när de var små – men jag tvingade dem aldrig. Om de hade smakat och sa att de inte tyckte om det, då tyckte jag att det var helt okej. För dem har det fungerat väldigt bra, de äter verkligen allting idag.

Och självklart ska vi även prata om våra älskade och hatade lunchlådor i radion. Om att en del tycker jag curlar och att mina vuxna barn minsann ska få laga sin mat själv.

Vad tycker ni? Ska man tvinga i barnen mat, ska de alltid få köttbullar eller hur ska man göra?  

Lyssna på Mix Megapol i eftermiddag, där kommer ni få höra vad jag tycker!

30

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00