• 2019-05-15, 09:23
  • 18

I januari skrev jag om abortlagen i Sverige. Sverige har fri abort från 1975 och jag är tacksam för den rättigheten, ingen bestämmer över våra kroppar. Det är varje kvinnas rättighet att välja om man vill göra abort eller inte. Men så är det inte överallt.

Sist jag skrev om rätten till abort blev det ett jäkla liv. Framför allt från män som tycker att det är de som bestämmer över våra kroppar. https://www.johannatoftby.se/2019/01/28/abort-ar-var-ratt-och-barnmorskans-jobb/

Men jag tänker inte vara tyst, vi kan inte ta rätten för given längre. Nu har delstaten Alabama röstat igenom ett totalförbud mot abort, till och med om graviditeten beror på en våldtäkt eller incest. Det enda undantaget är om kvinnans liv är i fara. En läkare som utför en abort i Alabama riskerar 99 års fängelse

Jag finner inga ord. Är detta 2019? I USA? Vilken fruktansvärd, vidrig lag! Jag blir så upprörd över att läsa detta, hur ser det ut om det är incest? Kan ni förstå vilken tragedi? Tänk om du blir våldtagen av en galning, måste du då föda ut och få ett barn med den jäveln? 

Det är lätt att tänka att det bara är i Trumps USA som sånt kan hända. Men abortmotståndarna finns här också Jag blir mörkrädd av vissa kommentarer på min egen blogg. Skuldbeläggande av kvinnor som gjort abort, att vi är oansvariga, att vi ska ångra oss, att vi mördar ett barn.  

Nej! Ingen mördar något barn. Gör du abort i vecka sex finns det inget barn, inte ens ett foster, bara en klump celler.  Fy fan för alla er idioter som ger kvinnor skuld och skam för att de har rätt att göra som de vill. 

Det är ni som borde skämmas, inte vi!

 

 

2019-05-15 Johanna Toftby