• 2019-08-12, 18:03
 • 14

Jag vet att många läsare vill veta när det är reportage i tidningar osv och nu är Amelia höst ute! Ett jättefint reportage om min kärlek till mat, rädslan inför ensamheten och hur mina middagar blev min terapi. Ni får även ett smakprov ur min bok Middag hos mig som är ute den 12e september.

För mig betyder middagar och familjehögtider väldigt mycket. Möten och middag över mat skapar inte bara fina minnen, de skapar också band över generationer.

Jag har alltid varit noga med att barnen ska vara med på middag och släktkalas så mycket det går och är idag glad över den tryggheten det har gett dem.

Tack Elin Börjesson för en fin artikel! Amelia höst är ett 8 sidor reportage som är ute i butik nu.

Idag blev det hämtmat till lunch, väldigt sällan jag äter lunch ute eller hämtar hem lunch. Tycker det är så ovärt pengarna och blir sällan nöjd, men ibland! Passade på att äta indiskt idag när Janne jobbar, han är inte så förtjust i indiskt men jag gillar det! Finns en bra indisk restaurang precis nedanför Löfvingkliniken.

Så klantig jag var nyss, spillde en hel kaffe över mig med mjölk, inte varmt som tur var. Hela mig. Lucy undrade vad som hände, haha.

Hund, inget papper, kaffe med mjölk på hela klänningen och över hela mig. Som med småbarn. En snäll kille som hjälpte mig hämta papper så fick jag linda in mig i en rulle toapapper.

 

2019-08-12 Johanna Toftby ,

 • 2019-03-12, 17:38
 • 15


Nu är reportaget vi gjorde för ett tag sedan med i Amelia kropp och skönhet! Så roligt när de vill skriva om hälsa och skönhet. Kropp och själ hör ihop. I artikeln kan ni läsa om en del ur boken 30 om dagen, hur jag blev fånge i min egna kropp och hur jag hanterade panikångesten. Jag vet att många kämpar med panikångest. Även depression och ångest.

Men det finns hjälp. Man kommer ur det. Men man kan också få lära sig att leva med att den kan komma tillbaka, jag vet många som lever ett harmoniskt och skönt liv, men ormen som jag kallar min panikångest ligger och lurar, men den går inte till attack. Den kan göra sig påmind.

Motion är A och O. Bästa du kan göra är att promenera varje dag, allra helst på morgon om du har möjlighet. Även sömn är viktigt. Att ha saker att göra varje dag. Att känna dig viktig och behövd. Att få närhet och kärlek, både ge och få.

Att ha saker att se fram emot.

Så är det för mig. Jag mår bra idag! Men ormen finns ibland på ena axeln och vill jävlas om jag tex är sjuk, eller som jag berättar om i boken när jag cyklade i alperna för några år sedan i 30 grader värme. Fick värmeslag, utmattad och då slog ormen till. Men det är min hjärna som jävlas bara. Hamnar jag i jobbiga situationer som på en hög alptopp efter cyklat flera mil i 30 grader klart att ormen vaknar till liv. Jag hade ingen panikångest, jag blev bara rädd.

Då får man ta till sina knep, allt man lärt sig genom åren när man bearbetat, kommit upp från det där hemska ångestträsket och vips så är paniken borta.

Att leva med ångest är påfrestande. Att vara en fånge i sin egna kropp. Men det är din kropp som vill säga dig något.

Terapi eller KBT är viktigt. Du kommer inte framåt om du inte bearbetar på något sätt. Lyssna på signaler. Det kan vara allt från att byta jobb till att skilja dig. Eller ett trauma eller sorg.

Alla hanterar sorg olika men förr eller senare behöver man sörja på ett eller annat sätt.
När vi miste vårt barn Louis som dog efter 1,5 timma så klart jag sörjde. Jag grät dygnet runt. Kunde knappt klä på mig. Visste inte hur jag skulle klara av vardagen.

Jag blev så slut så jag orkade inte sörja till slut. Orkade inte ens prata med någon. Därför kom sorgen ikapp mig när jag fick mina tjejer några år senare. Även om jag var jätteglad slog allt bara till. Det är det jag vill säga med att lyssna på dina signaler kroppen sänder ut.

Idag mår jag bra, kan hantera stress och panikångest på ett helt annat sätt även om jag kan bli rädd. Som när jag fick de hemska extraslagen. Ska skriva mer om det, vet många ville veta hur det gick.

Du kan läsa hela reportaget i Amelia kropp och skönhet som är ute nu men hela min resa i min bok 30 om dagen som du kan köpa HÄR. 

 

 

2019-03-12 Johanna Toftby , ,
 • 2018-07-01, 22:11
 • 19

I nya numret av Amelia finns en stor intervju med mig. Det känns alltid pirrigt innan tidningen kommer ut, men den här gången känner jag mig jättenöjd. 

Inte nog med att jag får prata om min bok, som är mitt favoritämne just nu förstås, jag får också chansen att berätta varför jag inte tror på bonusfamiljer.

Alla gör förstås som de blir lyckligast av men jag känner inget behov av att ha bonusfamilj över huvud taget. Vi har så mycket krav på oss oavsett om vi är gifta, ogifta eller skilda att allting ska vara som alla andra har det. Mamma, pappa, barn. De tankarna fick mig att må så dåligt i så många år, fick mig att känna mig ensam och onormal efter jag separerade. 

Jag tror det är lätt att ta för snabba beslut, speciellt när man är nyförälskad och man ser bara förälskelsen. 

Jag och Janne är väldigt olika som föräldrar och våra barn är så vuxna att det inte skulle funka att börja om med en ny uppfostran som vi kompromissar fram. Medan jag kan vara en ganska tuff och hård förälder som ställer krav tycker jag att Janne är mesigare.

Han skulle nog använda andra ord för att beskriva det…men de sista åren har vi  börjat tänka mer lika när det gäller fostran så nu skulle det nog funka, men nu är mina barn nästan utflugna så jag flyttar när de har flyttat. 

Att tvinga ihop barn som inte valt att leva med varandra när de är i tonåren känns dessutom inte rätt. Även om man är nykär borde man tänka efter en eller två gånger för barnens skull innan man flyttar ihop. Jag vill att mina barn ska ha nära till både mamma och pappa. Jag tror det ger en trygghet. 

Det finns även mer att läsa om i den stora intervjun, bland annat om panikångest som kommer  i boken “30 om dagen” och min hälsosommar.

Tack fotograf Peter Knutsson för fina bilder, duktiga Linda Newham som jag gjort många intervjuer med och proffsiga Shada som gjorde smink och hår.

 

 • 2012-12-18, 19:33
 • 0

Nu ska jag visa er nya numret av Amelia nummer 1! I detta numret kan ni bland annat  läsa om mig och Shirley Clamp hur vi ändrade våra livsstilar med hjälp av kost och träning. Det känns helt GALET att se sig själv på ett så stort och fint omslag på en utav Sveriges största (!) tidningar. Men jag är väldigt glad och smickrad över att dom frågade! Prenumeranter har fått den och ni andra kan köpa den i butik på torsdag!

Vad tycker ni? Nya Amelia har en annan känsla på tidningen också, den känns mer “lyxig” och jag gillar att framsidan är mer enkel och clean.

Här kan ni läsa om min viktresa, träningen, motivationen och mer ingående än vad jag skrivit här på bloggen. Intressant att läsa om Shirleys resa!

Äntligen finns mina älskade rosa träningskläder att beställa, skyndar ni er får ni det före helgerna! Det är exakt det rosa linnet jag har på bilden ovan och mina tights! Den rosa jackan finns också :-)  Ni är först med att kunna beställa den…

Köper ni alla tre får ni med en jättesnygg rosa träningsbag, jag har den hemma och lägger upp bild på den när jag kommer hem! Allt finns på MMsports.

Direktlänk till Linnet.

Direktlänk till Tightsen.

Direktlänk till Jackan.

Reflexer!

Grymma! Jag har beställt till en viss person i julklapp ;)

Happy shopping och kör hårt med träningen!

 

 

 • 2012-11-22, 09:26
 • 0

God morgon! Nu är jag på tåget och är framme om en halvtimme.
Somnade gott före tolv (!) efter mailat med Janne. Shit vilken grej dom var med om igår. Dom var ute på havet hela dan och fiskade haj! Vilka filmer han lagt upp på fb, häftig upplevelse kan man säga. Dom fick två stora på över 100 kg.
Ingen dålig studentresa för sonen. Ett minne för livet.


Erik!

20121122-090931.jpg

20121122-090943.jpg

20121122-090948.jpg
Helt sjukt häftigt… En Lemonshark på 150 kg krävs lite styrka…
;)

20121122-091139.jpg
Stolt far och nöjd son.

20121122-091206.jpg
Jannes far och bror!

20121122-091256.jpg
Puss honey, glad för er skull. Vilken resa. Men nu är det “bara en vecka kvar” hehe.
Jag hade en lugn och skön kväll igår, sprang min runda och åt kycklingsallad under tiden jag tittade på avsnitt 5 och 6. Så kul avsnitt! Missa inte!

20121122-091607.jpg

20121122-091802.jpg
Kolmården med alla barn! Så mysigt och roligt vi hade. Det var första maj… Längesen nu.
Träffade goa Susannne och Carro på stationen i morse, tjejerna från Clarks.
Vi skulle med samma tåg mot Sthlm, hoppas ni får en fin dag!

20121122-092102.jpg
Min outfit idag-

20121122-092139.jpg
Underbar spetstop från love Forever! Den finns ute i januari och kostar 449kr- grymt pris för den är verkligen underbar! Ni kommer kunna beställa här via mig om ni är intresserade.
Snyggt till jeans och nitbältet från Clarks.

20121122-092435.jpg
Ska äta upp min frukost och sedan är vi nog framme.
Idag blir det lång dag i en fotostudio, omslagsplåtning för Amelia! Numret kommer ut vid jul, nyår.
Kram på er!

(Sjukt kul att höra samtalsämnet från två tjejer på tåget, den ena sitter mitt emot mig och ser nog inte att “jag är jag”. Hehe eftersom samtalet handlar om tjejen i småstadsdrottningar som är ihop med “killen i Gbg”.
Funderar på om jag ska säga hej :-)

 • 2012-10-03, 21:14
 • 0

GISSA om jag är riktigt happy för den här exklusiva tävlingen. Jag bara älskar min bedårande kappa från Love forever och bästa Terece som äger LF mailade mig i morse och frågade om jag ville tävla ut en. Visst är det fantastiskt! Är helt kär i den….är så glad att ni nu har möjlighet att vinna en likadan. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kappan är i mocca med spets och virkade detaljer, så himmelskt vacker…. tyvärr dyr men man får vad man betalar… en skapelse. :) Den här kostar 5249kr och finns i stl S-Xl. Vi tävlar ut en och för att var med gör så här-

Lägg en kommentar i mitt kommentarsfält med namn och önskad storlek. Gå sedan in på Love forevers facebook och klicka Likes! Sedan är du med i dragningen som pågår en vecka från ikväll. (ev vinstskatt betalas av vinnaren)

http://www.facebook.com/#!/pages/Love-Forever/134987806554631?fref=ts För att se mer av jackan klicka in er HÄR hos Nordljus där den finns på webbshopen.

Är det inte underbart så säg!! Bästa Terece i love u! Mina läsare också tror jag hehe…

Lycka till nu, kör så det ryker och man vinner aldrig om man inte är med. Den här gången kanske det är DIN tur!

Love//

Johanna

 

 

 • 2012-09-23, 22:32
 • 0

God kväll i stugan! Nu har jag landat i soffan efter en lång dag med fotboll, packa upp glitterklänning och lite fix här hemma.
Tillbaka till galan igår. Jag har inte sett så många bloggare på en och samma gång någonsin. Det blixtrade och fotograferades hej vilt och för en gångs skull behövde man inte smyga med sin kamera he he.
Jag var först hemma hos sötaste Sara och vi hade nästan svårt att komma iväg ner till Scandic grand där galan höll till. Vi hade mycket att babbla om, har inte setts sedan vi hälsade på dom i Spanien.


Snugger som få är hon.

20120923-214201.jpg
Som vanligt får jag göra ordning mig på 10 minuter och hysteriskt slänga på mig kläderna.

20120923-214310.jpg
Körde på enkelt plattat hår, sotade ögon. Klänningen är ju liksom lite glittrig så jag var sparsam med allt krusidull.

20120923-214531.jpg
Så här blev kvällens outfit.

20120923-214655.jpg
Framme! Så mycket folk….
Ser ni den blonda stora kaluffsen?!

20120923-214809.jpg
Visst är det Maria! Underbara människa. Hon ledde galan och var prisutdelare, lika fantastisk som alltid.
Vi har jobbat ihop på ett jobb för Amelia för något år sedan, hon är helt otrolig den här människan. Hon tar sig tid till ALLA som vill prata och fotografera, verkligen alla.
Vi ville inte vara sämre. Förstås. Måste ha en bild tillsammans, alltså hennes hår… Jag tror inte någon annan skulle kunna ha den enorma kaluffsen. Men på henne är det coolt. Det ÄR ju hon.

20120923-215310.jpg
Japp. Där satt den! :-)

20120923-215528.jpg

20120923-215553.jpg
Linda- världens bästa Linda som är vår produktchef och hade hand om galan. Vilket jobb du gjort Linda!

20120923-215710.jpg
Lite vardagsbilder. ;)

20120923-215757.jpg

20120923-215816.jpg

20120923-215951.jpg
Träffade gaymasen (.se) så otroligt trevlig, det var kul att träffa dig! Synd jag missade spiderMoa. Vår duktiga Skövdebloggare som vunnit bland annat fint bloggpris på mama.
Läs hennes roliga blogg: http://spiderchick.nu/2012/september/galan-i-sammanfattning.html
Gaymasen har varit en del i Skövde så vi hade en del att prata om. Numera bor han i Gbg och pluggar till Läkare.

20120923-220502.jpg
Känner ni igen puman?! Wow! Molly Sandén knep priset- årets bloggraket där hon slog bland annat Carola Häggkvist.

20120923-220815.jpg

20120923-221314.jpg

20120923-221518.jpg
Maria Montazamis två döttrar, Sara bloggar på Veckorevyn och vann årets internationella blogg.

20120923-221720.jpg
Efter några timmar på galan och en trevlig kväll var kvällen slut. Ont i fötterna och en tight klänning så var det skönt att slänga av sig allt och krypa ner. (klänningen är wardrobe från Creative lounge)
I morse åkte jag jättetidigt tillbaka till Skövde för jag ville inte missa matchen- Marilyn och hennes lag som spelade stor DM-final i Vedum. Sov lite på tåget så det gick jättebra. Duktiga tjejer som kämpade så! Ett år yngre än motståndarlaget (Bergdalen) som även vann Gothia cup i år. Matchen slutade 2-3 och snubblade på mållinjen men Shit vad bra ni är! Grattis till en hedrande silverplats.

20120923-222657.jpg

20120923-222711.jpg

20120923-222735.jpg

20120923-222808.jpg
Resten av dagen har vi inte gjort mycket, grejat här hemma och tagit det lugnt.
Janne är i Köpenhamn på utbildning till onsdag kväll, vi ses till helgen och på lördag fyller han år. Det kommer bli en mysig dag.
Nu ligger vi alla tre i varsin soffa, tända ljus och kollar Beck. Strax läggdags.
Sov gott vänner!

 • 2012-08-23, 10:38
 • 0

God morgon vänner!
Hade en lugn och skön kväll med Janne och Amanda igår. Vi åt en enkel men mumsig kvällsmat, kyckling, grönsaker och crème fraîche paprika chili. Stekt ciabatta och sim salabim, jättegott.
Fick ett väldigt tråkigt mail att en fantastisk medarbetare på Amelia kommer sluta på fredag. Nedskärningar är ledsamt och tråkigt. Kommer sakna dig enormt mycket Vera, du har hjälpt mig här på bloggen länge och alltid ställt upp trots jag hört av mig i panik sent om kvällarna.
Fy så trist! Har ju haft så kul på alla mysiga Ameliaträffar, bloggevent och en och annan arter work.
20120823-094527.jpg20120823-094643.jpg20120823-094948.jpg

Skäggig kille ;)

20120823-103439.jpg

20120823-103537.jpg
(shit vilka toppar….mitt hår är behov av en klippning men det hinner vi aldrig..)
Janne är i Sthlm och jobbar tills i morgon och jag är snart i Skövde. Möte med leverantör sen full fart.
Idag blir det gymet på lunchen, är taggad!
Puss

2012-08-23 Mitt liv ,