• 2018-12-10, 19:30
  • 15

Jag älskar skönhet och bra produkter som fungerar. Det är en lyxig känsla med härliga ansiktsmasker man kan göra hemma. Så här i vintermörkret borde alla unna sig en hemma spa-dag lite då och då. Jag har visat er dessa produkter från MayBeauty förut och mina tjejer älskar dem!

Vi gör ofta den svarta masken som drar ut pormaskar och tar bort den oljiga feta hyn, det är skönt när man kan göra den hemma och kan greja samtidigt. Har ni testat den? 

Så bra!

Jag använder dessa ansiktsmasker för jag är ofta torr och har ibland mycket porer på hakan och näsan. Det blir heller inte snyggt när man lägger på foundation. Ansiktsmaskerna rengör ordentligt, en riktig storstädning av hyn!

Mitt knep för att få sminket att sitta längre och se bättre ut är att använda bra ansiktsmasker som gör hyn jämnare. Jag ska lägga lermasken på Janne en kväll men då får han raka sig först, hehe.  Killar tänker inte ofta på bra produkter men då kan vi göra det åt dem. 

Jag ska nu visa mina tre favoritprodukter. De fungerar bra att använda var och en för sig, men har jag tid använder jag alla 3 i en 3-stegsbehandling. Då får man allra bäst resultat!

1. Facemask

Jag börjar med den svarta masken.

Jag penslar enkelt med penseln som följer med, det är en skön känsla. Jag rekommenderar att inte applicera på brynen eller för nära hårfästet, om du inte vill ha en vaxning på köpet ;)

Efter att jag applicerat masken på mina “problemområden” låter jag den verka i 30-40 minuter. När masken stelnat är det dags att dra bort den.

Jag tycker inte att det gör så ont som alla säger att dra bort masken. Det är skönt när man känner hur all smuts och pormaskar dras ut och hur ren huden blir.

Man ser faktiskt skillnad på en gång. Hyn känns mindre oljig och ser matt ut. Här ser ni hur masken ser ut efteråt. Man ser vilket bra resultat den ger. 

2. Face Gel

Nästa steg är Face gel som rengör på djupet.

Jag masserar in den rosa gelen i cirklar. Efter ett tag lossnar massa döda hudceller som jag tvättar bort med varmt vatten (man kan även använda en blöt handduk om man upplever att den är svår att få bort). Jag tycker att Face Gelen doftar riktigt fräscht och efteråt är huden så len och skön.

3. Pore Mask

Sist lägger jag på Pore Mask som är en lyxig lermask, den suger ut talg, gör porerna mindre och sedan stänger dem. Hur skön som helst, en lite kall kylande känsla. Lermasken gör din hud lugn och slät.

Jag brukar låta Pore masken verka i ca 20-30 minuter och sköljer sedan av ansiktet och smörjer in det med en ansiktskräm. Detta är det sista steget i min guide till en välmående hy. 

Det är smidigt att man nu kan köpa alla 3 maskerna i ett och samma paket. Jag tänker att det skulle vara en bra julklapp, jag skulle iallafall bli glad om någon gav det till mig. 

Med koden paketjohanna får du nu 30% rabatt. Annars kan du klick HÄR så kommer du direkt till erbjudandet där koden redan är aktiverad och dras automatiskt av i kassan.

Vänta inte allt för länge med att beställa, erbjudandet är tidsbegränsat!

En smart julklapp till någon du tycker om eller till dig själv.

 

 

  • 2017-12-10, 12:21
  • 7

Nu ska jag berätta vad jag gjorde nyligen! Jag älskar ansiktsbehandlingar och går ofta till Caroline som ni säkert hört mycket om här på bloggen. Hon finns numera på SKIN hudkliniken i Göteborg och har tidigare varit på Löfvingkliniken. Jag har gått hos Caroline i många år, hon är fantastisk.

Du får 20% rabatt på alla behandlingar hos Caroline, missa inte det längre ner.

På SKIN kan man göra många olika ansiktsbehandlingar, injektionsbehandlingar men även få hjälp med att ta bort leverfläckar, hudsjukdomar, acne, rosacea och mycket mer. De har flera duktiga hudläkare som är specialister. Jag tog även bort leverfläckar och gjorde läpparna, det kommer i nästa inlägg.

Den här gången gjorde Caroline en medicinsk ansiktsbehandling, Microdermabrasion. Jag har gjort den innan och den ger så bra resultat! Det är som en liten dammsugare, som ett vacumsug kan man säga. Man slipar på huden så det stimulerar kollagen till nybildning.

Den djuprengör, drar upp porer och slipar. Har du ojämnheter kommer du märka skillnad. Det är en skön känsla när hon kör med den här maskinen och det gör absolut inte ont.

Man kan bli ganska torr efteråt men du får med dig en kräm som du ska smörja dig med.

Efteråt blir man lite röd men inget annat, hon avslutade med en peel of mask och en kolmask som lugnar. När masken sitter får du en ljuvlig massage och även färg av fransar och bryn om du vill. Hur bra är inte det!

Caroline är så duktig, varm och proffsig. De har ljusa fina lokaler som ligger ovanför den lilla dammen bakom Götaplatsen. Jag märker att huden har mer lyster och mina ojämnheter som pigmentfläckar mm börjar försvinna.

Nu får ni 20% rabatt på alla Carolines behandlingar som gäller vid bokningar fram till 31/12 

Uppge Toftby när ni bokar!

Ni behöver inte komma innan den 31/12 men man får alltså rabatt på alla bokningar man gör. Du kan boka en tid längre fram.

Boka din tid hos Caroline på SKIN hudklinik HÄR eller ring 031-778 07 50 Kliniken ligger på Lyckans väg 2b bakom Götaplatsen.

Nu ska jag ut och åka skidor, det är -14 i Sälen och väldigt klart och fint.

Önskar er en riktigt glad andra Advent!

  • 2016-03-11, 13:00
  • 56

Botox och skönhetsbehandlingar brukar ofta trigga igång diskussioner, många tycker väldigt mycket. Man får tycka, jag tycker också mycket. Men jag älskar skönhetsbehandlingar och allt man kan tillföra eller förändra. Står för det till 100%. Handlar inte om dålig självkänsla eller dåligt självförtroendet, i mitt fall handlar det om intresse och det är kul som 40+ att fixa sig lite. Skönhet har alltid funnits, även som barn tycker vi om skönhet. Vi gillar att sminka oss, vi lånar mammas kajalpenna och kladdar både på dockor och oss själva. Klipper av håret på barbien, vem har inte klippt sig själv någon gång?

Får man tycka det är härligt att känna sig snygg? JA det får man. Man får tycka om att göra sig fin, det ligger i vår natur. Tänk när man tex varit sjuk en vecka med feber och eländig. Hur mår ni efter en dusch och fått fixa ordning sig lite? Man mår redan mycket bättre. Kropp och själ hör ihop, det är bara så. Att få göra sig fin gör att du blir piggare. Jag älskar också att gå osminkad, har nästan aldrig smink på dagarna, mest helgerna. Men jag blir helt klart piggare med lite makeup.

Skriver gärna om skönhet, tipsar om roliga behandlingar på seriösa skönhetskliniker. Jag vill hellre framhäva dom som är proffs, utbildade och man kan känna sig trygg för det är många läsare som undrar. Jag tycker det är helt förfärligt när man ser misslyckade operationer eller behandlingar på Skönhetsfällan på Tv3. Akta er för oseriösa kliniker.

Jag ska nedan skriva om några spännande behandlingar jag tycker om och har testat. Dom flesta har jag nog redan skrivit om men ska sammanfatta det lite då jag fått massor med frågor kring detta. Unga tjejer, unga kvinnor som mår dåligt, självklart är det tragiskt om man ser lyckan i tex botox. För det funkar inte så. Långt ifrån. Sedan vet jag dom som har stora komplex, har opererat tex näsan eller öron, tagit bort jobbiga ärr mm, fast man är ung. (Över 18) Det är en helt annan sak. Man måste få göra som man vill, ofta får man också träffa en psykolog eller prata noggrant med läkaren innan, dom seriösa klinkerna kastar sig inte på kniven och opererar. Man tar först reda noggrant på orsaken varför man vill operera.

Det är många som gör botox, flera bloggare, även många jag känner. Men man väljer ju själv även där om man vill prata om det. 

Jag var 35 när jag gjorde min första behandling i ansiktet. Då fyllde jag min argrynka i pannan på kosmetisk kirurgi i Falköping. Bästa jag gjort, för där försvann även min spänningshuvudvärk. Jag förstod att det även kan hjälpa medicinskt. Jag såg alltid arg ut även fast jag inte rörde ansiktet. Dallrig, trött och tränade inte alls lika mycket som idag så allt hör ihop. Hemskt… 

2009

bild2

Foto: Aftonbladet

Jag har varit flera gånger på Löfvingkliniken i Göteborg. (Flera gånger även hos duktiga Danielle i Sthlm men svårt med avståndet) Har stort förtroende för Håkan (Ansvarig Läkare och Neurolog) Jenny är sköterska och Caroline som är hudterapeut. Vi har gjort allt möjligt spännande, om vi börjar med botox som jag tror dom flesta hatälskar att läsa om. Antingen gillar man eller också hatar man. För mig finns inte “DET ÄR FEL”. För mig har alla rätt att göra precis som man vill. Jag dömer ingen för det. Värsta kommentaren jag vet är när någon skriver till andra: Vi ska åldras med värdighet, det är tragiskt att man måste göra behandlingar för att vara nöjd.

Nej. Det som är tragiskt är att inte låta andra göra som man vill. Kritisera ditt egna utseende istället för andras. Vill man inte ha massa rynkor behöver man inte. Vill man ta bort, jag då gör man det. Vill man göra lite grann, ja då gör man det också.

Glöm inte att botox är ett läkemedel som hjälper svårt sjuka barn på bland annat Drotting Silvias barnsjukhus men man pratar hellre om kändisarna som sprutar botox. Listan är långt vad man använder läkemedlet till inom sjukvården.

Eftersom jag ibland har svår huvudvärk gör jag även botox i pannan, ibland käken. Det är helt fantastiskt att det går bort genom att musklerna slappnar av, (tror mig, dom flesta har testat det mesta för att bli hjälpta med migrän innan innan.) Håkan behandlar många migränpatienter som får ett bättre liv utan den svåra huvudvärken. Nu var det ett glapp mellan gångerna jag gjorde botox, det är viktigt att det inte går för långt i mellan. (För migrän) Ibland funkar 5 månader men gör oftast efter 3-4 mån just för huvudvärken. Bästa jag gjort!

 

Jag lägger även lite “dutt här och där” för att få en jämnade hud tex öven pannan, jag vill dock inte ha en slät, blank panna som tynger ner. Tycker det kan se hemskt ut när ögonlocken som tynger efter botox och en jätteblank panna som är för slät mot det övriga i ansiktet. Men även där bestämmer man ju själv. Jag gillar ändå en naturlig look fast man piffar lite. Jag tycker det blir fint, känner mig så nöjd varje gång och den djupa rynkan i pannan jag hade är ett minne blott. Den har försvunnit men det handlar också om att man slappnar av.

Vet ni, ett dygn efter behandlingen försvann den tunga tegelstenen som satt i pannan efter migränattacken i helgen som var. Helt underbar känsla.

Till några underbara ansiktsbehandlingar! Jag går ganska ofta hos Caroline på Löfvingkliniken. Nu under vintertid så är min hy väldigt torr, säkert många som känner igen sig. Ibland gör jag Mesopeeling, en kemisk behandling som är en lätt avskalning av huden som börjar efter ca 2 dagar till 7 dagar. Produktionen av kollagen och elastin samt produktionen av nya hudceller i hudens ytterskikt stimuleras. Jag är toknöjd efter varje gång och man kan upprepa flera gånger. Huden blir så fin efteråt, slät och mjuk.

Så här ser man ut dag 2 :)

IMG_3756-670x893

Men efter 1-2 veckor är det som du har en ny hud.

DSC_0208-670x445

Men jag gör även mycket fuktbehandlingar som blir riktigt bra efter. Min hud suger åt sig fukt just nu. Efter jag gjort behandlingarna har jag blivit av med det torra, fått mindre blemmor och mindre plitor.

IMG_2509

Blank blir man kan jag säga direkt efter ;-) Det försvinner sen.

Den här gången använde Caroline en fuktbehandling med Hyaluronsyra, optimal återfuktare som binder fukt 1000 ggr sin egna vikt i vatten och fungerar som stötdämpare i tex leder. (Ingen syra som peelar huden) Passar alla hudtyper! Har även en “plumpingeffekt som slätar ut”.

Jag har blivit såld på Image produkterna så dom har jag nu på min hylla i badrummet. Caroline har använt dom när vi gjort behandlingar och dom luktar så där gott som det bara gör när man gör behandling. Ger massor med fukt, bra för oss lite äldre. ;) Det är andra omgången jag har den här serien och den är hur bra som helst. Gillar när man märker produkter funkar.

IMG_6856.JPG

Ska skriva om vad dom gör i nästa inlägg om ni vill veta mer. Caroline hälsar att ni får 20% rabatt på Image serien när ni bokar en klassisk ansiktsbehandling 60 eller 90 minuter. Vet ni, hon gör även massage på axlarna, nacke ner mot ryggen, armar och händer medan ni har ansiktsmasken. Jag ryser och njuter får topp till tå, maximal avkoppling. Caroline kan ni boka eller rådfråga på: 070-979 91 53  Håkan som gör andra behandlingar hittar ni på hemsidan HÄR.

Ps. Håkan, Jenny och Caroline svarar gärna på era frågor om ni undrar något. Skriv frågan här under inlägget så kan ni få svar från både läkare och ansiktsterapeut! 

IMG_7129.JPG

Mobilbild från bilen igår, idag är det lika fint väder! Fredag och allt!

Nu blir det Bodypump!

Kram på er

 

 

 

 

 

 

 

  • 2015-09-12, 10:00
  • 12

God morgon vänner!

Igår tog jag hand om kropp och själ från början till slut. Gör behandlingarna här i Göteborg så då försöker jag alltid att boka upp allt på en gång då jag annars jobbar mycket på veckorna.

Vill tipsa er om en amazing ansiktsbehandling jag gjorde hos Caroline på Löfvingkliniken. Hon är så bra så bra. Man vill nästan inte gå därifrån. Hon är proffsig, duktig och man är avslappnad djupt i hela kroppen.

Jag har gjort en del behandlingar hos henne nu, senaste gången var i juni då vi gjorde en djuprengöring, mask och C-vitamin behandling inför sommaren. Huden har blivit bättre och bättre och idag var det dags igen. Jag märker att detta funkar! Inga fula plitor längre, inga torra fläckar eller ojämnheter.

Jag älskar skönhet för kropp och själ! Tycker att det är roligt, spännande och framförallt avkopplande.

Hon gjorde en klassisk ansiktsbehandling på 90 minuter, bland annat C-vitamin Enzym peeling som öppnar upp huden. Seden en spännande Microdermabrasion! Det är aliminiumkristaller och vacumsug. Som en slag dammsugare kan man säga som drar upp porer, rengör på djupet, dessutom slipar. Vill man få bort ärr mm eller få en jämnare hud är denna grym när man kör några behandlingar.

När vi körde “dammsugaren” var det så skön känsla. Det kändes att den verkligen gick ner på djupet. Efter ännu mer rengöring, fukt och en mask var det dags för massage. Åh, det är ljuvligt! Jag måste boka en ny tid om några veckor för detta är balsam för själen.

IMG_8230.JPG

Jag frågade henne om vi skulle köra något kul för läsarna och det klart hon vill! Ni får 20% rabatt på den här klassiska behandlingen jag gjorde idag, men sedan ger hon även 20% på IPL. Jag har en bokad tid framöver för den. Man kan tex ta bort ärr, ytliga kärl, hår mm mm.

Erbjudandet gäller när ni bokar i september men ni kan boka tiden när ni vill framöver.

För att boka : 070-979 91 53 eller Löfvingkliniken: 031-711 62 02  Hälsa från mig!

Kram kram!

IMG_8240.JPG

Riktigt skön runda  i morse. Älska Göteborg! (Tights HÄR. Håller in och är sköna.)

 

 

 

  • 2011-03-02, 18:15
  • 0

Vi har sån lyx att vi har Jennie på jobbet. Hon är hudvårdsspecialist och arbetar med Dermalogicas produkter. Jag har blivit mycket bättre i ansiktet och även Lisa-Marie har testat och har så fin hy. Man känner sig ren!

Härligt..!!!

Igår fick jag en efterlängtad ansiktsbehandling och passade även på att vaxa benen!

Tjohoooooo vad kul….. AJ! Men Jennie är snabb och duktig tack o lov. :-)
Men sen…. fick lägga mig under varmt täcke och baaara njuta….! Himmel vad skönt! Det är nog det bästa som finns, önskar alla kunde få testa någon gång om ni inte gjort det innan. Passa på att önska er när ni fyller år tex..! Man får verkligen så fin lyster efteråt och det känns fräscht.
Dermalogicas dubbelrengöring.
Oj, vilken close up! Efter rengöring, peeling som sätter igång cellförnyelsen ordentligt.

Portömning, massage och två masker.

Mask som tillför mycket fukt och är närande.

Efter 1,5 timme klev jag ur stolen som en ny människa…. Underbart. Speciellt massagen, hela kroppen sjunker ner i djup vila och jag bär med mig den känslan länge efteråt. TACK Jennie, du är så duktig!

HÄR hittar du mer info ang Dermalogicas produkter samt även återförsäljare. I mars har Jennie, vår hudterapeut 25% på ansiktsbehandlingar…!! Passa på att kanske ge bort eller varför inte unna dig lite lyx.