• 2020-08-17, 15:11
  • 7

När jag hade corona kunde jag aldrig ana hur länge en del besvär skulle sitta i efteråt. Efter fyra veckor kände jag fortfarande av mina luftrör, jag harklade mig konstant. Jag hatade att jag var tvungen att harkla, det gick liksom inte att sluta. Även om jag orkade träna så var konditionen sämre än någonsin. Jag var så pepp på att röra mig och äntligen få flyga fram på våra rundor igen, men det var som en tegelsten satt i bröstet. Jag fick gå saktare än en stapplande 95-åring.

Jag var sjuk i nästan tre veckor och har skrivit om det HÄR. För att hjälpa andra som drabbas och kan känna igen sig har du även en del tips HÄR om hur vi gjorde. 

Nu när jag är ute och går och till och med har börjat springa mer och mer så märker jag stor skillnad. Herregud, vad jobbiga veckor efter covid-19! 

Jag vill få upp min kondis rejält! Jag har mål för varje runda, jag börjar att gå och sedan när jag klarar att springa så sätter jag upp ett mål längre fram, som runt en park, eller en sträcka som jag vet är till exempel 300 meter eller 500 meter. Så håller jag på. 

Är jag ute en timma och kanske går sju km så joggar jag mer och mer under den sträckan, kroppen vänjer sig om man alltid kör samma sträcka så det är därför det är smart att ändra och springa lite längre för varje gång. 

NU är jag så redo för vardag, för en härlig höst med skön träning och bra mat, jag bara älskar alla våra årstider och framförallt våra rutiner. 

Har du själv blivit frisk efter coronan? Hur känns kondisen? Har du några tips? 

2020-08-17 Johanna Toftby ,

  • 2020-06-23, 18:00
  • 38

JA! Jag är så lättad! Idag kom provsvaret som visade att jag utvecklat antikroppar mot covid-19. Så galet skönt! Visst, det står också i provsvaret att det inte är någon garanti för att jag är immun mot eländet, men det ger åtminstone en viss immunitet. Detta vill jag aldrig behöva vara med om igen! 

Jag tog provet på privatsjukvården i Göteborg, som har marknadens säkraste test. Det görs med ett sk venprov från armvecket i stället för snabbproverna med ett stick i fingret, som inte är lika pålitliga. Svaret kommer efter ca två dygn i en app – som jag knappt vågade titta på. Alla får inte antikroppar hur sjuka de än har varit nämligen. 

Ni kan läsa mer här: https://www.aleris.se/

När jag väl vågade öppna ögonen och läsa svaret, fy sjutton vad skönt! Jag vill absolut inte ha detta jobbiga virus igen och hoppas att vi snart slipper oroa oss för det hela tiden.

Ja, jag vet man ska följa Folhälsomyndighetens rekommendationer ändå, men de anser att man faktiskt får immunitet efter genomgången covid-19, men de vet ändå inte hur länge mm.

Men en sak är säker- känslan är underbar! 

Jag har skrivit om mina veckor med corona HÄR och HÄR om hur jag mådde när jag hade corona och det var inga roliga veckor. Luftrören och svårigheten att andas var värst fysiskt, men vet man om att man har viruset i sin kropp är det också riktigt jobbigt mentalt. Jag tänker på alla som är svårt sjuka och har blivit inlagda, det är så hemskt! Men det är också viktigt att tänka på att många klarar sig bra och inte behöver läkarhjälp. Därför berättar jag hur jag hade det när vi var sjuka. 

Nu borde alla testa sig, även medan man är sjuk och även test om man har antikroppar, för det bidrar med data och kunskap till forskare och folkhälsomyndigheterna. 

Först gjorde jag PCR-testet som man tar i näsan medan man är sjuk och det visade också att jag hade covid-19. Men inte längre! Nu visade det antikroppar istället. 

Tack för det min kära kropp!