• 2019-03-07, 18:00
  • 12

Jag har börjat recensera och tipsa om restauranger i Göteborg efter er läsares önskemål igen. Det är många som planerar att möta våren i Göteborg framöver och då är det kul med lite färska restaurangtips. Förra veckan skrev jag om Olivia och Tyska bron HÄR. 

Idag ska jag tipsa er om ett av våra favoritställen, restaurang Blackstone. Vi har varit där flera gånger och är alltid lika nöjda, de är kända för sina lavastenar där man grillar sitt kött eller fisk. Har ni varit där?

Jag har ännu inte testat deras pizzor och igår blev jag sugen på ett spontanbesök och frågade Janne och Amanda om vi skulle gå dit.

Söt pappa med söt dotter. Jag älskar att sitta och njuta av god mat och prata länge. Bästa jag vet att umgås kring maten.

Här får du dessutom en härlig och varm miljö. Restaurang Blackstone ligger precis över Biopalatset vid Saluhallen, lätt att hitta och perfekt om du ska på bio och vill ha en god bit mat före eller efter.

Pizzorna var hur goda som helst. Janne tog “Grillad portabello, Amanda tog “Råmarinerad Zucchini med pinjenötter” och jag tog pizza “Charkuterier”.

Deras pizzor är välgjorda, snyggt upplagt och bottnarna är inte brända, det är så goda smaker. Amandas pizza med pinjenötter ska jag ta nästa gång. Kul med lite annorlunda pizzor men framförallt för att de är så goda.

Till dessert kan jag rekommendera deras klassiker- Chokladbomben! Herregud, varm smält choklad de häller på bomben som smälter. Inuti är det en god crunch och jordgubbssorbet till. Missa inte den.

Vi tre delade på en igår, det räcker ganska bra. Men skulle jag inte varit så mätt så skulle en funka fint, haha.

Jag och Janne har även ätit deras oxfile och tonfisk som man grillar på deras 400 grader varma lavastenar. Kan rekommendera deras galet goda gratäng, beasås och chilismör. Himmelskt. Måste ta det igen nästa gång.

Man kan blanda och mixa, ta olika såser och tillbehör, det är det bästa! Finns något för alla.

Här äter jag grillad tonfisk och Janne pizza när vi var där i januari.

Blackstone får full pott av mig och Janne, även Amanda tyckte det var mysigt och gott. Restaurangen är ganska stor men inte trångt, man sitter inte på varann. Servisen är trevliga och killen som serverade oss igår och förra gången är så bra.

Tips om ni vill äta gott kött eller en god fisk man grillar på lavastenar, det är en kul upplevelse, men missa heller inte deras goda pizzor. Kan vara smart att boka bord om ni planerar ett besök, men Fredrik med sin personal brukar lösa det mesta. Ta något i deras bar så länge medan ni väntar, tips att gå dit en stund före. Jättemysigt.

 

 

  • 2019-02-04, 15:20
  • 4

Har ni haft en fin helg? Trots snökaoset! Vi har hittat på lite roliga saker, umgåtts med tjejerna, varit på båtmässan och varit en sväng på Lindolmen streetfood som hade premiär i lördags.

Vi brukar vara på invigningen på båtmässan, känner mycket folk och stämningen är på top. Våren invigs på något sätt även om vi har långt dit kvar.

Bandet som spelar är alltid lika bra, vilket röj. Älskar dansa så vi står längst fram, dansar som galningar. Så kul! Enda nackdelen var att hitta vatten, haha. Majas man Mattias var snäll och gick och letade vatten åt tjejerna.

Gillar ni dansa? Jag tycker det borde finnas fler dagfester, ett bra ställe med bra band och dansa som på nattklubb men på dagen.  Perfekt.

Träffade även gamla kollegor i frisörbranchen, så kul! Alexander och Peter från Session som säljer Kevin Murphy, några av mina favoritprodukter till håret.

Lördagen kom tjejerna ner till Göteborg för de skulle bjuda min syster på middag, deras julklapp till henne. Älskar att de har starkt band, älskar att mina barn uppskattar familjen och gillar umgås med mina syskon och kusiner. När de var yngre var det kanske inte alltid kul med släktkalas men finns liksom inga val, blir galen på slappa föräldrar som låter barnen styra allt. När de väl var med älskade de alla middagar och att få träffa alla. Prov och match har gått före men idag uppskattar de alla middagar och har lärt sig respekt för andra, tror även gemenskap ger trygghet. Ju mer man skiter i att vara med på saker, desto mer utanförskap.

Linnea är min helsyster men ändå hela 15 år yngre, coolt va? Hon är nio år äldre än Lisa-Marie, 11 år äldre än Marilyn och bodde mycket hos mig när barnen var yngre.

De frågade om jag ville hänga med ut till Lindholmen street food som hade premiär, så klart jag ville! Har ni varit där? Lördagar ute på Lindh0lmen event och nöje. Ta färjan över eller buss 16 från Nordstan. Massor med folk, massor med mat, man köper matkuponger, många olika ölbryggerier som har stationer, riktigt kul. Vi var där ett par timmar på eftermiddagen före mellon.

En matkupong kostar 65kr, mycket mat och jättegott.

Kan verkligen rekommendera åka ut hit, deras street food market är på lördagar 12-17 fri entre.

Tipsade er om mina pizzor i helgen så blev sugen, min favorit är den jag brukar göra som jag vet ni är många som uppskattar. Mandelbotten, gorgonzola, parmaskinka och pinjenötter. Vitt mjöl behöver man inte, blir knaprigare med den här botten och inte lika mastigt. Recept HÄR. 

Har varit och tvättat bilen, herregud vad den såg ut. Fick gräva fram den från snön först, typ en meter runt hela bilen. Hann med fransar i morse hos Carmen, blev så nöjd. Kortare och tätare.

Osminkad, inget alls i ansiktet är skönt.

Nu ska jag skriva utkast för ett stort samarbete, vi hörs snart!

  • 2018-10-29, 16:50
  • 6

Innehåller annonslänkar till Ellos 

Har ni höstlov eller vad gör ni? Första höstlovet utan att jag har några lediga skolbarn. Så skumt, men ganska skön känsla. Inget fokus på skolan eller läxor, mer tid över till sig själv men vilken kvalitetstid man får med sina barn när man umgås. Mysigt, även om allt har sin tid.

I fredags kom min bästa vän Hanna ner till Göteborg. Jag ville bjuda henne på en god middag som tack för allt hon hjälpt mig med. Fixade massor inför och efter studenten, har hjälpt mig sy fina gardiner, rensa alla kläder och garderober, ni anar inte. Är så tacksam för all hjälp.

Så det blir fler middagar jag vill bjuda på. Vi hade en så mysig kväll, pratade om vilket härligt gäng vänner vi är som ofta umgås, alla positiva och goa. Inga energitjuvar där inte. Jag och Hanna har känt varann sedan barn, finns så mycket minnen att skratta åt.

Jag vet att hon älskar Blackstones typ av mat och varje gång jag varit där så har det varit fullträff. Maten är så bra, servicen tip top och jag gillar den mysiga miljön. De har även öppet på vardagar, man kollar bord HÄR. 

Här serverar Fredrik oss bubbel till desserten, tack för en toppenkväll Fredrik!

Vi åt svensk oxfile, man grillar sitt kött på lavastenar som är 400 grader varmt, tips att välja till, potatisgratängen, bean och deras goda vitlökssmör.

Glittrig top från Anja och Filippa HÄR. Finns alla storlekar, bra passform och fin till vinterns fester.

Goa bloggläsare som kom fram, kul att träffa er Malin och Linda (visst heter ni så?) Tjejerna hade läst om Blackstone på bloggen och av en slump så var jag där samtidigt som dem.

Ni ska inte missa beställa deras chokladbomb, de häller varm chokladsås så smälter den, man är i chokladhimmelriket.

Vi skulle gått på Arvingarna efter och jag skrev med Casper och allt var klart. Så får jag av en slump se på deras instagram att de spelar i Västerås på fredagen. Panik! Casper trodde jag menade lördagen och jag menade fredagen. Tur ändå vi inte gick ner till Kajskjul 8, haha. Så snopet. Vi gick en sväng till Bee bar och får gå på Arvingarna ny helg istället.

Vilken stämning det är på Bee Bar på helgen! Herregud så trevligt, gå dit om ni vill ha bra musik, härlig miljö och bra personal.

Miss Fluffy missar man inte!

Vill ni ha go schlagerbar med massor med folk ska ni gå till Bee Bar, vi var där runt 23 tiden och då är det fullt ös.

Tack för en grym fredagkväll, snart ses vi igen.

 

  • 2017-10-23, 21:58
  • 36
I lördags ville Janne överraska med att gå på restaurang. Det är så mysigt med en dejt och bara sitta och prata. Men tyvärr blev det inte lika mysigt när maten kom till bordet. Min rätt var kall och stackars Janne fick äta själv medan jag väntade på något lite varmare.

Hur gör ni på krogen? Brukar ni vara förstående eller kräva ny mat?

Janne hade bokat bort på restaurang Tvåkanten i Göteborg, det var hur många år sedan som helst jag var där så det var kul. Det är så mysigt där!

Vi delade på färska räkor till förrätt och till varmrätt tog jag faktiskt högrevsburgare medan Janne tog fisk. Jag äter stort sett inget kött alls under veckorna längre, så jag kände för kött. 

Allt var så jättebra förutom att min mat knappt var ljummen. Visst är det jobbigt när man sitter bara två stycken och den enas mat är varm och den andras kall. Jag tycker verkligen att det ska vara 100 procent när man betalar mycket pengar på restauranger. 

Men hur kul är det för den ena att sitta och äta själv? Och hur kul är det för den andra att sitta och äta mat själv när maten väl kommer tillbaka?

Men vad gör man då? Biter ihop och låtsas tycka det är bra?

De lagade en helt ny rätt (förstås, det är nog så man gör) och Janne fick sitta och äta sin mat själv. Servitrisen var gullig och kom med lite räkor som jag kunde sitta och pilla med, men det dröjde ganska längre tills min mat kom. Då var det min tur att sitta och äta själv. 

Med en nota på 1600 kronor vill jag att allt ska vara tipptopp. 

Servisen var supergulliga och trevliga, vi fick en dessert som kompensation, men egentligen spelar det ingen roll. Jag ångrar mig för att jag skickade ut maten, det blev så synd om Janne som fick sitta och äta själv. 

  • 2010-11-01, 14:07
  • 0

Att äta lunch ute är både gott (oftast) och trevligt. Framförallt kan man bara dra därifrån och lämna all disk till någon annan. Folk som plockar bort och är dessutom trevliga (förhoppningsvis) är en bra kombo. Men… man betalar ett ganska högt pris. Maten jag lagade idag kostar mig under 10 kr per portion! Jag räknade lite snabbt under tiden jag stod vid spisen, potatis nötfärs (storpack) 1/1 lök, halv grädde + lite mjölk, mormors lingon samt frysta grönsaker. Maten räcker till 6 personer och då har vi inte ens kommit upp till 1(!) lunch ute på restaurang. Där det oftast ligger på runt 80-100kr för en dagens lunch.

Helt sjukt egentligen… därför tycker jag det är otroligt lyxigt att få sätta mig på en restaurang och njuta av dagens lunch. Men blir också helt tokig om det inte är bra. Det jag menar är, man vill ha valuta för pengarna annars kan jag lika gärna äta min (goda) mat hemifrån. Personalen utåt är minst lika viktiga, är dom sura och snorkiga går man inte dit mer. Stor eloge för all (då menar jag ALL) personal på Sankt Jörgens hotell där vi var i helgen. Vilka underbara människor som arbetar där. Ni vinner mycket på det.

Många kanske äter sin lunch ute för att  få det där sociala, det kan jag  förstå. Man kanske sitter inne på ett kontor hela dan och vill se lite folk och prata lite. Kan nog säga att jag är lite tvärtom där… men då står jag också med människor från morgon till kväll. Vilket jag älskar! Men en halvtimmes lugn och ro ger mig mycket energi.

Så nu babbla jag på lite om det, ville komma till att- SHIT pommes vad billigt det blir med hemmalagat! Dessutom vet jag vad jag stoppar i mig. ;)

Hur gör ni? äter ni ute?