• 2015-07-26, 07:18
  • 7

 

   God morgon vänner! Baconlindad fläskfile med senapssås kommer här. Nu tror ni jag har förinställt inlägget men jag är faktiskt uppe. Har vinkat av Marilyn och Maja som flyger till Spanien idag. Så roligt för dom. Inte ofta vi är uppe före 06 en söndag men kom i säng i bra tid igår så det var skönt. 

Här kommer världens enklaste och godaste recept. Är svag för såser med senap i, det ger väldigt bra smak som passar till det mesta. Detta åt vi häromkvällen och tjejerna trodde det var falukorv i ugnen. Haha.. 

Baconlindad Fläskfile

500 g Fläskfile

2 msk smör

1 msk grovmalen senap

1 krossad vitlöksklyfta

2 tsk hackad persilja

lite Cayennepeppar

Italiensk salladskrydda

Salt peppar

150g bacon

Putsa fileén och Sätt ugen på 250 grader.

Skär en djup skåra i köttet på längden. Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och kryddorna. Smaka av.

DSC_0731

Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och lägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter.

DSC_0735

Detta gjorde vi hos mina vänner Annika och Per för fler år sedan. Blir galet gott.

Nu gjorde jag en sepassås till. Älskar senap i mat!

Senap och dragonsås 

3 dl grädde

knappt 1 msk dijonsenap.

1 msk kalvbuljong

1 tsk dragon jag tycker inte det får ta över smaken så jag är försiktig med den kryddan. Ta efter tycke och smak.

1 tsk honung

2 msk creme fraiche

några droppar citronsaft

salt, peppar

Låt koka ihop, smaka av.

DSC_0749

DSC_0747

Det blev inte några speciellt bra bilder den här middagen, ibland är det bråttom och vi var hungriga. Köttet ser nästan torrt ut men icke! Det blev såååå gott. Lova testa.

Nu ska jag bege mig ner till dom andra i Göteborg. Möter upp dom på hotellet, vi ska ta en morgonrunda och sedan väntar en god hotellfrulle igen. Skulle sovit där i natt men stannade kvar i Skövde så jag fick vinka av Marilyn. Saknar henne redan min skrutt. Frågade nog tusen frågor och var ganska jobbig mamma i morse innan hon gav sig iväg. Hon åker med sin bästis Maja och hennes familj. Övertygad om att dom får det underbart nere i värmen.

Vi åt en god middag på Riviera i Skövde efter hon packat klart allt. Vill ni ha bra kött ska ni gå dit. Enkel restaurang men väldigt bra. Marilyn fick välja och då gick vi dit. Suddig bild under paraplyet igår.

IMG_2062.JPG

Vi hörs snart! 

 
 

 

 

 

 

 

 

2015-07-26 Hälsa

  • 2011-02-20, 16:20
  • 0

Underbara soliga söndag! Åh vad bra jag mår när solen skiner, man kan gå långa sköna promenader. Kallt men det spelar ingen roll, jag njuter ändå! Snart är det vår. :-) Idag blev det sovmorgon efter en supertrevlig kväll hos Annika och Per igår. Trevliga vänner, fantastisk mat, melodifestivalen och underbara, känslosamma QX galan. Hur trevligt som helst..!

En svart HM-klänning fick det bli!

Jag gjorde en förrätt som ni måste testa om ni inte har receptet innan. Detta är en himmelsk upplevelse och slår de flesta förrätterna med råge. Grillade havskräftor med örtsmör.

Kräftrorna klyfs och grillas hastigt med ett gott aromsmör. Servera med sprödvarmt bröd att doppa i det goda smöret. Beräkna 2-3 havskräftor per person till förrätt.

Örtsmör:

200g smör

4 pressade vitlöksklyftor

1-2 msk ljus fransk senap

2-3 krm cayennepeppar

2 tsk dragon

1 tsk italiensk salladskrydda

ca 4 msk finhackad persilja

Rör ihop örtsmöret i god tid. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ungspanna med folie i botten. Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn. ( några minuter till smöret smält)

Servera med en skiva bröd och något gott bubbel till om man vill lyxa till det. Finns massor av märken som kostar runt 90 kr och ÄR som champagne men det får inte heta det helt enkelt. Jag har detta recept i en gammal bok jag fick av mamma för tusen år sedan. Bästa boken för alla rätter är fantastiska så jag är så glad för att ha kvar den! Örtsmöret… havskräftor. Gör nu som jag säger- testa detta och bjud er käresta. Berätta gärna för mig vad ni tyckte.:)

Annika lagade sin superduper fläskfile med bacon. Har lagt ut det till er tidigare så det ska finnas här inne. Gormet!

Potatisgratäng, kantarellsås och en fräsch sallad. Gott!!!

TACK finaste för trevlig kväll!

Desserten- cheescake. :)

Hon hade marinerat bär i lite rom och sockerlag. Hur gott som helst!

Middagen bestod även av lite underhållning. NEJ jag kan inte spela cello men Annika försökte lära mig “Every breath you take” som hennes son hade i läxa. Må hända att jag är musikalisk och behärskar ett piano hyffsat men mitt försök att leverera underhållning på cello gick inte bra. Riktigt uselt faktiskt.

Att laga en fin lite lyxig middag hemma tycker jag är underbart! Man vet vad man får och det blir oftast bra. Det är det jag menar med att OM man går ut för att äta består det av flera upplevelser. Maten SKA SKA SKA vara tip top. Jag blir helt galen om maten är skit och man ska betala massa pengar. Det ska vara bra genom hela vägen, maten ska helst vara de där extra känslan. Smakerna, utseendet som du kanske inte kan få till hemma. Servisen och allt runt omkring tex…. man lägger ju ribban på val av restaurang förstås. Väljer jag en pizzeria så kanske den pizzan som kostar 80 kr är helt fantastisk. Det beror ju lite också på vad och vilket ställe man väljer. Men ska jag betala runt 250-300kr för en rätt ska det vara topplagat. Annars kan man ju lika gärna laga maten hemma..?! Tycker tyvärr att många restauranger inte håller måttet. Eller också är det jag som är gnällig och kräsen…;-)

Mellon igår… ja vad ska jag säga. Playtones- Fantastiska!!! Gillade faktiskt(!) Refrängen på Enemy. Resten- sådär. Vad tyckte ni?LENA PH- Oh my god. Hon levererar! Har nog redan spelat hennes “hårdrocksverison” Dansa i neon på engelska 4 ggr här hemma.

 Nu ska jag ta tag i hemmet och sen kommer mina änglar hem. Härligt. :-)

  • 2010-08-12, 19:31
  • 0

Annika och per bjöd mig på denna underbara rätt för ett tag sedan! Jag hittade tyärr inte bilden men ville ändå ge er ett bra tips!

Baconlindad Fläskfile

500 g Fläskfile

2 msk smör

1 msk grovmalen senap

1 krossad vitlöksklyfta

150g bacon

salt, peppar, persilja

Sätt ugen på 250 grader. Putsa filen ren.

Skär en djup skåra i köttet på längden, Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och smaka. Fyll skåran med blandningen och tryck ihop köttet. Linda bacon runt och lägg i en form. Sätt in i ugnen på andra falsen nerifrån och stek i ca 25 minuter. ( öppna inte ugnsluckan i onödan. :-) Ryker rätt bra då det är hög värme men det SKA det va. Vi trodde aldrig receptet stämde men det gör faktiskt det. Vi har testat!

Skär köttet i skivor och servera med tex potatisgratäng, stekta champinjoner och grillade tomater.

Detta blir vansinnigt gott!!! Och väldigt enkelt….

2010-08-12 Hälsa, Recept