• 2016-02-06, 16:16
  • 5

Macarons med olika fyllningar kan vara den godaste kondisbiten jag vet, förutom chokladbiskiver. För ganska många år sedan hittade ni mest bakverk på bloggen. Har alltid älskat att baka, det är både roligt och ett stort intresse och köket är min bästa plats hemma. Men efter att lagt på mig ca 10-12 kg fick jag nog. (Alltid kunnat äta det jag velat men efter 35 hände något) Jag bestämde mig för att fortsatt baka, laga mat men på raw, lowcarb, sockerfritt och mer naturliga ingredienser istället. Som kroppen mår så mycket bättre av. Det finns massor med kul att göra och nu har även tjejerna börjat göra godsaker i köket utan socker.

Men. Ibland vill jag göra något smaskigt onyttigt, kul om man tex har kalas eller bjuda hem någon. Man kan ju bjuda på både och.

Detta var första gången jag gjorde macarons, har aldrig vågat mig på dessa innan. Utseendet talar för sig själv. Man ska inte vara stressad när man gör dom och man behöver en varsam hand. Vet att man helst ska ha silicon istället för bakplåtspapper eftersom dom ska bort direkt efter ugnen. Fastnar snabbt annars, men det gick ganska bra med en vass kniv.

Inspirationen är från Leila bakar! Jag gjorde en vanlig smörkräm och lade i lite kakao och 2 msk Nutella.

DSC_2339

Vispa äggvitorna, sedan häller du i sockret sakta och vispar så du får en fin maräng, toppig smet.

DSC_2345

Spritsa ut små runda som femkronor ungefär.

DSC_2347

Låt dom stå 15 minuter före ugnen, ingen sprack faktiskt. Förutom när jag klantade mig efter.

DSC_2348

Rör ihop allt till krämen medan kakorna är i ugnen. Janne tyckte bilden nedan såg ut som något annat men jag dreglar, haha!

DSC_2355

DSC_2372

Inte dom finaste men ofattbart gott! ;)  Krispiga, frasiga och sega i mitten.

DSC_2396

Äter man en bra kost på veckorna är att det är gott att ta något man känner för till helgen. Utan dåligt samvete, annars tar jag ingen.

Här i Göteborg är det grått och regn men vi har precis varit ute en runda. Nu blir det Jannes goda köttfärspasta (bönpasta) sedan ska jag lägga upp bilderna från gårdagen som var en lyckad och mysig kväll med vänner.

KRAM alla fina läsare! Här laddar vi för mellon, älskar dessa veckor nu när det drar igång!! Vem hejar ni på?

2016-02-06 Recept , ,

  • 2015-10-30, 16:08
  • 8

Här kommer ett enkelt recept på goda bountybollar! Lchf och ekologiska ingredienser. Jag älskar godsaker som smakar gott men utan vitt socker eller mjöl. Jag har en gång varit beroende av allt som innehåller socker och vägrar bli det igen. Kan smaka, äter gärna en god dessert men aktar mig för att äta godis eller hamna i sockerträsket igen. Jag åt något sött varje dag förut, limpan på magen bara växte. Humöret var katastrof. Gick sakta uppåt på vågen och fick byta klädstorlekar, enbart för att jag var fast i sockerträsket. Socker ger ännu mer sug på sött och vitt mjöl, sedan är det lätt att man är fast i ekorrhjulet.

Jag får dagligen mail från läsare som har mycket frågor kring detta, måste äta något sött varje dag, går upp i vikt och känner sig orkeslösa. Därför lägger jag in några tips här och där framöver i några inlägg så kan ni som vill ha hjälp få en liten påminnelse då och då om ni vill.

Klarar du inte av “att bara ta en bit av kakor eller godis”, vill ha en förändring. Gör då ett medvetet val. Ta hellre ingenting av det du triggas igång av. Det är i din hjärna bara. Din kropp överlever utan fikat till kaffe om du inte mår bra av det. Ångesten är inte värd det. Ska du mumsa i dig kakan får du också ta konsekvensen. Ditt val. Njut av den istället om du väljer ta den, sedan bra. 

Här kommer mitt tips för gott Halloweengodis! (Naturlig sötning)

DSC_0262

Recept Bounty 12-14 stycken 

10 dadlar, urkärnade

1 dl kokosmjölk

200 gram kokosflingor

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljextrakt

1 msk kokosolja

1 msk starkt kaffe

ca 100 gram mörk choklad, finns många olika som jag tycker är bra. Jag köpte på hälsokosten helst ekologisk. Alt vanlig 70 %. Eller gör egen…

Jag köper alltid dadlar i lösvikt, dom ekologiska. Fantastiska , krämiga och enkelt att mixa ihop till en krämig smet.

 Gör så här: 

Mixa först dadlarna, sedan resten av ingredienserna. Det ska vara en krämig, inte för lös konsistens. Rulla sedan i små bollar och ställ i frysen en stund. 

Smält chokladen i vattenbad och doppa. Ställ kallt

IMG_3430.JPG

Jag försökte mig på lite halloween men ser mer ut som påsk, haha! Kokos på chokladbollarna som blandats med nån droppe hushållsfärg. Har gjort både Bounty och chokladbollar som vi ska mumsa på i helgen.

IMG_3435-0.jpg

Njut och hoppas ni har en riktigt mysig fredag!