• 2019-06-27, 21:20
  • 15

Vilken mysigt dag vi fick igår med Oliwer! Så mycket kärlek det finns i en sån liten människa, så älskad och så underbar. Nu är han tre veckor gammal, så liten men så fin och go. Nu börjar det hända mer grejer, han tittade mer, ögonen var mer öppna och vilken häftig känsla det är när man pratar med en så liten och de ligger och bara tittar och lyssnar.

Jag minns tiden med mina små, hur mysigt det var när de låg på skötbordet. Jag stod ofta en lång stund där och bara pratade och man ser hur de härmar med munnen och gör likadant.

Han är så lik Erik och farfar, visst är det häftigt när man ser likheter när de är så små. Mammas mun tycker jag.

Tittut! 

Erik är helt fantastisk, så lugn och klok, så grym pappa. Kolla stilen Oliwer har, haha han ligger och sträcker sig som en kung.

Här har han däckat totalt, jag matade och sen slocknade han direkt. En nyfödd blir så lugn när de äter och nästan så de blir lulliga.

Vi köpte med oss en nalle från Italien förstås, han har ju faktiskt lite italienskt blod i sig ändå. (Jannes mamma är halvitalienska)

Vi var där hela dan igår och åkte och handlade och fixade lite. Erik önskade jordnötssås, finns en viss person till som blir överlycklig om han får det. Så det klart jag fixade. Recept HÄR.

Hittade mer söta bebiskläder, kolla så gulligt. Detta köpte vi på HM.

Och idag hade Erik tagit på detta, så sött och fint.

Här är den blå tunna filten jag köpte på Livly, ska ni köpa present eller till era små-vilka underbara filtar. Fantastisk kvalite, så skön.

Faster Ida som också bor i Sthlm kom förbi på kvällen en stund. Roligt att ses!

Ni kommer få se mycket bebisbilder här inne framöver, men hoppas ni gillar det. Går ju inte låta bli.

Tvungen fota Janne med kidsen också.

Vi sa idag att vi ska städa ur och göra fint i det lilla rummet hemma hos Janne så de kan ha det när de kommer ner.

Var hittar vi fina bebissaker och möbler och sånt? Ett antal år sedan jag köpte barnsaker till mina tjejer så lite kul att veta var de bästa butikerna finns. Tips på nätet?

Typ säng, möbler, babygrejer och lite tillbehör. Måste vara gulliga saker men bra kvalite.

Tipsa gärna om ni vet!

 

  • 2019-06-16, 14:57
  • 19

I torsdags fick vi träffa Oliwer, en vecka och två dagar gammal, Erik och Malins son. Jannes första barnbarn.

F a r f ar. Känns otroligt och konstigt och alldeles underbart. Vilket underverk, han var så fin, jag kan inte sluta titta på bilderna. Så stolta fina föräldrar som mötte oss när vi kom med tåget. Så häftigt och märkligt på samma gång. Känslan när vi äntligen fick kika ner i vagnen och titta på Oliwer går inte beskriva. Så kul att vara med Janne och se hans känslor när han fick hålla honom. Han var rörd.

Har ni sett så ljuvligt med en alldeles nyfödd.

Älskar den bilden på Erik, så mycket kärlek.

Vem tror ni köpte dessa presenter? Haha. En Frölundabody i storlek 50! Så söta kläder.

Jag köpte kläder i en annan butik, haha. Tack för alla era tips. Fanns inte stopp när jag handlade, så mycket fint i Livly butiken.

Fina mamma Malin. Mycket glädje och tårar (amnings och glädjetårar) men hon är så duktig. Oliwer ammar jättebra nu.

Bloggläsare ville veta vad jag köpte, jag köpte en gosig tunn filt, några sparkdräkter och en mössa på Livly. Ljuvlig kvalite.

Frågade Malin vad de behövde och köpte med en del smått som passar precis just nu som jag hittade på HM.Babybodys omlott, går åt så mycket praktiska kläder i början och allt är så stort, kul med kläder som ändå passar just nu.

Kunde inte låta bli köpa sparkdräkten med öron, söta kläder på Livly.

Vi var där två timmar, jag vet hur jobbigt det är i början, man är så trött så trött som nybliven mamma, alla hormoner och allt efter en förlossning så en kort stund räcker, de var ganska trötta men vi ses snart igen. Vi hade så mysigt och roligt, jag och Malin pratade väldigt mycket om allt kring hormonerna, alla känslor som kommer efteråt.

Det är ett helt nytt liv, så mycket kärlek så man nästan spricker men också en hormonchock som inte går att förbereda sig på. Malin ville gärna jag skulle skriva om en sak just kring detta men det kommer längre fram.

Att ta emot besök är väldigt roligt, man vill visa upp sitt underverk för hela världen. Men det tar kraft och all energi behövs till den stora omställningen så det kändes ändå skönt att vi inte stannade så länge även om tiden sprang iväg. Snart ses vi igen!

Vi älskar er, välkommen till världen Oliwer!

Efteråt tog vi tåget ner till Göteborg. Hade bokat första klass på MTR och vilken toppenservice. Full pott för det. Kan verkligen tipsa er, även om bokningssystemet inte var så lätt men grym service vi fick. Allt serverat på plats.

 

2019-06-16 Johanna Toftby , ,