• 2018-10-06, 19:32
 • 35

I morse var jag gäst i Nyhetsmorgon för att prata om min bok och vägen ur sorg och panikångest. Det blev en stark intervju, Jenny Alversjö är fantastisk på alla sätt, hon är varm och närvarande. Vi pratade om den svåra sorgen efter att jag förlorade mitt första barn, hur man kommer vidare och om ormen som lever i min kropp.

Panikångest är ett helvete och har man en gång varit med om det förstår man. Jag vet att många kämpar med detta, men det jag vill först och främst säga är att ångesten innebär att kroppen reagerar på något.

För mig var det sorg. 

Jag har skrivit mycket om detta i min bok “30 om dagen – En livsresa”. Jag hoppas någon där ute kan bli hjälpt och känna sig mindre ensam av att höra vad jag kan berätta.

Du kan beställa min bok HÄR. Den är signerad! 

I slutet av intervjun började Jenny prata om att Lisa-Marie reser runt i Thailand och undrade vad jag skulle vilja säga Lisa-Marie om jag fick prata med henne. Jag började svara och plötsligt frågade hon om Lisa-Marie var med oss.

Jag ramlade nästan ihop! Jag har aldrig blivit så överrumplad och tagen, tårarna bara forsade. Jenny fick prata med Lisa-Marie som var med oss på Facetime på världens största storbild där vi satt. 

-Hej mamma! sa hon och då grät jag ännu mer. Det var känslor över hela mig, dels efter den starka intervjun, dels av att få ha med Lisa-Marie i en direktsändning i TV inför så mycket tittare!  

Jag var så omtumlad, så glad och det var faktiskt Jenny som hade kommit på den iden efter hon läst på min blogg att jag tyckte det var så jobbigt att Lisa-Marie skulle resa ut på äventyr. Tack älskade fina tjej för att du vågade vara med i direktsändning och allt. 

Se hela intervjun HÄR, Lisa-Maries överraskning i direktsändnining HÄR (Kortare klipp från intervjun) 

Tack TV4 Nyhetsmorgon för att ni ville ha mig som gäst en lördag när så många tittar!

Tack älskade Camilla som är mitt stora stöd och ansvarig för PR och lansering av min bok. Hjälper mig med allt. Från att hämta kaffe i sminket, till att peppa och se till så allt funkar och jag sköter mig. Hehe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 2018-08-23, 08:06
 • 10

Innehåller reklam för min bok 

Jag blir så glad när jag ser alla människor i sociala medier som läst och tyckt om min lilla bok! Det betyder jättemycket för mig. I mina ögon är det ju inte bara en bok som ni recenserar, utan hela mitt liv och vad jag lärt mig av det. 

Särskilt glad blir jag när någon skriver att jag kan inspirera, det är vad jag mest av allt i hela världen vill kunna göra. Om bara en person mår en liten aning bättre av att läsa “30 om dagen – En livsresa” så var det värt all möda att skriva boken.

Vill du beställa boken finns den HÄR.

Här är ett par av de härliga recensioner som jag hittat. (Har frågat om lov att publicera) 

Tack också fina vänner och bloggkollegor, ni är underbara! Att få läsa om recensioner hos er läsare och bloggvänner går rakt in i hjärtat.

Tack gulliga Ida!

Tack fina Mirka!

 Tack Mona, så fint skrivet. 

Tack snälla ni, ni är underbara!

Nu är jag på tåget mot Stockholm, inte många timmars sömn, sover bedrövligt ensam och när jag ska upp tidigt mot tåget. Men det blir en rolig och spännande dag.

Kram!

 

 • 2018-08-19, 17:05
 • 16

Innehåller annonslänkar

Har ni en fin helg? Jag vet knappt vilken dag det är, men lite skönt ändå. Har kört järnet med signeringar, vi har kört iväg böcker hela dagarna och är så tacksam för att vi har Mailbox runt hörnet som vi anlitat att packa och skicka alla böcker.

Boken kommer snart ut i butiker, bland annat på akademibokhandeln så ni som inte vill beställa kan alltså snart köpa min bok ute i handeln. Så häftig och märklig känsla. Signerar förresten i Skövde nästa helg, kommer även köra i Göteborg. Återkommer!

Tack, tack, tack alla som beställt min bok!

Önskar ni beställa signerad bok? Det finns några böcker kvar i vårt egna lager HÄR. Två stora pallar är sedan signerade och ivägskickade.

Som andra författare säger som får sina första böcker i sin hand, det är som sin bebis. Klämmer och känner och kan inte sluta på den.

Tack Henrik på Mailbox för ett fantastisk jobb den här veckan.

Rosa linne och byxor HÄR och HÄR. Skönaste jag haft. Batic är snyggt, visade dem från resan på instastories och många som frågade.

Härligt med Pride! Allas människors lika värde. Fantastiskt att det blir större och större. Läste att den stora arabiska stjärnan Nancy Ajram vägrade uppträda på Götaplatsen med regnbågsflaggor så Göteborgs stad fick plocka ner dem. Synd att de inte avbokade stjärnan istället.

Vi såg förstås på Prideparaden i Göteborg igår. Såg ni? Visst var det häftig stämning. Clarion Post hade den snyggaste vagnen, det säger jag inte för att jag ska ha min releasefest där, de stack ut rejält med sina tusentals ballonger och ballongprinsessan som gick längst fram. Coolt! Jag gillade även folkdansarna med häst och vagn, dragspel och fiol, vacker gångmusik.

Alla stolta föräldrar.

Vi tog en sväng till vårt favorittak här i Göteborg. TaKet på hotel clarion vid stenpiren. Inte varit där på länge så det kändes kul att hälsa på vår kompis Daniel och njuta av solnedgången. Daniel är bartendern i SVTs succeprogram Första dejten som även är nominerade i Kristallen. Så kul!

Ponchon! Som jag använder alla mina, har grå, blå, rosa och beige. Haha! Älskar dem! Missa inte rabattkoden hos Ellos nu 30% på allt HÄR!  Snygga Ponchos HÄR. 

Välkommen älskade höst! Tränar utomhus så länge vi kan, men ser fram emot många pass på gymet.

 

 • 2018-08-08, 18:25
 • 21

Åh vad jag är glad! Nu håller jag äntligen min bok i handen. Jag och Janne tog emot leveransen idag och det var inget litet paket som kom, det var pallar med böcker. Ofattbar känsla! Jag tycker den är så fin! 

Bäst av allt är att ni härliga bloggläsare redan har beställt två tredjedelar av dem. Men vill ni ha ett signerat exemplar så kan ni fortfarande beställa det HÄR. 

 

Det känns som jag jobbat i evigheter med den här boken och på sätt och vis har jag ju gjort det hela mitt liv. Att skriva tog lång tid och mycket energi, men att leva allt tog ännu mera. Jag hoppas boken kan hjälpa många och hitta motivation och inspiration. 

Nu ska jag sätta mig och signera så ni som redan beställt får era böcker så fort det går. Jag och Janne har burit böcker i timmar, men det var som att bära sitt barn. 

Kunde inte sluta gråta. Glädjetårar. Det är så mycket känslor.

  

Nu ska jag sätta fart att signera!

 

 • 2018-08-07, 22:03
 • 5

Tack för alla hälsningar i tävlingen där ni kunde vinna min bok till en vän. En signering där ni fick önska vad jag skulle skriva.

Så fina hälsningar, allihopa. Blev riktigt rörd. Jag lovade tävla ut tre böcker men måste ge er fem, allra helst till er allihop, haha.

Men jag ger fem vinnare varsin bok som jag kommer skriva den hälsningen ni önskar. Jag mailar er! Vill du beställa ditt signerade ex kan du göra det HÄR. 

Stor kram från mig

Karolina Hallström 

Hej.

Jag skulle vill vinna boken till min älskade lillasyster som har kämpat under ett års tid med panikångest i varierad karaktär efter att hon förlorade sina tvillingbebisar i magen. Jag är övertygad om att boken skulle komma henne till nytta och vägen tillbaka till ett sundare leverne med motion och bättre kost. Hon förtjänar en nystart.

Hälsningen i boken vid eventuell vinst:

”Till finaste du, du är värdefull”

Maria Härling

Till min dotter Josefin från Mamma genom Johanna Toftby. En inspirerande kvinna som har hjärtat på rätt ställe, skinn på näsan och vågar förverkliga sina drömmar. En inspirerade influenser och sann förebild. En liten försmak av livets resa.

Therese

Å skulle gärna vilja vinna din bok. Inte bara till mig själv utan så hela min familj kan läsa. Länge leve hälsan!

Malin 

Hej! Tack Johanna för att du skriver och pratar så öppet om ångest. Det betyder mycket för många. Jag har många runt omkring mig som lidit av ångest. Jag har alltid själv mått bra, och inte riktigt förstått vad det är.. och varför man har det.. Jag har en förändring på EKG, i hjärtats syresättning. Haft i flera år, och mår bra och det är okej. Men träffade en läkare för några ve sen i ett annat ärende, som ville utreda detta igen.

Jag började må så fruktansvärt dåligt då, yrsel, ont i bröstet, domnade i fingrar mm, som jag förknippade med hjärtproblem. Åkte hem i förrgår en vecka för tidigt från marbellla, skulle vara där tillhands för min 19åring som går bartender kurs. För jag mådde så dåligt.. träffade en underbar läkare idag som förklarade att det var ångest jag hade nu, pga hjärt utredningen. Så skönt att höra, trodde jag tappat förståndet totalt..! Skulle vilja läsa boken själv! Och skriv: Det är bara ångest, och det går över!! Kram/ Malin

Ylva 

Hej! Jag skulle vilja ge denna bok till min dotter! Hon utmanades tidigt i livet med att vi, hennes föräldrar gick isär, hennes pappa tog inte hand om sig – det fick hon göra och när hon var fjorton dog han. Just efter att de börjat hitta tillbaka till varandra. Trots detta har hon idag vuxit upp till den bästa av de bästa och jag önskar att hon nu får ta del av din resa, som ytterligare pepp.

Jag skulle vilja att du skrev; Smurf! Du är unik och har kommit en lång väg, som ytterligare pepp får du ta del av min resa (dvs din Johanna). Med Vänliga hälsningar Ylva

 

 

 

 

 

 

 

 • 2018-08-01, 10:46
 • 93

Nu kommer äntligen min bok från tryckeriet! Redan nästa vecka är de första exemplaren utlovade, i stället för under vecka 35 som jag först fick veta. För att fira vill jag tävla ut några exemplar som jag förstås signerar. Men eftersom ni är så många som redan beställt av mig så vill jag hjälpa er att ge bort boken i present i stället.

Så skriv vem ni vill ge bort boken till och vad ni vill att jag ska skriva i den. De tre bästa motiveringarna vinner ett exemplar.

Ni har två dygn på er från och med nu! Tick tock… tick tock…

Vill du vara säker på att få ett signerat exemplar, åt dig själv eller någon annan? Då beställer du det HÄR. 

 • 2018-07-15, 20:05
 • 17

Innehåller reklam för min bok 

Tack alla ni som redan förbeställt min bok! Många har frågat när ni får den och preliminärt kommer den vecka 35, den håller på att tryckas nu. Jag är så pirrig och förväntansfull!

Under tiden bjuder jag gärna er alla på en sida ur boken. För er som inte beställt och vill förbeställa min bok kan ni göra det HÄR. 

Boken heter ju “30 om dagen – en livsresa” eftersom jag fick ett recept på just 30 om dagen för att få ordning på mitt liv och få kontroll över panikångesten. 30 minuter motion, vilket nästan kändes värre än om det varit 30 tabletter som jag först trodde.

Min granne och vän Pernilla gav sig tusan på att få ut mig och här har hon för första gången släpat ut mig för att bara gå i en halvtimma.

Ni som bor eller varit mycket i Skövde vet hur Käpplundabron ser ut. Den är egentligen inte så lång eller brant eller hög… men på den första promenaden för så många år sedan var den enorm för mig.

Utdrag från kapitel två. Foto: Rickard L Eriksson

Vi närmar oss Käpplundabron, som går över en hårt trafikerad väg som skiljer ett bostadsområde från ett annat. Vi passerar några få men stora träd i en liten dunge på höger sida. Det går ju bra det här! Snart måste den där halvtimman vara över, det känns bra att ha kommit igång. Bara inte ångesten kommer, inte nu, inte mitt på bron.

Vad gör jag om den kommer mitt på bron? Då har jag ingenstans att ta vägen. Det är inte så högt men det är fullt med bilar som kör i hög hastighet under den. Och åt andra hållet finns det mer bilar som kör alldeles för fort.

Jag kan inte bara stå mitt på bron och inte kunna andas, det går inte. Om jag går riktigt fort då? Fast det kan jag inte, benen är redan två värkande stela träpinnar. Dessutom är hjärtklappningen så otäck om jag anstränger mig för mycket, jag kan få panikångest bara av den. Slår inte hjärtat redan lite fort för resten? Och är det inte lite svårt att andas?

Jo det tar emot. Nej, inte nu! Inte inför Pernilla, inte ute bland människor! Jag orkar bara inte.
Det dansar färger framför mina ögon och jag blinkar för att få bort dem. Benen darrar och knäna känns svaga som om de ska vika sig vilken sekund som helst.

Mina händer greppar om dubbelkärrans handtag så hårt att knogarna är vita. Nu måste jag väl ha kommit över bron?
Att titta upp är omöjligt, det är svårt nog att öppna ögonen igen. Jag är rädd att färgerna fortfarande ska vara där, men jag ser bara en sliten asfalt med lite grus som slirar ovanpå.

Den står stilla. Alltså står jag också stilla. Jag försöker andas lugnt, få ned lite luft i lungorna som skriker nu, och säger till hjärtat att lugna sig. Varje andetag blir lite djupare och lite lugnare igen så det ger kroppen en aning mer syre än det föregående. Jag försöker hålla luften nere och känner hur hjärtat börjar slå lite långsammare också.

Efter vad som känns som en timma börjar jag höja blicken. Bron är kvar i bakgrunden. Jag är inte ens i närheten av den. Den ligger där retfullt utom räckhåll. Pernilla tittar oroligt på mig och undrar om vi kanske borde gå hem nu. Jag nickar och tittar på klockan.
Vi har varit ute i tio minuter.

 

 

 • 2018-06-29, 17:50
 • 6

Innehåller reklam för min bok 

Idag är dagen D! Vet ni vad jag pysslat med hela dagen fram till nu? Boken har gått iväg för tryck! Hurra vad jag är glad! Boken har förstås varit iväg för korrekturläsning flera gånger hos olika personer men vi har slutkorr och då ska allt vara klart.

Och nu är alltså boken iväg för tryck! Kan nästan inte tro de är sant. Ni är väldigt många som förbeställt boken, ni anar inte hur tacksam och glad jag är för det. Vi har fått beställa mer böcker till shopen flera gånger och förlaget kommer få trycka mer än vad vi planerat. Hjälp alltså, det är galet!

Förhandsbeställ boken HÄR. Tack från hjärtat allihop. Det ska bli roligt att snart få den i handen.

Har varit på möte på Clarion Post och ett annat spännande möte idag, vilken hektiskt vecka det har varit. Men nu kommer mer inlägg och nya recept här inne, puh. Skönt att kunna bocka av saker.

Igår var vi på ett White Party på Clarion Post, ska tipsa er om deras takbar med pool som ni snart kommer kunna besöka utan att bo på hotellet. Riktigt kul!

Ska faktiskt iväg på en trevlig AW med några vänner här i Göteborg men ville in och önska er en mysig fredag.

Stor kram på er!

 • 2018-06-27, 14:11
 • 8

Wow! Ni är fantastiska! Jag trodde aldrig att intresset för min bok skulle vara så enormt. Det tog ett par timmar att sälja slut på böckerna som vi beställt från mitt förlag Bladh by Bladh. 

Men oroa er inte, jag har beställt ännu fler så ni kan fortfarande förhandsbeställa och jag lovar att signera vartenda exemplar som bokas i förväg via min egen webbshop. HÄR! 

Att ni vill läsa “30 om dagen – En livsresa” betyder så mycket för mig. Jag har drömt i många år om att få berätta min historia i bokform och måste säga att jag är jättenöjd med resultatet. Hur mycket jag än älskar att prata med er via bloggen så var det något helt annat att få så mycket utrymme att berätta hela min resa i det här formatet.

Och ännu gladare blir jag när så många av er redan har beställt boken! Jag kommer garanterat att få skrivkramp av att signera alla som ni har beställt, men jag klarar fler, jag lovar! Så många ni vill ha!

Nu hejar vi fram Sverige, så spännande match! 

 • 2018-06-26, 19:55
 • 63

Äntligen är den klar, min första bok! Åh, vad glad jag är! Vecka 33 kommer den preliminärt ut i handeln, men du som läser bloggen kan beställa den redan nu. 

Och förstås signerar jag alla exemplar som förbeställs i min egen webbshop, HÄR! 

Ni är många som undrat om det går att köpa signerad böcker och jag kan äntligen lova: Jajemen, det är klart ni kan det! Vi gör det bättre, alla som beställs i förväg här på bloggen blir signerade. Jag ska sätta mig med en stor hög böcker, ju större desto bättre, och signera varenda en. Janne har lovat hjälpa till med att skicka ut dem.

“30 om dagen – En livsresa” kommer förstås att säljas i bokhandeln och på olika nätshoppar också, men det är bara de exemplar som jag säljer själv som jag lovar att signera. Ge mig skrivkramp nu! Först till kvarn!