• 2017-12-04, 15:59
  • 73

Samarbete med Löfvingkliniken 

Ansiktet ser ut som om något gett mig ordentligt med stryk, svullet och missfärgat. Vill man bli fin så får man lida pin. Och vad är en bättre julklapp till mig själv än att känna mig riktigt fin med hjälp av botox? Nervgifter och den härligt plastiga känslan av att slippa vara mig själv, bättre blir det inte! Vill se så onaturlig ut som möjligt.

Har du provat botox? Eller vad vill du veta? Skriva gärna!

Nej, jag är inte allvarlig. Lite reaktion på botoxbehandlingen brukar jag få, men det går över snabbt. Jag är mycket mer trött på omgivningens reaktioner än på lite blåmärken efter behandlingen. Det är farligt i Sverige att säga rakt ut att man använder botox eller fillers. Det är något fult och skamligt att våga säga det.

Men jag heller inte alls med. Jag tycker var och en gör som man vill.

Varje gång jag skriver om botox så kommer det floder av kommentarer med påståenden som att botox skulle vara ett nervgift. Det är lika löjligt som att prata om att saffran eller kaffe är gifter, båda är livsfarliga i för höga doser.

Det jag gillar är att lägga i så man inte ser konstgjord ut. Sedan tycker vi olika även om vad som är snyggt och inte. Jag går till Håkan och Louise på Löfvingkliniken, som är utbildade läkare, Håkan är neurolog och Louise jobbar på barnkliniken och är narkosläkare. Båda är superduktiga på att se ansiktet och inte bara lägga medicinskt. 

Jag känner mig trygg och blir alltid nöjd. Jag vägrar få tunga ögon eller tung panna som det lätt kan bli om man inte lägger i på fler ställen än bara pannan.

När jag var hos Löfvingkliniken nyligen gjorde vi enligt migränschemat, men även på fler ställen för att få lite lyft.

Vill ni boka tid eller fråga om något, hör av er till dem! 031-711 62 02 

Botox är ett läkemedel och som många andra läkemedel är det farligt om man tar jättemycket av det. Jag tar botox för att få ordning på min hemska migrän, men även för skönhet. Jag lägger i för att lyfta lite här och där. Mungipan tex. Oj oj vilken skillnad! Såg ut som en gädda innan och då är jag ändå mest glad och skrattar ofta. Kanske därför allt börjar hänga, haha. 

Lika avslappnad på båda bilderna. Skillnad va?

Jag älskar skönhetsbehandlingar men jag är extremt kräsen. Skulle aldrig låta någon gå loss och göra vad som helst. Jag gillar att få helheten. Blir ett snyggt och fräscht lyft.

Jag skulle aldrig rekommendera en fullt frisk tonåring att göra botoxbehandlingar, jag var över 35 när jag började. Även om jag inte haft en massa rynkor och som tur är har sluppit dragspelet i pannan så har jag en djup hemsk skåra i pannan. Jag ser ständigt arg ut om jag inte gör något åt den. 

Lägger man på rätt ställen kan det även lyfta så du slipper de djupa skårorna nedanför näsan, nasolabialveck tex. Blir superfint.

Akta er för att lägga för mycket fillers, kan lätt se svullet ut. Det enda jag gör som filler är lite i läpparna men det ska jag skriva mer om. Har du djupa veck i pannan måste man lägga filler först för att “fylla ut”.

Så kul med olika behandlingar. Älskar det! Om ni visste vad många som blir hjälpta och fina, som kanske ser trötta ut fast de inte är sovtrötta. Det lilla kan göra så mycket. Skönhet kommer inifrån men det går hand i hand vad du ser i spegeln.

Det allra viktigaste kan jag inte säga för många gånger. Kolla upp kliniken så ni hamnar på ett seriöst ställe. 

Löfvingkliniken och SKIN i Göteborg är proffs, likaså Danielle i Gävle och Stockholm. Varit hos henne många ggr, ska ta reda på var hon är nu om ni bor i Stockholm.

Var hos en i Göteborg för några år sedan och fick migrän i 4 veckor efter. Det vill ni inte vara med om, så kolla upp noga innan. 

Om du är nyfiken på botox, låt inte de som gnäller hindra dig, gör vad just du vill.  Se bara till att använda en seriös klinik så kan det bli årets bästa julklapp till dig själv. Eller varför inte önska er presentkort? 

Jag är så nöjd för jag slipper migrän och jag tycker det är fint att få lyft på rätt ställen.

Nu ska jag iväg på ett möte, vi hörs snart!

 

 

 

2017-12-04 Johanna Toftby , ,

  • 2017-03-19, 19:16
  • 80

Dags för Botox igen. Jag kör var tredje månad som på ett schema, eftersom om man som jag tar Botox mot migrän så behövs det så ofta. En del tror att det är min undanflykt för att jag inte vill erkänna att det är av estetiska skäl, men sanningen är båda delarna. Det tycker jag inte är något att skämmas för alls.

Vad tycker du om att använda Botox? Berätta i kommentarsfältet!

Jag älskar att jag känner mig snyggare efter behandlingen, eller rättare sagt när svullnaden gått ned. Direkt efteråt känner jag mig väl inte så jättesnygg, det ser mer ut som om jag varit i slagsmål. Men sedan blir det desto bättre. Den stora rynkan jag haft mellan ögonbrynen behöver jag knappt fylla i längre för att jag kan använda Botox för att möta Olle i grind.

Jag hatar verkligen den rynkan. När den var framme fick den mig att alltid se arg ut, utom när den fick mig att snarare se förvånad ut. Vilket som var mest irriterande vet jag inte. I stället kan jag lyfta upp huden och göra ansiktet mer lugnt. Men det gäller att använda Botox med finess så det ser naturligt ut. Jag vill inte vara blank som ett smörpaket i pannan, eller få ögon som tyngs ned och så kan det gå om man lägger för mycket. Det blir stelt, tungt och ser helt enkelt inte bra ut alls. Tricket är att lägga precis lagom så man känner sig nöjd och prova sig fram till den perfekta behandlingen.

Musklerna börjar slappna av ganska snabbt, jag älskar att känna av det redan dag två medan det mer kosmetiska resultatet, hur det kommer att se ut, kan ta två veckor innan det går att avgöra helt.

Nu vet jag att några läsare kommer att bli irriterade. Av någon anledning ska man inte prata högt om att man använder Botox, än mindre rekommendera andra att göra det. Jag kan inte förstå varför jag skulle smyga med något som jag valt att göra själv. Jag mår bra för att det hjälper mot migränen och för att det får mig att se bättre ut, åtminstone i mina egna ögon. Och det är vad som räknas. Vem skulle annars bestämma vad jag får och inte får göra, så länge det inte skadar någon annan?

Jag vet inte om jag skulle använda Botox om jag inte hade problem med migrän, men ärligt talat så tror jag att jag skulle det ändå. Utseendet är viktigt. Det är viktigt för mig för att jag själv bestämmer att det är viktigt för mig. Ingen tvingar mig till det och då ska ingen tvinga mig att låta bli heller.

 

För alla som är nyfikna och överväger att prova Botox kan jag bara säga: Gör gärna det, våga att gå emot strömmen och inte lyssna på gnället. Men gå till en godkänd klinik, det är jätteviktigt. Själv går jag på Lövningkliniken, som har två läkare. Neurologen Håkan och narkosläkaren Louise gör att jag känner mig trygg under tiden och nöjd efteråt. De är inte bara superduktiga på den medicinska delen utan även på den estetiska. Båda behövs för att det ska bli bra.

I tisdags tog vi hand om mungiporna. Senast gjorde jag det i juli, så det höll i sig länge. Jag älskar hur snyggt det bli efteråt, vem vill se ut som en gammalgädda i munnen? Men just mungiporna är svåra, det är ett riktigt test av hur duktig kliniken är. Blir det fel så kan det se snett ut eller att man ser ut som en clown. Om det är bättre eller värre än en gädda får var och en bestämma själva, men helst väljer jag ingetdera.

Bilden till höger är tre dagar efter, mungipan har redan blivit bättre.

 

Har du själva testat Botox eller funderar på det? Berätta och fråga här på bloggen!

 

2017-03-19 Johanna Toftby ,
  • 2016-10-04, 19:47
  • 127

Många har hört av sig när jag skrivit om Botox. Ännu fler har hört av sig om att jag skrivit både om psykiskt välmående och om Botox. Jag ser inte att de sakerna skulle stå emot varandra egentligen, tvärtom. Att må bra psykiskt och att må bra fysiskt hänger ihop. Och visst kan jag må bra över att se mig i spegeln och bli glad över bilden som möter mig. Sedan älskar jag att jag blir av med svår migrän. Det är det bästa som hänt.

Vad tycker du? är botox naturligt eller onaturligt? Snyggt eller skrämmande?

IMG_6060.JPG
Det finns väldigt många starka åsikter om Botox, som mer eller mindre bygger på fakta. Jag är ingen expert själv, jag vet bara vad det gör för att få mig att må bättre, både fysiskt och psykiskt. För att ta reda på vad som egentligen är sant bad jag läkaren Håkan Löfving på Löfvingkliniken att reda ut vad Botox egentligen är, vad det används till och inte minst hur man ska använda det utan att ta några risker, vilket många verkar vara oroliga för. Mycket intressant text. Hoppas det hjälper. Texten är lång men läs gärna igenom, det är oerhört intressant.
Kram Johanna
//
Botulinumtoxin, som oftast säljs under namnen Botox, Vistabel eller Azzalure, bildas av en bakterie som heter Clostridium Botulinum. Intressant nog är det det enda helt genuina naturmedlet som apoteket har kvar i sitt sortiment. Närmsta släktingen till Botox är stelkrampstoxin som bildas av en närmast tvilling till den bakterien, Chostridium Tetani. De finns på samma ställen, så om man får i sig botulinumbakterier så sker det på samma sätt som man får stelkramp, det vill sägs, jordiga sår, dåliga konserver och så vidare. Eftersom de båda är närmast helt identiska trots att de gör rakt motsatta saker, det vill säga, ger kramp istället för avslappning så har den en gemensam egenskap – det är lika lätt att bli immun/vaccinerad mot båda.

img_1523

IMG_5111.JPG

Nu vet vi sedan 20 år exakt hur mycket och hur ofta det kan ges utan risk för immunitet. Dessutom, vid kosmetisk/estetisk användning finns inget känt fall av immunitet beroende på att doserna som då ges är så låga. Så, som någon kommenterade på bloggen: ”efter några år blir man immun mot Botox” är helt osant.

Botox kallas ofta för ”nervgift”. Sanningen är att Botox varken påverkar nerv eller muskel utan blockerar signalerna från nerv till muskel genom att blockera den signalsubstans (acetylkolin) som ska förmedla impulserna. Det blockerar i själva verket alla motoriska impulser, det vill säga, nervtrafik inifrån och ut mot periferin på det ställe det injiceras. Botox är extremt specifikt för just detta och är följaktligen inget ”allmänt gift” som t ex stryknin, cyankalium och så vidare. Om du dricker det, häller det i håret, droppar i ögat, sprutar jättedoser intravenöst eller för den delen rakt in i hjärtat (som styrs av adrenalin) så händer ingenting. Det måste injiceras där det finns just den specifika signalsubstansen acetylkolin. Annars är det verkningslöst. Botox sprider sig inte mer än cirka fem milimeter från det ställe det injiceras.

img_1521

Om något gör det rakt motsatta, det vil säga, blockerar impulser utifrån periferin och inåt på det ställe det injiceras så är det precis vad lokalbedövning gör. Men ingen kallar lokalbedövning för nervgift. Trots att lokalbedövning faktiskt går in i och påverkar själva nerven i motsats till Botox. Det är bara en fråga om språkbruk. Botox blockerar bara motorik och kan inte påverka känselnerver.

Vi har nu använt Botox som läkemedel i 27 år. Utvecklingsfasen av läkemedlet var 25 år. Med andra ord har vi i år, 2016, 52 års erfarenhet av injektion på människa. På den tiden har man inte ens sett ett enda säkert fall av ens allergi eller överkänslighet. Och inga andra negativa effekter heller, för övrigt. Estetiskt behandlade patienter som följts i över 20 år har samma goda effekt nu som då och inga negativa konsekvenser av något slag som finns beskrivna eller publicerade.

IMG_6061.PNG

Av intresse att veta är att 90 procent av all Botox används för medicinska behandlingar och bara 10 procent för estetiska. Men det är roligare att läsa om Tom Cruises rynkor än om att vi behandlar multisjuka och CP-skadade barn från två års ålder – de har tidigare gjort cirka 15-17 operationer innan 18-årsdagen, det vill säga, tillbringat hela barndomen i rehab. Nu gör de sin första operation kring 17-18-årsåldern på grund av att vi korrigerar dem med Botox. De har fått ett helt nytt liv.

Det finns nu cirka 115 publicerade medicinska användningsområden, till exempel migrän/spänningshuvudvärk (där cirka 90 procent får en kraftfull bättring, tandpressning och- gnissling, tennisarmbåge (man dämpar de överlastade musklerna som orsakar inflammationen i armbågen), nack-skulder-ryggspänningssmärtor, svettproblem (Botox blockerar körtelmotorik lika bra som muskelmotorik) med mera. En intressant ny användning är att blockera bröstmuskeln innan insättning av bröstimplantat. Man blir då närmast helt smärtfri efter operationen och det läker ihop mycket snabbare så konvalescensen förkortas betydligt och vid insättning av titanimplantat i munnen eftersom nerven till tanden förstörs så man tappar känseln och många därför inte känner att de pressar tänderna vilket är ett vanligt problem. Även där blir inläkningen mycket säkrare och snabbare och man undviker att patienten efteråt börjar pressa tänder på grund av att de inte känner dem.

img_1527

Estetiskt används Botox för att ta bort rynkor, lyfta och forma ögonbryn, smalna av näsor (blockeras näsrynkmusklerna så förtunnas de men återkommer om man avslutar behandlingen och de då kan användas igen), lyfta mungipor, ändra ögonens form, lindra överläppsrynkor, ta bort överdriven exponering av tandköttet när man ler (”Gummy smile”), ”Soft lift”, det vill säga, strama upp käklinjen (”Nefertitilyft” och många andra saker. Effekten kvarstår 3-5 månader.

IMG_2872-0.png

Avslutar man Botoxbehandlingen efter till exempel tio år så börjar huden helt enkelt rynkas på nytt från den tidpunkt man avslutar den. Huden har inget minne så man får inga ”retroaktiva rynkor”.

img_1705

Men hur ska man veta vart man ska gå? En fantastisk sak som kommer att starta i november är något som heter ”Säker Klinik”. Det är försäkringsbolaget IF som då kommer att bedöma och certifiera kliniker som de efter bedömning ser är så kvalificerade att de vid de klinikerna kommer att erbjuda en behandlingsförsäkring kostnadsfritt till patienterna där man får hjälp inom 48 timmar om någon komplikation uppkommer. Patienten får vid besöket en broschyr där telefonnummer och andra kontaktuppgifter står och man kan ringa dem direkt. Titta på http://www.sakerklinik.se/#start så ser du hur det kommer fungera. Start under november som sagt.

Vad tycker du om Botox? Kommentera här!

2016-10-04 Johanna Toftby ,
  • 2016-09-20, 19:20
  • 88

Botox. Ett laddat ord som skapar mycket känslor. Jag har gjort både botox och filler i flera år, det blir snyggt och jag trivs. Dessutom tar det även bort min hemska huvudvärk. Bästa jag gjort! Botox och skönhetsbehandlingar brukar ofta trigga igång diskussioner, många tycker mycket kring ordet botox.

Men jag kan bli vansinnig när andra ska tala om vad man inte får göra eller få göra. Ta upp ämnet botox vid en middag där det sitter människor du inte känner så lär du få argumentera ordentligt. Varför är det så laddat att stå för att man gillar att fixa sig? Självkänslan sitter inte i filler eller skönhetsbehandlingar, man duger som man är. Jag äger min kropp. Men ni anar inte hur många bloggare, folk jag känner som gör botox. Men man gör som man vill, ingen är skyldig att tala om vad man gör. 

Jag går hos Löfvingkliniken i Göteborg, dom är superproffs. Hamna inte på en oseriös klinik, en gång fick jag huvudvärk från helvetet efteråt som satt i 4 veckor. Går inte dit igen. 

dsc_0022-670x1007

När det var dags att besöka Håkan för några veckor sedan lade vi i botox där han har ritat på bilden nedan. Ser ju inte klokt ut egentligen. Det är väldigt många stick, men det är många “duttande” som jag kallar det.

Jag tar botox för migrän var 3-4 månad, då fyller vi även på lite dutt är och där. Annars håller sig botox på mig ca 5-6 månader. Filler kan man också lägga om man har djupare veck. Lade i filler i våras nedanför näsan, ner mot munnen. Dom där kraftiga linjerna, det gjorde Danielle i Sthlm så bra och det har hållit länge. Ofta dom och mungipan som gör man “ser gammal och trött ut”

fullsizerender

img_1521

Han lägger några stick under brynet precis för att få ett lyft. Det blir så bra! Inte jätteskönt där men det går snabbt över. Upp med ögonen istället för ner.

3 stick nedanför mungipan så åker mungipan upp istället för ner. Vill inte se så sur ut.

img_1527

Jag och gammelgäddan.

img_1523

fe1fd2751dc2cbd8736e79535713cc9d

Efter två veckor när jag gör samma min utan att le ser det ut så här. Lika avslappnad på båda bilderna. TOKNÖJD utan se för fixad ut.

IMG_5092.JPG

IMG_2428.PNG

Munnen blev mycket bättre genom enkelt att lägga några stick för ett lyft nedanför.

img_1705

3 veckor senare- Pigg på insidan, pigg på utsidan.

Känsligt ämne, jag vet. Men jag gillar skönhet, jag gillar livet. Vart går gränsen för vad man får eller inte får skriva om. Vi som bloggar som har mycket trafik har ingen skyldighet att skriva om allt. Men jag tror mer på att lyfta fram sånt man gillar och står för. Livet är för kort för att inte få göra som man vill. Utsidan och insidan är lika viktiga. Ännu mer om du skulle bli sjuk.

Jag har inte mycket linjer i mitt ansikte, men gillar att lyfta upp. Piffa så det blir naturligt snyggt.

Ibland skriver läsare att  man ska åldras med värdighet och det ska synas att man levt. Att botox är trams, rynkor ska synas.

Att åldras med värdighet för mig är min erfarenhet, mina upplevelser och det jag varit med om. Inte mitt utseende. Tack Håkan med gänget på Löfvingkliniken. Ni är duktiga och seriösa. Tänk att även bli av med en hemsk migrän, det är fantastiskt. Tänk om fler visste om att det fanns hjälp att få.

img_5093-2

Många har frågat efter en bloggrabatt hos Håkan, nu äntligen har vi fixat det! Han har haft kö på sina behandlingar, minst 3 månaders väntetid, han är duktig och populär. Men nu har dom flera som jobbar där så vi kör detta under oktober! Ni får 20% rabatt på alla estetiska behandlingar (Även hos duktiga Caroline som är hudvårdstearapeut, skriver mer om det)

Tel 031-711 62 02 eller hemsidan HÄR. 

Vad tycker ni om skönhetsbehandlingar? Jag vet det finns en stor nyfikenhet hos många, ni anar inte hur många kunder i frisörstolen frågar ut mig om botox. ;-)

Kul att ni gillar ämnet. Vi hörs snart, kram på er

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

  • 2016-03-11, 13:00
  • 56

Botox och skönhetsbehandlingar brukar ofta trigga igång diskussioner, många tycker väldigt mycket. Man får tycka, jag tycker också mycket. Men jag älskar skönhetsbehandlingar och allt man kan tillföra eller förändra. Står för det till 100%. Handlar inte om dålig självkänsla eller dåligt självförtroendet, i mitt fall handlar det om intresse och det är kul som 40+ att fixa sig lite. Skönhet har alltid funnits, även som barn tycker vi om skönhet. Vi gillar att sminka oss, vi lånar mammas kajalpenna och kladdar både på dockor och oss själva. Klipper av håret på barbien, vem har inte klippt sig själv någon gång?

Får man tycka det är härligt att känna sig snygg? JA det får man. Man får tycka om att göra sig fin, det ligger i vår natur. Tänk när man tex varit sjuk en vecka med feber och eländig. Hur mår ni efter en dusch och fått fixa ordning sig lite? Man mår redan mycket bättre. Kropp och själ hör ihop, det är bara så. Att få göra sig fin gör att du blir piggare. Jag älskar också att gå osminkad, har nästan aldrig smink på dagarna, mest helgerna. Men jag blir helt klart piggare med lite makeup.

Skriver gärna om skönhet, tipsar om roliga behandlingar på seriösa skönhetskliniker. Jag vill hellre framhäva dom som är proffs, utbildade och man kan känna sig trygg för det är många läsare som undrar. Jag tycker det är helt förfärligt när man ser misslyckade operationer eller behandlingar på Skönhetsfällan på Tv3. Akta er för oseriösa kliniker.

Jag ska nedan skriva om några spännande behandlingar jag tycker om och har testat. Dom flesta har jag nog redan skrivit om men ska sammanfatta det lite då jag fått massor med frågor kring detta. Unga tjejer, unga kvinnor som mår dåligt, självklart är det tragiskt om man ser lyckan i tex botox. För det funkar inte så. Långt ifrån. Sedan vet jag dom som har stora komplex, har opererat tex näsan eller öron, tagit bort jobbiga ärr mm, fast man är ung. (Över 18) Det är en helt annan sak. Man måste få göra som man vill, ofta får man också träffa en psykolog eller prata noggrant med läkaren innan, dom seriösa klinkerna kastar sig inte på kniven och opererar. Man tar först reda noggrant på orsaken varför man vill operera.

Det är många som gör botox, flera bloggare, även många jag känner. Men man väljer ju själv även där om man vill prata om det. 

Jag var 35 när jag gjorde min första behandling i ansiktet. Då fyllde jag min argrynka i pannan på kosmetisk kirurgi i Falköping. Bästa jag gjort, för där försvann även min spänningshuvudvärk. Jag förstod att det även kan hjälpa medicinskt. Jag såg alltid arg ut även fast jag inte rörde ansiktet. Dallrig, trött och tränade inte alls lika mycket som idag så allt hör ihop. Hemskt… 

2009

bild2

Foto: Aftonbladet

Jag har varit flera gånger på Löfvingkliniken i Göteborg. (Flera gånger även hos duktiga Danielle i Sthlm men svårt med avståndet) Har stort förtroende för Håkan (Ansvarig Läkare och Neurolog) Jenny är sköterska och Caroline som är hudterapeut. Vi har gjort allt möjligt spännande, om vi börjar med botox som jag tror dom flesta hatälskar att läsa om. Antingen gillar man eller också hatar man. För mig finns inte “DET ÄR FEL”. För mig har alla rätt att göra precis som man vill. Jag dömer ingen för det. Värsta kommentaren jag vet är när någon skriver till andra: Vi ska åldras med värdighet, det är tragiskt att man måste göra behandlingar för att vara nöjd.

Nej. Det som är tragiskt är att inte låta andra göra som man vill. Kritisera ditt egna utseende istället för andras. Vill man inte ha massa rynkor behöver man inte. Vill man ta bort, jag då gör man det. Vill man göra lite grann, ja då gör man det också.

Glöm inte att botox är ett läkemedel som hjälper svårt sjuka barn på bland annat Drotting Silvias barnsjukhus men man pratar hellre om kändisarna som sprutar botox. Listan är långt vad man använder läkemedlet till inom sjukvården.

Eftersom jag ibland har svår huvudvärk gör jag även botox i pannan, ibland käken. Det är helt fantastiskt att det går bort genom att musklerna slappnar av, (tror mig, dom flesta har testat det mesta för att bli hjälpta med migrän innan innan.) Håkan behandlar många migränpatienter som får ett bättre liv utan den svåra huvudvärken. Nu var det ett glapp mellan gångerna jag gjorde botox, det är viktigt att det inte går för långt i mellan. (För migrän) Ibland funkar 5 månader men gör oftast efter 3-4 mån just för huvudvärken. Bästa jag gjort!

 

Jag lägger även lite “dutt här och där” för att få en jämnade hud tex öven pannan, jag vill dock inte ha en slät, blank panna som tynger ner. Tycker det kan se hemskt ut när ögonlocken som tynger efter botox och en jätteblank panna som är för slät mot det övriga i ansiktet. Men även där bestämmer man ju själv. Jag gillar ändå en naturlig look fast man piffar lite. Jag tycker det blir fint, känner mig så nöjd varje gång och den djupa rynkan i pannan jag hade är ett minne blott. Den har försvunnit men det handlar också om att man slappnar av.

Vet ni, ett dygn efter behandlingen försvann den tunga tegelstenen som satt i pannan efter migränattacken i helgen som var. Helt underbar känsla.

Till några underbara ansiktsbehandlingar! Jag går ganska ofta hos Caroline på Löfvingkliniken. Nu under vintertid så är min hy väldigt torr, säkert många som känner igen sig. Ibland gör jag Mesopeeling, en kemisk behandling som är en lätt avskalning av huden som börjar efter ca 2 dagar till 7 dagar. Produktionen av kollagen och elastin samt produktionen av nya hudceller i hudens ytterskikt stimuleras. Jag är toknöjd efter varje gång och man kan upprepa flera gånger. Huden blir så fin efteråt, slät och mjuk.

Så här ser man ut dag 2 :)

IMG_3756-670x893

Men efter 1-2 veckor är det som du har en ny hud.

DSC_0208-670x445

Men jag gör även mycket fuktbehandlingar som blir riktigt bra efter. Min hud suger åt sig fukt just nu. Efter jag gjort behandlingarna har jag blivit av med det torra, fått mindre blemmor och mindre plitor.

IMG_2509

Blank blir man kan jag säga direkt efter ;-) Det försvinner sen.

Den här gången använde Caroline en fuktbehandling med Hyaluronsyra, optimal återfuktare som binder fukt 1000 ggr sin egna vikt i vatten och fungerar som stötdämpare i tex leder. (Ingen syra som peelar huden) Passar alla hudtyper! Har även en “plumpingeffekt som slätar ut”.

Jag har blivit såld på Image produkterna så dom har jag nu på min hylla i badrummet. Caroline har använt dom när vi gjort behandlingar och dom luktar så där gott som det bara gör när man gör behandling. Ger massor med fukt, bra för oss lite äldre. ;) Det är andra omgången jag har den här serien och den är hur bra som helst. Gillar när man märker produkter funkar.

IMG_6856.JPG

Ska skriva om vad dom gör i nästa inlägg om ni vill veta mer. Caroline hälsar att ni får 20% rabatt på Image serien när ni bokar en klassisk ansiktsbehandling 60 eller 90 minuter. Vet ni, hon gör även massage på axlarna, nacke ner mot ryggen, armar och händer medan ni har ansiktsmasken. Jag ryser och njuter får topp till tå, maximal avkoppling. Caroline kan ni boka eller rådfråga på: 070-979 91 53  Håkan som gör andra behandlingar hittar ni på hemsidan HÄR.

Ps. Håkan, Jenny och Caroline svarar gärna på era frågor om ni undrar något. Skriv frågan här under inlägget så kan ni få svar från både läkare och ansiktsterapeut! 

IMG_7129.JPG

Mobilbild från bilen igår, idag är det lika fint väder! Fredag och allt!

Nu blir det Bodypump!

Kram på er